• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Een surebet is een weddenschap waarbij je verzekerd bent van winst. Dat klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar het kan wel degelijk! Het is gewoon een kwestie van slim inzetten bij twee bookmakers tegelijk. Al moet je je niet meteen rijk rekenen. Goede surebets staan vaak maar kort online en per keer leveren ze een relatief klein bedrag op. Daarnaast zitten er ook risico’s verbonden waardoor de verwachte winst alsnog aan je voorbijgaat. Toch kan het interessant zijn om de surebet strategie toe te passen. Zorg dan wel dat je goed weet wat je doet én dat je voldoende speelsaldo beschikbaar hebt. Ben jij klaar voor je eerste surebet?

Maak kennis met de surebet strategie

Voor een surebet maak je handig gebruik van de verschillende odds bij bookmakers. Bijna elk wedkantoor analyseert zelf de weddenschappen en kent daar vervolgens een waarde aan toe. Een rondje langs een paar gokplatforms leert je al snel dat er altijd verschillen zijn. Bij een Premier League wedstrijd tussen Aston Villa en Everton schat bookmaker A de kansen voor de thuisclub misschien veel hoger in dan dat bookmaker B doet. Dat is meteen af te lezen aan de odds. Dit soort verschillen heb je ook nodig om jezelf te garanderen van de winst.

Wat moet je precies doen voor een surebet? Het belangrijkste is dat je minimaal twee bookmakers in het vizier moet hebben die qua quoteringen ver uit elkaar liggen. En dan hebben we niet over bookmakers waarbij de ene standaard boven het gemiddelde zit en de andere standaard eronder. Je bent echt op zoek naar een wedstrijd waarbij er verschillende inschattingen worden gemaakt. De één is ervan overtuigd dat de thuisclub wint, terwijl de ander een gelijkspel ook heel goed mogelijk acht. Dat soort wedstrijden moet je aan de hand van de quoteringen zien op te speuren. Zodra je de perfecte voetbalmatch hebt gespot, ga je bij beide bookmakers inzetten. Inderdaad, je zet dus twee keer in op dezelfde weddenschap. Alleen doe je dat wel bij twee verschillende bookmakers. Door je inzet slim te verdelen over alle mogelijke uitkomsten, levert de wedstrijd altijd winst op. Het maakt niet uit of Aston Villa wint, of Everton wint of dat het toch uitdraait op een gelijkspel. Want aan het einde van de wedstrijd heb je sowieso winst gemaakt.

Slim inzetten levert gegarandeerd winst op

De verdeling van de inzet is echt cruciaal om de surebet te laten slagen. Je wilt winst maken als de thuisclub wint (met quoteringen van bijvoorbeeld 6.00), maar ook als de uitclub wint (met quoteringen van 1.50). In principe geldt dat hoe lager de quoteringen zijn, hoe hoger de inzet moet zijn. We kunnen hier nu allerlei formules neer gaan zetten waarmee je berekent hoe hoog de ideale inzet is. Maar voordat je allerlei paperassen met wiskundige berekeningen voor je ziet: er is een andere, veel makkelijkere oplossing! Op internet zijn namelijk verschillende rekentools te vinden (o.a. OddsPortal.com) die direct laten zien hoe je de inzet moet verdelen en hoeveel winst je dan maakt. Erg handig, want bij een surebet is er geen tijd te verliezen. De bookmakers houden de concurrentie namelijk scherp in de gaten. Zodra zij de mogelijkheid voor een surebet spotten, worden de quoteringen snel bijgesteld. De mogelijkheid voor een surebet is dan meteen verdwenen.

Surebets: een handig voorbeeld

Begint het je al te duizelen van die theoretische uitleg? Geen nood, want een voorbeeld maakt in dit geval veel duidelijk. We gaan wederom naar de Premier League, maar dan naar het duel tussen Liverpool en Arsenal. Liverpool is in deze wedstrijd de grote favoriet, en daar zijn alle bookmakers het ook duidelijk over eens. Maar toch vind je drie bookies waarbij de verschillen interessant genoeg zijn voor een mooie surebet. Ze laten de volgende quoteringen zien:

  • Bookmaker A:55 (1), 3.90 (x) en 50(2)
  • Bookmaker B:60 (1), 89(x) en 6.40 (2)
  • Bookmaker C:70 (1), 4.12 (x) en 6.00 (2)

Een 1×2 weddenschap heeft drie mogelijke uitkomsten, dus je moet ook drie keer inzetten. Bij elke optie ga je uiteraard voor de hoogste quoteringen. Maar nu is de vraag: hoeveel geld ga je inzetten? Voor deze weddenschappen hebben we in totaal een budget gereserveerd van 100 euro. Via de rekentool komen we er al snel achter dat we 16,25 euro in moeten zetten op winst voor Arsenal (met quoteringen van 6.50). Voor een gelijkspel gaan we naar bookmaker B. We zetten 21,60 euro in op quoteringen van 4.89. Bij bookmaker C plaatsen we een weddenschap van 62 euro, waarbij we dus inzetten op winst voor Liverpool. Nu is het afwachten wat de wedstrijd ons brengt. Na 90 minuten voetbal levert de weddenschap het volgende op:

  • Liverpool wint. Bookmaker C betaalt een bedrag uit van (62 x 1.70) 105,40 euro. Met een totale inzet van 100 euro maken we dus 5,40 euro winst.
  • De wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Bookmaker B is ons een bedrag schuldig van (21,60 x 4.89) 105,62 euro. Een winstbedrag dus van 5,62 euro.
  • Arsenal weet tegen alle verwachtingen in de overwinning binnen te slepen. Bij bookmaker A verdienen we dankzij de hoge quoteringen (16,25 x 6.50) 105,62 euro. Wederom een winst van 5,62 euro.

Je ziet het, bij elke uitkomst van de wedstrijd maak je winst. En dat alleen doordat je slim gebruik weet te maken van de verschillen in quoteringen.

Heb jij genoeg focus voor de perfecte surebet?

Het grote voordeel van een surebet is natuurlijk dat je gegarandeerd winst maakt. Tenminste, als er niets mis gaat. Toch liggen de surebets zeker niet voor het oprapen. Je kunt het beste gebruikmaken van speciale websites die niets anders doen dan de quoteringen scannen op surebets. Veel gokkers gaan hiervoor naar OddsPortal.com, al zijn er zeker meer van dit soort sites te vinden. Zorg wel altijd dat je er bovenop zit en dat je gefocust te werk gaan. Eén verkeerde inzet en het hele systeem van de surebet gaat verloren.

Wie met surebets werkt, weet dat deze strategie alleen geschikt is voor pre-match wedden. Bij een live weddenschap veranderen de quoteringen simpelweg te snel om op tijd te kunnen reageren. Gelukkig zijn er ook bij pre-match weddenschappen verschillende mogelijkheden. De ene keer vind je een surebet bij een 1×2 weddenschap, en de volgende keer bij een over/under of even/oneven weddenschap. Ongeacht welke weddenschap het wordt, aan het einde van de wedstrijd is de winst altijd voor jou.

Aan deze eisen moet je nog meer voldoen10

Bij jij overtuigd van de kracht van surebets? Zorg dan dat je goed voorbereid aan je weddenschappen begint. Een eerste (misschien erg voor de hand liggende) stap is dat je een account aan moet maken bij meerdere bookmakers. Zorg daarbij dat je altijd voldoende saldo in je spelersaccounts hebt staan. Een écht goede surebet komt maar eens in de zoveel tijd voorbij. Als dat moment daar is, moet je snel kunnen handelen. Niets is zo vervelend als dat je dan eerst nog geld moet storten. Het is niet alleen vervelend, maar het kan er ook voor zorgen dat je die mooie surebet misloopt. We komen nu namelijk meteen aan bij het tweede punt.

Goede quoteringen blijven meestal niet heel lang staan. Bij een surebet heb je bovendien te maken met twee verschillende bookmakers. Dubbel zoveel kans dus dat er een cruciale verandering plaatsvindt waardoor de gegarandeerde winst weg is. Zodra je een surebet op het oog hebt, moet je dus direct actie ondernemen. Vaak is je kans binnen een kwartier al over. Als je dan eerst nog je speelsaldo aan moet vullen, dan is het wel heel erg waarschijnlijk dat je poging mislukt.

Op het moment dat je geld inzet, moet je heel goed weten of er geen limieten zijn. Hiermee zijn we aangekomen bij het derde punt. Veel bookmakers hanteren limieten als het gaat om de maximale inzet. Nu heb je hier meestal geen last van als je met een paar tientjes wedt. Maar ga je voor het grotere geld, dan is dat misschien een heel ander verhaal. Het wordt toch een probleem als je net hebt ingezet bij de ene bookmaker en je komt er dan pas achter dat de surebet onmogelijk is vanwege de limiet bij de andere bookmaker. Wees dus goed op de hoogte van de regels. Er zijn overigens nog meer regels om rekening mee te houden. Ga bijvoorbeeld na wat er gebeurt als de wedstrijd wordt gestaakt. Annuleert de bookmaker de weddenschap of telt de uitslag op het moment waarop de scheidsrechter het duel stopt? Het maakt op zich niet uit wat de bookmakers doen, als beide maar dezelfde regels volgen. Anders blijft er niets van die surebet over.

Nog een laatste punt: wees kritisch wanneer je op zoek gaat naar geschikte bookmakers. Het beste kun je kiezen voor bookies die een relatief lage winstmarge hanteren. Dit zorgt automatisch voor hogere quoteringen. En die hoge quoteringen heb je absoluut nodig bij een surebet. Want hoewel je in theorie altijd winst maakt, ligt dat bedrag toch relatief laag. Alle beetjes helpen, dus een bookmaker met hoge quoteringen is absoluut een must.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.