• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Als voetbalwedder moet je slim te werk gaan. Je kunt natuurlijk geluk hebben als je lukraak weddenschappen plaatst en zonder strategie je inzet bepaalt. Toch werkt het veel beter als je gestructureerd te werk gaat en ergens op terug kunt vallen. Kortom, het is tijd voor een paar goede wedstrategieën! Er zijn zelfs een aantal wedstrategieën die je (bijna) zeker winst opleveren. Het Martingale systeem en de reeks van Fibonacci zijn slechts twee van de vele inzetstrategieën waarmee je weddenschap na weddenschap kunt verliezen en tóch met winst naar huis gaat. Ook wedstrategieën zoals de surebet of de 79e minuut strategie zijn interessant voor jou als voetbalwedder. En wat te denken van value betting? Wij zetten een aantal van de belangrijkste strategieën op een rij zodat je je vol overgave op het voetbalwedden kunt storten. Met de juiste wedstrategie kan de winst je bijna niet meer ontgaan! 

Verdubbel je inzet met het Martingale systeem

Er zijn verschillende momenten waarop je een strategie kunt toepassen bij het voetbalwedden. Het begint al bij het bepalen van de inzet. Je hebt een bepaald budget in gedachten en daarmee moet je een week of maand lang al je weddenschappen financieren. Het is natuurlijk niet slim om het complete gokbudget in één keer in te zetten. Want met een beetje pech ben je al het geld meteen kwijt. De vraag is dus: hoe moet je dan omgaan met de inzet?

Er bestaan verschillende strategieën die je helpen om de inzet slim te verdelen. Zo slim zelfs dat je ‘gegarandeerd’ met winst naar huis gaat. Het verdubbelingssysteem (ook wel bekend als het Martingale systeem) behoort tot de populairste strategieën in de gokwereld. De naam zegt het al, want bij deze verdubbelingsstrategie sla je inderdaad aan het verdubbelen. De eerste inzet is hierbij allesbepalend. Stel je begint met een inzet van 10 euro en je verliest de weddenschap. De volgende inzetten bedragen dan 20, 40, 80 en 160 euro. Tenminste, als je keer op keer verliest. Je gaat door met verdubbelen tot je een weddenschap wint. Door de steeds hoger wordende inzet heb je alle voorgaande verliezen goedgemaakt en kom je zelfs op winst te staan. Dat klinkt mooi, maar deze gegarandeerde winst kan in de praktijk wat minder goed uitpakken dan in theorie. Als je veel weddenschappen op rij verliest, kun je namelijk te maken krijgen met een limiet van de bookmaker óf met de grens van je eigen gokbudget. Houd je hoofd er dus bij als je deze strategie gebruikt om de inzet te bepalen.

Nog meer inzetstrategieën die je ‘gegarandeerd’ winst bezorgen

Er bestaan heel wat strategieën die je bij de perfecte inzet bezorgen. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze beloven dat je al die verloren weddenschappen snel weer goedmaakt. De verdubbelingsstrategie is misschien wel het bekendste systeem, maar er zijn veel meer opties. Zo kun je het Martingale systeem ook eens inruilen voor de reeks van Fibonacci. Hierbij begin je met twee keer de basisinzet, waarna je de twee voorgaande getallen bij elkaar optelt. Een eerste inzet van 10 euro levert een inzetreeks op van 10 – 10 – 20 – 30 – 50 – 80 enzovoorts. Ben je nog niet helemaal zeker van de reeks van Fibonacci? Kijk dan ook eens naar het Labouchere systeem of het d’Alembert systeem.

Voor al deze inzetreeksen geldt hetzelfde als voor het Martingale systeem. In theorie leveren ze gegarandeerd winst op dankzij een slimme opbouw van de inzet. De praktijk is wat minder rooskleurig. Je kunt gemakkelijk tegen limieten aanlopen waardoor je toch behoorlijk wat risico neemt. Ga daarom altijd voorzichtig te werk als je gebruikmaakt van zo’n wiskundige reeks. Durf je het niet aan om te kiezen voor zo’n inzetreeks, ga dan voor proportioneel wedden of voor een vaste weddenschap. Bij die eerste strategie werk je met een vast percentage van je bankroll, terwijl je bij de tweede strategie altijd voor hetzelfde inzetbedrag gaat. Let wel op: zowel de proportionele als de vaste inzet is niet bedoeld om voorgaande verliezen mee te compenseren. Het is vooral een manier om verstandig met je bankroll om te gaan. Probeer gewoon eens een paar inzetstrategieën uit en je merk vanzelf welke het beste bij jouw gokstijl past. 

Verzeker je van winst met de 79e minuut strategie…

Sommige wedstrategieën helpen je bij het bepalen van de inzet, andere helpen je juist aan het perfecte moment voor een weddenschap. De 79e minuut strategie valt in die tweede categorie. Deze strategie richt zich op het laatste deel van de voetbalwedstrijd, en dan niet per se op de 79e minuut. Het gaat om de hele periode tussen pakweg de 70en de 90e minuut. Het idee achter deze strategie is simpel: hoe later in de wedstrijd je inzet, hoe zekerder je bent van de winst. Een club die met 2-0 voor staat en het spel al 80 minuten lang domineert, geeft die voorsprong waarschijnlijk niet meer uit handen. Je kunt dus vol vertrouwen die weddenschap aangaan. De 79e minuut strategie heeft één klein nadeel. Want als jouw winkansen stijgen, gaan de quoteringen automatisch naar beneden. Zeker als je wacht tot de laatste paar minuten, is de kans op een hoog winstbedrag verkeken. Maar is dat echt zo erg als je vrijwel zeker weet dat je de weddenschap gaat winnen? Je moet gewoon wat meer geduld hebben voordat je een groot bedrag bij elkaar hebt.

Vanzelfsprekend kun je de 79e minuut strategie alleen toepassen bij live wedden op voetbal. Ga je liever voor een pre-match weddenschap, dan kun je misschien profiteren van een surebet. 

… of kies je toch liever voor een surebet?

Surebets zijn ontstaan vanuit hetzelfde idee als de 79e minuut strategie. Want ook hiermee kun je jezelf verzekeren van de winst. In theorie dan, want in de praktijk kan altijd een onverwachte wending komen. Toch is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in deze wedstrategie.

Voor een surebet heb je een account nodig bij twee of drie bookmakers. Je gaat namelijk op verschillende gokplatforms geld inzetten op een en dezelfde weddenschap. Stel je gaat voor een 1×2 weddenschap bij de wedstrijd tussen Juventus en Napoli. Bij de ene bookmaker zet je in op een overwinning voor de club uit Turijn, terwijl je ergens anders voetbalclub Napoli als winnaar aanwijst. De derde bookmaker ontvangt van jou een wedbriefje waarop een gelijkspel staat aangekruist. Het geheim van de surebet is dat je een paar bookmakers vindt die net een andere inschatting van de wedstrijd maken. Deze andere inschatting zorgt voor verschillende in quoteringen. Als je de inzet vervolgens slim verdeelt over de drie uitkomsten, maak je gegarandeerd winst. Het maakt voor jou niet uit of Juventus wint, Napoli wint óf dat er na 90 minuten een 1-1 op het scorebord staat. De winst is sowieso voor jou. Het klinkt misschien alsof je heel wat moet rekenen voordat je de perfecte inzet weet. Gelukkig zijn er online verschillende rekentools te vinden die dat werk uit handen nemen. Dat moet ook wel, want je moet er snel bij zijn als je een surebet ziet. Zodra de bookmakers in de gaten hebben dat er grote kansen liggen voor gokkers, stellen ze de quoteringen direct bij.

Value betting: een beproefde strategie voor ervaren gokkers

Met de surebet en de 79e minuut strategie ben je bijna verzekerd van de winst. Al kan er natuurlijk altijd iets misgaan. Er bestaan daarnaast ook wedstrategieën die je niet zozeer de winst beloven, maar die wel interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan value betting. Deze beproefde strategie brengt je bij weddenschappen die extra veel geld opleveren. Als je de weddenschap tenminste wint

Bij value betting draait het allemaal om weddenschappen waarbij de quoteringen hoger liggen dan je op basis van je eigen analyse verwacht. Value betting vergt wel de nodige ervaring. Dit in tegenstelling tot de 79e minuut strategie en surebets. Voor value betters is het namelijk essentieel dat ze een perfecte inschatting van de wedstrijd maken. Je moet dus heel goed weten welke statistieken van belang zijn en hoe je ze moet interpreteren. Een value better gaat op dezelfde manier te werk als een bookmaker. Het is de bedoeling dat jouw zorgvuldige analyse een duidelijk percentage oplevert. Verwacht je dat Olympique Marseille een kans van 43% heeft om de volgende wedstrijd te winnen? Aan de hand van de formule ‘100% / winkans’ kom je er snel achter dat de quotering eigenlijk op 2.32 uit moet komen. Elke bookmaker die hoger inzet, biedt je een weddenschap met value. Natuurlijk wil je weddenschappen winnen, maar het is minstens zo belangrijk dat je interessante quoteringen treft. Wedden op voetbal brengt immers altijd risico met zich mee. Als daar genoeg value tegenover staat, ben je absoluut bereid om dat risico te nemen.

Wedden op de favoriet of toch op de underdog?

Klinkt value betting toch te ingewikkeld? Geen probleem, want er zijn nog veel meer strategieën die je houvast geven bij het wedden op voetbal. Zo kan het een slimme zet zijn om op zoek te gaan naar wedstrijden met een duidelijke favoriet. Wedden op de grote favoriet lijkt in eerste instantie nutteloos. De quoteringen zijn laag, dus je kunt je afvragen waarom je überhaupt voor deze weddenschap moet gaan. Het antwoord is simpel: bij wedstrijden met een duidelijke favoriet is er een grote kans dat je de weddenschap wint. Oké, misschien staat de quotering op slechts 1.15 of 1.20. Je houdt er weinig aan over, maar je bent wel relatief zeker (voor zover dat kan in de gokwereld) van de winst. Een tip: ga niet blind af op de mening van de bookmaker. Pas nadat je zelf in de statistieken bent gedoken, kun je vol vertrouwen je weddenschap plaatsen.

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je tot een andere conclusie komt dan de bookmaker. De underdog komt de laatste wedstrijden verrassend vaak tot scoren of misschien heb je extreem veel vertrouwen in de speelstijl waar de nieuwe coach bekend om staat. Op dat moment kun je er juist voor kiezen om je strategie om te gooien door in te zetten op de underdog. De quoteringen zijn hoog, dus er valt veel te winnen. Maar blijf wel voorzichtig, want er is een reële kans dat je de weddenschap verliest. Een wat lagere inzet is bij dit soort voetbalweddenschappen een heel verstandige keuze. 

Het is tijd voor een snelle evaluatie!

Er is niet één wedstrategie aan te wijzen die het beste werkt. Het is eerder een kwestie van een strategie vinden die bij jou past. Een ervaren gokker die voor hoge winstbedragen gaat, kiest voor een andere aanpak dan een beginner die vooral voor de lol gaat wedden op voetbal. Weeg de verschillende wedstrategieën dus goed tegen elkaar af en kijk wat het beste aansluit bij jouw speelstijl. Gokkers die eenmaal hun ritme hebben gevonden, houden vaak vast aan hun (soms zorgvuldig uitgedokterde) strategie. Toch is het erg belangrijk om af en toe te kijken of jouw wedstrategie nog werkt. Dat doe je door het berekenen van je ROI, oftewel Return of Investment.

De Return of Investment geeft exact aan hoe winstgevend je weddenschappen zijn. Stel je wilt elke maand zien of je vooruitgang boekt en of het wedden überhaupt nog lekker gaat. Je hoeft dan maar één formule in je hoofd te houden: ROI = (totale bankroll * 100) / de totale inzet in deze periode.

De totale bankroll is je maandelijkse startbedrag plus de gemaakte winst. Wij gaan uit van een bedrag van 600 euro. Om de bankroll op 600 euro te krijgen, moesten we deze maand 550 euro inzetten op voetbalweddenschappen. Je weet dus al dat je winst hebt gemaakt, maar hoe goed ben je precies bezig geweest? Dankzij de formule komen we uit op een ROI van 109%. Voor elke euro die je hebt ingezet bij de bookmaker, heb je dus 1,09 euro teruggekregen. Dat is helemaal niet verkeerd. Met een ROI van 5% tot 10% mag je al heel tevreden zijn. Als je deze positieve trend de komende maanden vol kunt houden, heb je maar weinig reden om jouw wedstrategie drastisch aan te passen.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.