• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Komende donderdag treedt Ajax in de Europa League aan tegen Young Boys. Het is de eerste wedstrijd van een dubbele ontmoeting tegen de Zwitsers in de achtste finales. Zal Ajax een goede uitgangspositie weten te creëren voor de return? Voetbalwedden is de plek om te scoren bij Ajax – Young Boys. 

Statistieken

Ajax bereikte de achtste finales van de Europa League door vorige ronde de Franse koploper Lille te verslaan. Young Boys versloeg in de vorige ronde het Duitse Bayer Leverkusen en dus zijn de Amsterdammers opnieuw gewaarschuwd.

Ajax kende afgelopen weekend alvast een goede generale repetitie. FC Groningen werd in de competitie met 3-1 verslagen, hoewel dat niet heel gemakkelijk ging. Desondanks werd er wel gewonnen en staat de ploeg van Erik ten Hag bovenaan in de Eredivisie.

Datzelfde geldt voor Young Boys. Ook zij zijn koploper in de competitie, maar de afgelopen wedstrijden wist de ploeg van trainer Gerardo Seoane niet te winnen. De Zwitsers speelden de laatste drie wedstrijden gelijk, waaronder de laatste tegen de hekkensluiter van Zwitserland, FC Vaduz. Desondanks heeft Young Boys nog steeds een enorme voorsprong van maar liefst negentien punten op de nummer twee en is er voor hen, in de competitie althans, nog niks aan de hand.

Odds

Door de resultaten van Ajax dit seizoen worden de kansen voor de Amsterdammers hoog ingeschat deze wedstrijd. Ajax is in Europa een gerespecteerde naam, terwijl Young Boys in Europees verband nog niet veel heeft laten zien. Dat zegt voor deze wedstrijd natuurlijk niet veel, want de Zwitsers zijn een ploeg om rekening mee te houden. De club staat niet voor niets met een straatlengte voorsprong bovenaan de Zwitserse competitie.

De quotering voor een overwinning voor Ajax ligt een stuk lager dan de odds bij een overwinning voor Young Boys. De quotering voor een thuiszege voor de Amsterdammers staat op x1,62, en dus lijken de bookmakers vertrouwen te hebben in een overwinning voor Ajax.

De odds voor een zege voor Young Boys staat op x4,80 en dat is dus een stuk hoger. Daarbij speelt de relatieve onbekendheid van Young Boys en de Zwitserse competitie ongetwijfeld ook een rol. Toch schakelden ze vorige ronde het Bayer Leverkusen van de oud-trainer van Ajax, Peter Bosz, uit. Ajax dient dus voor onderschatting te waken. Tenslotte levert een gelijkspel x3,90 keer je inzet op.

Speltypen

Behalve het voorspellen van de juiste TOTO-score kan er natuurlijk op meer speltypen worden ingezet. Denk je dat beide teams scoren of juist niet? Een relatief makkelijke keuze om te maken, maar maak je ook de juiste keuze?

Het voorspellen van de juiste score wordt al een stuk lastiger, en daarom zijn de quoteringen dan ook een stuk hoger. Een 1-0 of 2-1 zege voor Ajax levert x7,25 keer je inzet op, terwijl een 3-0 of 3-1 al x11,00 keer je inzet oplevert. De odds voor een Zwitserse overwinning liggen een stuk hoger: zo levert een 1-0 of 2-1 zege voor Young Boys al x13,75 op.

Voetbalwedden (populair, waarom, gokje wagen?)

Het soms verrassende verloop van de Europa League, de uitslagen en de spanning maakt dit Europese toernooi populair bij mensen die van een gokje wagen houden. De odds liggen vaak hoger en er wordt nog meer een beroep gedaan op je voetbalkennis. Durf jij je kennis al te testen? Of ga je eerst even goed rondkijken naar alle speltypen en onze tips?

Datum & Tijdstip

Ajax – Young Boys wordt donderdag 11 maart gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De wedstrijd begint om 18.55 uur. De return van deze wedstrijd in de achtste finale van de Europa League is een week later in het Zwitserse Bern.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.