• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Wedden op voetbal is veel meer dan een hobby. Het is een manier van leven, het zit in je systeem. Je bent voortdurend bezig om het beste uit je weddenschappen te halen. Je eigen voetbalkennis speelt daarin een grote rol, maar er zijn meer zaken waar je op moet letten als je succesvol wilt zijn met wedden. Met deze 9 tips ga je alvast goed van start!

Wedtip 1: verdiep je in de vele voetbalstatistieken

De eerste wedtip is misschien een inkoppertje. Toch is deze tip zo essentieel dat we hem niet over kunnen slaan. Bij elke voetbalweddenschap moet je namelijk één ding doen: je goed verdiepen in de wedstrijd die komen gaat.

Bookmakers bieden allerlei statistieken aan zodat je je tot in detail kunt voorbereiden. Welke statistieken van belang zijn, verschilt per weddenschap. Voor een halftime/fulltime weddenschap kijk je bijvoorbeeld of clubs vaak vroeg in de wedstrijd scoren of pas na rust lekker op gang komen. Bij een over/under weddenschap is het gemiddelde aantal doelpunten weer erg interessant. Er zijn elftallen die veel scoren, maar er zijn ook genoeg clubs die de verdediging opschroeven zodra de 1-0 binnen is. Ga je voor de populaire 1×2 weddenschap, dan zijn de onderlinge krachtsverhoudingen erg boeiend om te bestuderen. De plek op de ranglijst is veelzeggend, al zijn geven de ontmoetingen uit het verleden misschien nog wel meer informatie prijs. Tegen sommige clubs is het gewoon lastig scoren, zelfs al staan ze heel wat plekken lager op de ranglijst. Neem rustig de tijd om de statistieken te bestuderen. Dit is het perfecte uitgangspunt voor elke voetbalweddenschap.

Wedtip 2: blijf op de hoogte via blogs, forums en social media

Bij elke voetbalweddenschap ga je weer op zoek naar de statistieken. Hoe belangrijk deze informatie ook is, staar je er niet blind op. Er zijn namelijk nog meer manieren om je goed voor te bereiden op je weddenschappen. Kijk bijvoorbeeld eens of jouw bookmaker een blog bijhoudt of actief is op social media.

Social media zijn vooral ideaal als je op de hoogte wilt blijven van bonusacties of interessante voetbalwedstrijden. Je hoeft de voetkalender niet meer in de gaten te houden als je wilt wedden op een van de grote Europese klassiekers of bloedstollende stadsderby’s. En profiteer je graag van die risicovrije weddenschappen die de bookmaker af en toe uitdeelt? Via de verschillende socialmediakanalen mis je niets meer. Soms wil je ook wat extra informatie over de wedstrijden die komen gaan. Via blogs informeren bookmakers je over het laatste voetbalnieuws. Als je geluk hebt, krijg je zelfs tips over weddenschappen waarbij de quoteringen opvallend hoog zijn.

Bookmakers zijn natuurlijk niet onpartijdig. Daarom is het interessant om eens in gesprek te gaan met andere gokkers. Misschien hebben zij extra tips of komen ze met wedstrategieën waar jij niet aan gedacht had. Of stel gewoon eens die ene vraag waar je maar niet uitkomt. Er zijn een paar bookmakers die een eigen community hebben gecreëerd waarin het forum een belangrijke rol speelt. Zo is het wedden op voetbal toch een minder eenzame gelegenheid dan je vooraf verwacht. Voor wedstrategieën, reviews en informatie over de verschillende weddenschappen kun je ook altijd terecht op voetbalwedden.com.

Wedtip 3: quoteringen vergelijken brengt je ver

Als je op zoek gaat naar een nieuwe auto, dan neem je natuurlijk geen genoegen met het eerste de beste voertuig dat je tegenkomt. Je begint rustig met vergelijken voordat je een beslissing neemt. Bij het wedden op voetbal moet je eigenlijk op dezelfde manier te werk gaan. Quoteringen vergelijken is namelijk een simpele en toch heel effectieve manier om de winst te verhogen.

Bookmakers bereiden zich tot in de puntjes voor op een weddenschap. Na een nauwkeurige analyse van de wedstrijd en de teams zetten ze de quoteringen voor elke weddenschap online. Een rondje langs meerdere gokplatforms leert je al snel dat dit proces verschillen oplevert. Voor een en dezelfde weddenschap kom je quoteringen tegen van 2.56, 2.44 en 2.67. Het is maar net hoe de bookmaker de wedstrijd inschat, hoe hoog de winstmarge is en in hoeverre het bedrijf zich met de quoteringen wil onderscheiden van de concurrentie. Je kunt slim gebruikmaken van de verschillen als je een account aanmaakt bij meerdere bookmakers. Bij elke weddenschap ga je dan automatisch voor de hoogst mogelijke winst.

Wedtip 4: de bonuspagina levert mooie extra’s op

Je spelersaccount is uitgerust met een digitale portemonnee. Daaruit betaal je de vele voetbalweddenschappen die je bij de bookmaker aangaat. Toch hoef je niet altijd je eigen speelsaldo aan te spreken. Bookmakers geven namelijk graag wat extra’s weg in de vorm van bonussen. En die pak jij natuurlijk mee! De welkomstbonus is alvast een mooi begin. Misschien mag je gratis je eerste weddenschap plaatsen of ontvang je een verdubbeling van je eerste storting.

Ook na de eerste kennismaking kun je nog van allerlei bonusacties profiteren. Vooral de free bet, risicovrije weddenschap en cashback bonus zijn populair. Dit bonussen maken je niet rijk, maar alle beetjes helpen. Heb je een interessante actie gezien, verdiep je dan wel even in de voorwaarden. Dit kan zomaar het verschil betekenen tussen een succesvolle bonusactie en een actie die uitdraait op een teleurstelling.

Wedtip 5: ga slim op zoek naar de juiste competities

Je bent al snel geneigd om te wedden op de bekendere voetbalcompetities. Logisch, want je weet waarschijnlijk meer van de Engelse Premier League dan van de Japanse J-League. Ook de bookmakers zijn sterk gefocust op de grotere voetbalcompetities. Zij besteden meer tijd aan de quoteringen van deze wedstrijden dan aan de quoteringen van minder populaire competities.

De concurrentie is groot bij de populairste competities. Veel voetbalfans willen een gokje wagen en daarvoor kunnen ze bij tal van bookmakers terecht. Het gevecht om de gokker leidt soms tot extra hoge quoteringen. Vooral bij wedstrijden die geen enkele voetbalwedder wil overslaan (de derby tussen AC Milaan en Internazionale of de klassieker tussen Real Madrid en FC Barcelona) zijn de quoteringen vaak behoorlijk scherp. Toch zorgt de strijd om de gokker soms ook voor hogere quoteringen bij relatief onbekende voetbalcompetities. Bookmakers zijn druk bezig om zich voor te bereiden op de belangrijkste wedstrijden waardoor ze minder tijd overhouden voor de voetbalcompetities uit Azië of het Midden-Oosten. Bovendien willen ze gokkers overhalen om eens op een minder populaire competitie in te zetten. Het loont zich dus om rond te kijken bij het voetbal dat buiten West-Europa wordt gespeeld.

Wedtip 6: 0-0 of 1-1 is ook een geldige uitslag

Voetbal is een van de weinige sporten waarbij er niet per se een winnaar is. Er zijn genoeg wedstrijden die na 90 minuten strijd eindigen in een gelijkspel. Voor veel fans is dat toch een kleine teleurstelling. Je wilt nu eenmaal zien hoe één van beide clubs de winst binnensleept, ongeacht of dat verdiend of onverdiend was. Toch weet je in je achterhoofd dat een gelijkspel soms het hoogst haalbare is voor een club.

Wedden op een gelijkspel is veel minder populair dan wedden op een overwinning voor de uit- of thuisploeg. Gokkers willen vaak een duidelijke keuze maken, zeker als het gaat om een 1×2 weddenschap. Maar je kunt je afvragen of dat wel zo verstandig is. Een gelijkspel komt in het voetbal behoorlijk vaak voor. En we hebben goed nieuws, want dit is nog niet eens het belangrijkste argument. De gelijkspeloptie levert namelijk relatief vaak hoge quoteringen op. Dat heeft twee oorzaken. Allereerst is een gelijkspel wat lastiger te voorspellen voor de bookmaker. Die onzekerheid zorgt ervoor dat de quoteringen wat hoger uitkomen. Ten tweede telt ook de populariteit mee voor de bookmaker. Of beter gezegd, de impopulariteit. Bookmakers willen gokkers stimuleren om voor een minder voor de hand liggende uitkomst te gaan. Hierdoor komen de quoteringen hoger uit dan je na het analyseren van de statistieken zou verwachten. Ben je nu overtuigd dat je deze wedoptie niet zomaar aan de kant moet schuiven?

Wedtip 7: een vroege weddenschap kan extra winst opleveren

Quoteringen zijn extreem belangrijk voor een bookmaker. Hoge quoteringen trekken al snel extra spelers. Maar als ze te hoog staan, dan leidt de bookmaker verlies. Lage quoteringen zijn minstens zo problematisch. Gokkers laten het wedkantoor massaal links liggen en gaan voor deze weddenschap naar de concurrentie. Als er te weinig spelers zijn, heeft dat ook weer gevolgen voor de winst van de bookmaker.

Het is behoorlijk gecompliceerd om de perfecte quoteringen neer te zetten. Vooral voor de zogenaamde odds setters (bookmakers die als eerste met de quoteringen komen) ligt er een zware taak te wachten. Zij moeten namelijk rekening houden met de belangen van de gokker, met hun eigen winst én met de concurrentie. En dat zonder te zien wat andere online wedkantoren doen. Bookmakers die al vroeg met de quoteringen komen, willen weleens wat hoger inzetten. Ze stellen de waardes dan naar beneden bij als blijkt dat de concurrenten toch lager gaan zitten. Een vroege weddenschap kan dus erg gunstig zijn. Houd de verschillende bookmakers een tijdje in de gaten en zo kom je er vanzelf achter waar je met een vroege inzet gunstig uit bent.

Wedtip 8: pas op met wedden op je favoriete club

Je zit elke week in het stadion om je favoriet club aan te moedigen. Zelfs bij de vele uitwedstrijden reis je trouw mee. Je hebt het gevoel dat jouw steun de club naar grote hoogte brengt. Dankzij het jarenlange fanschap ken je de club en de spelers door en door. Je weet waar de kwaliteiten liggen en met welke spelers de sterkste opstelling op het veld staat. Je hoeft ook geen statistieken te analyseren om te weten dat jouw club het liefst rustig begint en vaak pas in de tweede helft tot scoren komt. Met al die kennis lijkt het logisch om te gaan wedden op die ene club die jij met zoveel liefde steunt. Toch is dat vragen om problemen. De kans is namelijk groot dat je een blinde vlek het als het gaat om jouw favoriete voetbalclub.

Wie succesvol wil zijn met wedden op voetbal, moet objectief naar de wedstrijden en clubs kijken. Dat wordt wel erg lastig als vanbinnen je clubhart spreekt. Durf je aan jezelf toe te geven dat jouw club gewoon niet sterk genoeg is om de wedstrijd te winnen? Waarschijnlijk laat je je bij de weddenschap liever leiden door dat kleine sprankje hoop, zelfs als de hoge quoteringen aangeven dat er weinig kans is op winst. Wil je per se wedden op je favoriete voetbalclub, denk dan slim na over het type weddenschap. Vergeet de 1×2 weddenschappen en correcte score weddenschappen. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een over/under of even/oneven weddenschap bij het totale aantal doelpunten. Op deze manier hoef je niet na te denken over de winnaar, maar kun je toch geld verdienen aan een wedstrijd van jouw club.

Wedtip 9: let op de limieten

Er zijn twee soorten voetbalwedders: highrollers en recreatieve gokkers. Highrollers hebben een flinke bankroll tot hun beschikking en willen dat bedrag in een snel tempo laten groeien. Ze gaan dus voor hoge inzetten en hoge winsten. Recreatieve gokkers hebben een meer bescheiden budget tot hun beschikking. Zij wedden natuurlijk voor de winst, al is de extra spanning misschien wel veel belangrijker.

Als je een bookmaker uitzoekt, is het belangrijk om vooraf goed naar de limieten te kijken. De online gokwereld werkt met stortingslimieten, uitbetalingslimieten en inzetlimieten. Ga je voor het grote geld, dan heb je een wedkantoor nodig die de maximale limieten flink oprekt. Maar misschien wed je hooguit met een paar tientjes per maand. In dat geval is het prettig als er een lage uitbetalingslimiet is. Je wilt niet maanden moeten sparen voordat je de winst een keer kunt verzilveren. Highrollers moeten daarnaast ook nog rekening houden met persoonlijke limieten. De ene bookmaker legt het fanatieke gokgedrag van highrollers nu eenmaal sneller aan banden dan de andere. Ben je bang dat je meer geld spendeert aan het wedden op voetbal dan de bedoeling was? Stel gewoon een maximum dag-, week- of maandlimiet in via je eigen spelersaccount. Zo houd je altijd de controle over je voetbalweddenschappen!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.