• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Je spot een paar mooie voetbalmatches bij de bookmaker. Een duel tussen Schalke 04 en FC Augsburg, Hamburger SV en Arminia Bielefeld en een K-League wedstrijd tussen Gangwon FC en Seongnam FC: het is allemaal een weddenschap waard. De grote vraag is alleen of je voor een gecombineerde weddenschap gaat óf dat je kiest voor een systeemweddenschap. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Je moet dus heel goed weten wanneer je deze type weddenschappen inzet.

Combi en system bets: hoe zat het ook alweer?

Hou je wel van een uitdaging en schroef je het potentiële winstbedrag graag wat omhoog? Een enkelvoudige weddenschap is dan al gauw niet zo interessant meer. Jij zoekt je heil bij de combi bets en system bets. Een slimme keuze, aangezien de quoteringen bij dit soort weddenschappen flink omhoog gaan. Maar daarmee neemt de kans op verlies ook toe. Het is daarom essentieel dat je per keer een bewuste keuze maakt tussen een gecombineerde weddenschap en een systeemweddenschap. Alleen zo haal je het maximale uit je weddenschappen.

Combi bets en system bets lijken in de basis sterk op elkaar. Je koppelt meerdere weddenschappen aan elkaar waardoor de quoteringen vanzelf omhoog schieten. Alleen is er één belangrijk verschil. Want bij gecombineerde weddenschappen moet elke voorspelling goed zijn, terwijl systeemweddenschappen een soort escape bieden. Die extra veiligheidsoptie heeft wel gevolgen voor de winst. Een winnende combi bet is nu eenmaal winstgevender dan een winnende system bet. Het is elke keer weer de kunst om de perfecte balans te vinden tussen winst maken en risico nemen. 

Zo maak je slim gebruik van deze opties

Gecombineerde weddenschappen zijn winstgevend maar gevaarlijk. Je moet hier dan ook heel voorzichtig mee omgaan. Een goede combi bet bestaat uit twee, hooguit drie verschillende weddenschappen. Zelfs als je maar twee weddenschappen aan elkaar koppelt, moet je een weloverwogen keuze maken. De quoteringen van de bookmaker zijn daarbij leidend. Een weddenschap met een quotering die rond of onder de 2.00 ligt, is heel geschikt voor een combi bet. Veel hoger moet je niet gaan. Deze regel beperkt je opties voor een combi bet. Wedstrijden met een duidelijke favoriet zijn ideaal voor een gecombineerde weddenschap. Ook wedopties met een hoge winkans (Dubbele Kans, Both Teams to Score) passen perfect bij jouw combi bet.

Heb je je oog laten vallen op de Duitse topper tussen Borussia Dortmund en Bayern München? In dat geval is het waarschijnlijk veel interessanter om voor een systeemweddenschap te gaan. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd waardoor het risico met een 1×2 weddenschap flink toeneemt. Weddenschappen met hoge quoteringen zijn sowieso interessant voor een system bet. Misschien kom je er na het analyseren van de statistieken wel achter dat je heel anders denkt dan de bookmaker. Je verwacht dat er weinig doelpunten vallen, maar achter de wedoptie ‘minder dan 1.5 doelpunten’ staat een waarde van 3.80. Het is wel duidelijk dat jullie een compleet andere mening hebben. Een systeemweddenschap biedt dan uitkomt. Bij deze constructie hoef je niet alle weddenschappen goed te hebben waardoor je best wat risico mag nemen. Zolang je maar wel een paar weddenschappen toevoegt die relatieve zekerheid bieden.

De keuze tussen een combi bet en een system bet is er vooral een die je per keer moet maken. Bedenk je goed welke weddenschappen je graag aan je wedformulier toevoegt. Op basis daarvan maak je die ene belangrijke keuze. Want ga je dit keer voor een winstgevende combi bet of bouw je toch liever een extra veiligheid in met een system bet? Goed na blijven denken brengt je in dit geval heel ver.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.