• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Niets is zo mooi als live een voetbalwedstrijd volgen. Natuurlijk, samenvattingen en statistieken geven je een prima beeld van wat er tijdens die 90 minuten is gebeurd. Maar toch… je wilt gewoon live zien gebeuren hoe het elftal de aanval opzet en hoe die snelle actie van de spits uiteindelijk tot de eerste goal leidt. En als dat eerste doelpunt eenmaal is gevallen, is de wedstrijd los. Mooie verdedigende acties, vlijmscherpe passes en bewonderenswaardige reddingen van de keeper: een goede voetbalwedstrijd heeft alles in zich. Wie van live voetbal houdt, weet hoeveel spanning die 90 minuten met zich meebrengen. Niet alle duels zijn even spectaculair. Sterker nog, er zijn genoeg wedstrijden waarin er vooral verdedigend wordt gespeeld en beide clubs tevreden lijken met een 0-0. Toch zijn ook deze voetbalmatches razend spannend wanneer je kiest voor een live weddenschap. Bij live wedden op voetbal moet je de wedstrijd namelijk nauwgezet in de gaten houden. Elke actie op het veld kan gevolgen hebben voor de eindstand. Het is aan jou om alle acties goed in je op te nemen en daarop te anticiperen. Ben je te snel met inzetten, dan kun je de weddenschap nog gemakkelijk verliezen. Wacht je te lang, dan zie je odds snel zakken en is dat mooie winstbedrag verdwenen. Live wedden vraag om lef en tactisch denkvermogen, maar soms moet je ook het geduld opbrengen om even af te wachten. Het draait namelijk allemaal om de juiste timing.

Dit zijn de voordelen van een live weddenschap

Bij elke bookmaker kun je tegenwoordig kiezen tussen live wedden en pre-match wedden. Met een pre-match weddenschap moet je inzetten voor de wedstrijd begint. Zodra de spelers het veld opgaan, kun je alleen maar afwachten. Komt de underdog onverwacht met 1-0 voor te staan? Helaas mag je niets meer aan de weddenschap veranderen. Je moet hopen dat de club waar jij je geld op hebt ingezet, de wedstrijd alsnog weet te kantelen. Gebeurt dat niet, dan ben je de inzet toch echt kwijt.

Met een live weddenschap heb je de luxe om rustig even te kijken hoe de wedstrijd verloopt. Want dat een elftal op papier de meeste kans maakt, is geen garantie dat het ook wint. Zelfs ’s werelds beste clubs komen soms niet lekker in de wedstrijd. En dat biedt weer kansen voor de tegenstander. Als je live gaat wedden, kun je eerst eens afwachten wat er gebeurt. Welke club domineert en lijkt op weg naar een doelpunt? Welke spelers zijn in vorm en wie raken de bal bij elke actie juist kwijt? Een live weddenschap voert de druk wel op. Je moet namelijk bovenop de wedstrijd zitten en snel durven reageren als er iets gebeurt. Vanaf die eerste minuut voel je de adrenaline door je lijf stromen. Live wedden op voetbal is extreem spannend en het kan ook nog heel winstgevend zijn.

Maak je keuze uit de vele verschillende live bets

De lijst met live weddenschappen is de afgelopen jaren flink gegroeid. Natuurlijk kun je kiezen voor een 1×2 weddenschap of de correcte score weddenschap. Maar kijk zeker eens verder dan dat. Als het net 1-0 is geworden en de clubs lekker op dreef zijn, durf je misschien wel in te zetten op ‘over 2.5 goals’. Komt de wedstrijd wat lastiger op gang, dan is een Draw No Bet weddenschap wellicht een goed idee. Je hoopt dat er een winnaar komt, maar de match kan ook zomaar in een 0-0 eindigen. Met een Draw No Bet dek je jezelf enigszins in. Wil je juist extra risico nemen, dan kun je altijd nog live wedden met een Asian Handicap.

Er zijn ook weddenschappen die exclusief bedoeld zijn voor live betting. Zo kun je bijvoorbeeld voorspellen of er in de komende minuut of komende 5 minuten een doelpunt valt. Of vervang die doelpunten eens op voor corners of vrije trappen. Vergeet daarnaast niet om je te verdiepen in de volgende doelpuntenmaker. Je merkt het al: live wedden op voetbal biedt volop mogelijkheden.

Wedden op een voetbalmatch die je live kunt zien

Als voetbalfan ben je misschien wekelijks in het stadion te vinden. Wanneer je toch live bij de wedstrijd aanwezig bent, kun je net zo goed even een weddenschap plaatsen. Je zit er immers bovenop; niets kan je ontgaan. Grote kans dat je prima in kunt schatten hoe de wedstrijd gaat verlopen. Dus pak je mobiel erbij en plaats die weddenschap!

Voor een live weddenschap hoef overigens je niet per se in het stadion aanwezig te zijn. Maar het is wel handig als je de wedstrijd goed kunt volgen. De belangrijkste voetbalmatches worden vaak live op tv uitgezonden. Toch is het zonde als je volledig afhankelijk bent van wat de tv-zenders je bieden. Er is namelijk veel meer interessant voetbal te zien dan alleen de Champions League, Europa League of een EK of WK. Gelukkig bieden de bookmakers uitkomst. Er zijn namelijk steeds meer online bookies die een livestream op de website hebben staan. Zo kun je gewoon die ene spannende match uit de Australische A-League of de Braziliaanse Serie A bekijken. Let wel goed op voordat je je op een wedstrijd verheugt. In de lijst met wedstrijden staat namelijk exact aangegeven welke rechtstreeks worden uitgezonden via de livestream en welke niet. Dit kan zomaar beslissend zijn wanneer je een geschikte wedstrijd uitzoekt voor je live weddenschap.

Wanneer plaats je die live weddenschap?

Bij een live weddenschap bepaal je zelf het moment waarop je de voorspelling doorgeeft. Je kunt na een kwartier al een weddenschap plaatsen, maar je kunt ook wachten tot de eerste minuten na rust. Wil je bijna zeker zijn dat je de weddenschap wint? Ga dan voor de 79e minuut strategie en zet pas geld in als het laatste deel van de wedstrijd is aangebroken.

In principe maakt het weinig uit wanneer je de weddenschap plaatst. Zolang je de quoteringen maar wel in de gaten blijft houden. Live wedden op voetbal is soms een kwestie van lef tonen en soms een kwestie van geduld hebben. Zet de thuisploeg voortdurend druk en hangt er een doelpunt in de lucht, wacht dan niet te lang af. De quoteringen zijn namelijk hoger wanneer je inzet vóór de goal daadwerkelijk valt. Ook een blessure of een gele/rode kaart kan reden zijn om snel te reageren. Zorg in ieder geval dat je vooruit denkt en weet wat de mogelijke consequenties van dit soort acties zijn.

Wedstrijden volgen via grafische weergave

Wedden op voetbal is het makkelijkst wanneer je de wedstrijden rechtstreeks kunt volgen via de livestream. Maar helaas heb je die luxe niet altijd. Er zijn namelijk genoeg interessante voetbalwedstrijden waarvan geen livestream beschikbaar is. Moet je die dan maar overslaan? Zeker niet.

Bookmakers hebben inmiddels een handig alternatief gevonden voor de matches waarbij er geen livestream aanwezig is. We hebben het dan over de grafische weergave van de wedstrijd. Toegegeven, bij de ene bookmaker ziet dit er wat professioneler en dynamischer uit dan bij de andere. Toch doet de grafische weergave altijd zijn werk. Aan de hand hiervan kun je namelijk precies zien hoe de situatie in het veld is. Je ziet welke club op dat moment de bal heeft, wanneer er een pass wordt gegeven, wanneer er een ingooi of vrije trap komt en natuurlijk zie je het direct als er gescoord wordt. Met de grafische weergave voorziet de bookmaker je van alle informatie die je nodig hebt. Heb je even een paar minuten van de wedstrijd gemist? Geen probleem, want er zijn ook nog statistieken waar je op terug kunt vallen. Deze zijn altijd actueel zodat je in één oogopslag kunt zien hoeveel corners, kaarten en doelpogingen er geweest zijn. Bij sommige bookmakers zijn de statistieken zelfs nog een stuk uitgebreider dan dat. Je hoeft dus niets te missen als je live wilt wedden op een voetbalwedstrijd.

Quoteringen bij live wedden: zo zit het!

Een live weddenschap is spannend, simpelweg omdat je vaak à la minuut moet beslissen wat je doet. Zet je geld in zodra de scheidsrechter een vrije trap geeft in de buurt van het doelgebied of kijk je de wedstrijd toch nog even aan? Timing is cruciaal bij het live wedden. Dat komt doordat de bookmakers de quoteringen voortdurend aanpassen.

Een voetbalwedstrijd duurt in principe 90 minuten. Het is aan jou om te beslissen wanneer je je voorspelling doorgeeft aan de bookmaker. Dat kan al in de 5e minuut zijn, maar ook in de 88e. Hoe langer je wacht met de weddenschap, hoe groter de kans dat je voorspelling uitkomt. Al staan daar wel de lage quoteringen tegenover. Bookmakers kijken van begin tot eind mee met de wedstrijd. Net als jij spelen zij direct in op wat er allemaal gebeurt. Wordt er gescoord door Inter, dan gaan de quoteringen voor een overwinning meteen naar beneden. Dat geldt zeker wanneer de club uit Milaan echt de overhand heeft. Maar er zijn meer momenten waarop de quoteringen veranderen. Een gele kaart, een spelerswissel of gewoon een club die zijn strijdlust begint te verliezen: het heeft allemaal invloed op de hoogte van de odds. Wees dus niet té afwachtend, want dan zie je die hoge winst snel verdwijnen…

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.