• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Het Belgische voetbal zit in de lift. Dat is ook te merken aan het stijgende aantal voetbalwedders dat kiest voor een wedstrijd uit de Jupiler Pro League. Maar met een weekend waarin de Nederlandse topper tussen Ajax en PSV op het programma staat, gaat je aandacht misschien niet meteen uit naar de Belgische competitie. Toch moet je zondag vanaf 18.00 uur even afwisselen tussen Ajax-PSV en Anderlecht-Moeskroen. Anderlecht heeft namelijk een mooi eerbetoon gepland aan de deze week overleden Rob Rensenbrink. En als de wedstrijd eenmaal gestart is, kun je net zo goed even een live weddenschap plaatsen. Met deze feitjes over Anderlecht-Moeskroen begint het wedden op deze Belgische competitiewedstrijd alvast goed! 

Een wedstrijd met een emotioneel randje

De voetbalwereld kan behoorlijk hard zijn. Al zijn er gelukkig ook nog genoeg momenten waarop het voetbal zich van zijn beste kant laat zien. Zo werd deze week duidelijk dat Anderlecht oud-speler Rob Rensenbrink niet is vergeten. Hij speelde er tussen 1971 en 1980, en in die periode werden er twee landstitels en vier bekertoernooien gewonnen. Als eerbetoon voetballen de Anderlecht-spelers dit weekend allemaal met de naam Rensenbrink op hun shirt. Nu maar hopen dat die naam de club nog steeds geluk brengt. 

Anderlecht, een club uit vorm

Hoe mooi het eerbetoon van Anderlecht ook is, bij het wedden op voetbal tellen de feiten. Anderlecht speelt in het eigen Lotto Park, dus het thuisvoordeel is zeker aanwezig. Maar dat is niet het enige dat de club voor heeft op Moeskroen. Op basis van de stand in de Jupiler Pro League heeft Anderlecht namelijk de beste kansen. Al is het gat met Moeskroen verrassend klein. Anderlecht staat negende met 30 punten, Moeskroen elfde met slechts 3 punten minder. Dit kleine verschil zegt overigens meer over Anderlecht dan over Moeskroen. De club van Frank Vercauteren speelt de laatste tijd niet echt lekker en veel fans vragen inmiddels om het vertrek van de trainer. De vraag is of Moeskroen kan profiteren van de slechte vorm waarin Anderlecht verkeert. Als dat gebeurt, dan moet Vercauteren inderdaad vrezen voor ontslag. Want als het op de statistieken aankomt, heeft Anderlecht nog steeds de beste papieren.

Dit zeggen de statistieken

Sinds seizoen 2014/2015 hebben Anderlecht en Moeskroen elkaar twaalf keer getroffen. Acht keer ging de overwinning naar Anderlecht en drie keer naar Moeskroen. Slechts één keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Een Draw No Bet lijkt komende zondag dus niet zo’n slimme keuze. Bovendien won Anderlecht alle wedstrijden die ze in hun eigen stadion tegen Moeskroen speelden. Vaak zelfs met ruime cijfers. Bij vrijwel elk onderling duel wordt er in totaal drie keer of vaker gescoord. Een 5-3, 7-0 en 3-1: in de afgelopen jaren stond het allemaal al eens op het scorebord. Maar dat is een Anderlecht in vorm. De hamvraag is hoe de club het gaat doen nu alles eventjes tegenzit. Gelukkig voor Anderlecht is Moeskroen momenteel ook niet zo goed op dreef. De afgelopen drie wedstrijden in de Jupiler Pro League gingen verloren. Niet zo gek dus dat de bookmaker vol inzetten op een overwinning voor Anderlecht. Denk jij daar anders over óf denk je juist te weten wat de exacte score wordt of welke speler het eerste doelpunt maakt? Ga er zondag dan maar voor zitten. De wedstrijd biedt genoeg kansen voor een mooie weddenschap!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.