• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Rijk worden met je voetbalkennis, wie droomt daar niet van? Het goede nieuws: het hoeft niet bij een droom te blijven. Er zijn namelijk genoeg verhalen bekend van gokkers die in één klap een flinke som geld binnensleepten met een sportweddenschap. Zo maakte de Engelsman Mick Gibbs in 2001 maar liefst een half miljoen winst door in te zetten op een combinatie van vijftien voetbalwedstrijden. Zijn landgenoot Fred Craggs zag zijn bankrekening zelfs stijgen met een miljoen pond. En dit door slechts 50 cent in te zetten op een combinatie van verschillende paardenraces. Het is mogelijk om snel veel geld te verdienen, al moet je wel risico durven nemen en vooral heel veel geluk hebben. Voor de meeste mensen is snel rijk worden met voetbalwedden dus niet de realiteit. Moet je die hoge winsten dan maar uit je hoofd zetten? Zeker niet! Je hebt alleen wat meer geduld nodig om de winst naar grote hoogten te laten stijgen. Met deze onmisbare tips ben je alvast goed op weg. 

Durf te vertrouwen op de feiten

Je gaat helemaal op in het voetbal. Je juicht als je favoriete club scoort en je voelt de teleurstelling door je lijf stromen als de tegenstander er toch met de overwinning vandoor gaat. De liefde voor de sport zit diep, dat is wel duidelijk.

Dat je fan bent van voetbal is alleen maar handig. Het zorgt ervoor dat je in de afgelopen jaren heel wat kennis hebt opgedaan die je nu kunt gebruiken voor je weddenschappen. Maar het fan-zijn kan je ook in de weg zitten. Als je gaat wedden op een wedstrijd van je favoriete club, laat je je eerder sturen door emoties dan door je verstand. Dat kan zomaar tot een paar slechte beslissingen leiden. Want kun je het echt over je hart verkrijgen om in te zetten op een flinke nederlaag voor jouw club, zelfs als alles daarop wijst? Succesvolle voetbalwedders vertrouwen altijd op de feiten en niet op hun gevoel en emoties. Ze analyseren de wedstrijd aan de hand van de statistieken en het laatste voetbalnieuws. Daarnaast kijken ze naar de speelstijl, de fitheid van de spelers en de onderlinge duels uit het verleden. Een gedegen voorbereiding verzekert je niet van de winst, maar het vergroot je kansen wel. 

Benader elke wedstrijd als een nieuwe wedstrijd

Je bent fanatiek bezig met wedden op de Premier League of de Serie A. Uiteindelijk kom je op een punt dat je precies weet wat de kwaliteiten van de clubs zijn. Je weet of ze aanvallend of juist defensief spelen en ook voel je feilloos aan wanneer de spelers de druk in de wedstrijd gaan opvoeren. Al die kennis helpt je om snel tot een juiste voorspelling te komen.

Het is verleidelijk om de statistieken overboord te gooien als je precies weet hoe de competities en clubs in elkaar steken. Toch moet je elke wedstrijd blijven benaderen als een nieuwe wedstrijd. De situatie is namelijk elke keer weer anders. Het elftal is al een tijdje niet in vorm, een belangrijke speler is geblesseerd of de voetballers zijn ontevreden over de coach waardoor er de motivatie er gewoon niet is. Dit soort zaken zorgen er allemaal voor dat de situatie bij elke wedstrijd weer anders is. Vertrouw dus niet blind op de resultaten uit het verleden en blijf vasthouden aan die gedegen voorbereiding. 

Rijk worden begint met goed bankrollmanagement

Om winst te maken, moet je eerst investeren. Dat geldt voor het bedrijfsleven, maar ook voor het wedden op voetbal. Want je kunt pas beginnen met wedden als je voldoende speelsaldo hebt waarmee je je weddenschappen financiert. Het lijkt zo makkelijk om geld in te zetten op voetbalweddenschappen. Je pakt gewoon 10, 50 of 100 euro uit je geldpotje en het wedden kan beginnen, toch? Nou, nee. Als je rijk wilt worden met je voetbalkennis, moet je het wat gestructureerder aanpakken. De gokwereld heeft daar zelfs een woord voor: bankrollmanagement.

Goed bankrollmanagement is essentieel als je op termijn winst wilt maken. Het draait erom dat je duidelijke afspraken maakt over de manier waarop je je geld besteedt. Dat begint al met het vaststellen van een dag-, week- of maandbudget. Stel je hebt per week een bedrag van 200 euro tot je beschikking. Dat is ook echt je maximum, op is op. Maak je die afspraak niet met jezelf, dan geef je misschien meer geld uit dan eigenlijk de bedoeling was. En dat risico wil je echt niet nemen. Het dag-, week- of maandbudget verdeel je vervolgens slim over de verschillende weddenschappen. Misschien zet je standaard een vast percentage van je bankroll in. Of verdeel je het geld liever in kleine porties? Je hoeft dan niet aan het rekenen te gaan als je op het allerlaatste moment nog een fantastische wedkans ontdekt.

Onthoud goed: het lukt maar weinig mensen om rijk te met slechts één voetbalweddenschap. De meeste succesvolle gokkers bouwen hun bankroll langzaam maar gestaag op. Dus zeg de snelle winst en hoge risico’s maar vaarwel en richt je blik op de lange termijn. Goed bankrollmanagemant helpt je daarbij. Hiermee maak je winst én vang je eventuele verliezen gemakkelijk op. 

Risico en winst: ga op zoek naar de gulden middenweg

Er kleven altijd risico’s aan een voetbalweddenschap. Elke keer dat je geld inzet, kun je verliezen. De ene weddenschap is natuurlijk wel risicovoller dan de andere. Wil je op termijn een mooi bedrag verdienen, dan is het zaak om een goede balans te vinden tussen het risico dat je neemt en de winst die een weddenschap mogelijk oplevert.

Hoge quoteringen trekken meteen de aandacht. Maar die quoteringen staan niet voor niets op 7.00 of 9.50. Bookmakers hebben er maar weinig vertrouwen in dat deze voorspelling daadwerkelijk uit gaat komen. Kijk maar naar de berekening. De formule ‘100% / quotering = winkans’ geeft namelijk aan dat een quotering van 7.00 gelijkstaat aan een kanspercentage van 14,2%. Deze weddenschap is natuurlijk te risicovol als je op termijn een mooi winstbedrag wilt opbouwen. Het is veel verstandiger om de route van de gulden middenweg te volgen. Ga niet voor de allerlaagste quoteringen, maar ook niet voor de hoogste. Houd daarbij rekening met het volgende: quoteringen van 2.00 staan bij de bookmaker gelijk aan een 50% winkans. Pas dus op met weddenschappen die veel hoger uitkomen dan dat. 

Creëer een account bij verschillende bookmakers

Je maakt een verstandige afweging tussen winst en risico. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat je je af moet laten schepen met lage quoteringen. Sterker nog: er valt heel wat extra winst te behalen als je rondkijkt bij meerdere bookmakers. Misschien biedt Betfirst wel de hoogste quoteringen als je bij het duel tussen Fortuna Düsseldorf en VfL Wolfsburg in wilt zetten op een overwinning voor de thuisclub. En die spannende finale van de Champions League? Het kan zomaar gebeuren dat Unibet het meeste geld over heeft voor jouw voorspelling.

Met een spelersaccount bij meerdere bookmakers profiteer je steeds van de beste quoteringen. Verwacht geen wonderen van deze strategie, want de verschillen zijn doorgaans klein. Toch kun je op de langere termijn behoorlijk wat extra geld binnenhalen zonder dat het veel moeite kost. 

Slim omgaan met combi bets

Wie écht geld wil verdienen met zijn voetbalkennis, moet op zoek naar hoge quoteringen. Maar het is gewoon niet verstandig om in te zetten op een uitkomst waarbij je tien keer je inzet terug kunt krijgen. De kans op verlies is simpelweg te groot. Gelukkig is er nog een andere manier om de quoteringen te verhogen, en wel met combi bets. Het zijn deze gecombineerde weddenschappen die mensen als Mick Gibbs en Fred Craggs veel geld hebben opgeleverd.

Bij een combi bet zet je meerdere weddenschappen tegelijk op je wedbriefje. De quoteringen kunnen flink oplopen aangezien de bookmaker de waarde van alle weddenschappen met elkaar vermenigvuldigt. Die hoge quoteringen leveren wel een groter risico op, dus je moet er verstandig mee omgaan. Zo is het slim om niet meer dan twee of drie weddenschappen te combineren. Ook moet je een goed doordachte combinatie maken, waarin weddenschappen met lage quoteringen de hoofdrol spelen. Een wedbriefje met daarop bets van 1.36, 1.50 en 2.00 zijn gezamenlijk al goed voor een verviervoudiging van de inzet. En dat terwijl je het risico relatief laag houdt. 

Value betting brengt je de hoogste winst

Een analyse van de statistieken geeft je al goed beeld van het verloop de wedstrijd. Tel daar de wedoptie van je voorkeur bij op en je bent klaar om in te zetten. Tenminste, dat zou je denken. Er is namelijk nog een andere manier om op zoek te gaan naar de perfecte weddenschap. We hebben het dan over value betting.

Value betters zijn voortdurend op zoek naar een weddenschap die winstgevender is dan je op basis van de statistieken verwacht. Dit klinkt misschien als een onmogelijke zoektocht, maar er is wel degelijk value te vinden in de wereld van het voetbalwedden. Het begint allemaal met je eigen analyse van de wedstrijd. Stel je verwacht dat FC Barcelona dit weekend volop gaat scoren en zeker 70% kans heeft om 3 of meer doelpunten te maken. De tegenstander staat niet voor niets ergens in de onderste regionen van La Liga. Een 70% kans komt overeen met een quotering van (100%/70%) 1.42. Houd je daarnaast nog rekening met de winstmarge van de bookmaker, dan kom je hooguit op een quotering van 1.35 uit. Met deze getallen in je achterhoofd ga je de verschillende gokplatforms af. Kom je een bookmaker tegen die 1.45 of zelfs 1.50 achter de weddenschap heeft staan? Op dat moment heb je value gevonden. Deze weddenschap mág je gewoon niet laten liggen. 

Is jouw favoriete competitie/weddenschap echt de beste keuze?

Quoteringen geven precies aan hoe een bookmaker de kansen inschat. Toch is dit systeem minder objectief dan het lijkt. Bookmakers kijken namelijk ook naar de populariteit van een weddenschap. Als er een EK of WK bezig is, kijkt iedere voetbalgokker en -fan vol spanning uit naar de finale. Dit is natuurlijk dé wedstrijd die op ieders verlanglijstje staat. Wedkantoren hoeven weinig moeite te doen om gokkers naar deze wedstrijd te lokken. Hoge quoteringen zijn dus totaal overbodig. Hierdoor kunnen dit soort weddenschap soms wat teleurstellend zijn.

Het draait niet altijd om de populariteit van een competitie of toernooi. Ook de kennis van de bookmaker speelt een rol. Zelfs de grootste experts weten waarschijnlijk meer van de Premier League of Bundesliga dan van de Persian Gulf Pro League. De bookie is hierdoor minder zeker van zijn zaak waardoor de quoteringen vaak wat hoger uitkomen. Het kan dus erg lucratief zijn om eens buiten Europa te kijken. Als je rijk wilt worden met voetbalwedden, denk dan ook na over de verschillende wedopties. Bij een simpele 1×2 weddenschap lijkt het interessant om je voorkeur uit te spreken. Maar als je value zoekt, is het vaak verstandiger om voor een gelijkspel te gaan. Deze uitslag is allereerst wat lastiger te voorspellen voor de bookmaker. Daarnaast zijn er aanzienlijk minder gokkers die inzetten op een gelijkspel dan op winst voor de thuis- of uitploeg. Dit vertaalt zich automatisch in hogere quoteringen. Uiteindelijk zijn het die hogere quoteringen waardoor jouw winst in een mooi tempo stijgt. 

Tot slot: weet hoe de bookmaker te werk gaat

Als voetbalwedder kom je terecht in de wereld van de bookmakers. Deze online wedkantoren hebben in feite een machtspositie. Zij bepalen namelijk welke weddenschappen online komen te staan en hoe hoog de bijbehorende quoteringen zijn. Daarbij houden ze altijd dat ene doel in hun achterhoofd: winst maken.

Bookmakers willen winst maken, maar jij wilt dat ook. Aan jou de taak om de bookie op zijn eigen terrein te verslaan. Dat lukt het beste als je weet hoe dit soort online wedkantoren te werk gaan. Kijk welke informatie ze gebruiken om de quoteringen te bepalen en verdiep je in de winstmarge. Misschien ontdek je zelfs welke wedopties of competities de meeste value opleveren. Op deze manier kun je de strijd met de bookmaker gemakkelijk aan!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.