• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Verkeerde beslissingen horen erbij in de gokwereld. Voor je het weet, laat je je toch verleiden om zonder gedegen voorbereiding op je favoriete club te wedden. In dat geval maak je meteen twee van de meest voorkomende fouten bij het wedden op voetbal. Natuurlijk, iedere gokker maakt fouten. Zelfs de meest ervaren wedders hebben achteraf weleens spijt van een bepaalde beslissing. Laat je dus niet direct afschrikken als je een keer volledig de mist ingaat. Maar het helpt wel als je je bewust bent van de fouten die er gemakkelijk insluipen. Vooral beginnende gokkers moeten goed nadenken over elke stap die ze nemen. Een lijst met veelgemaakte fouten is dus erg handig als je begint met wedden!

Wedden op voetbal bij een bookmaker die niet bij je past

Je leven gokker in het voetbalwedden begint bij het uitzoeken van een bookmaker. En daar kan al veel misgaan. De ene bookmaker is de andere niet, en dat merk je pas als je begint met wedden. Opeens blijkt dat je favoriete competitie ontbreekt of dat er veel minder bonusacties zijn dan gehoopt. Of wat te denken van de quoteringen? Je bent misschien gefocust op de hoogst mogelijke winst, maar nu blijkt dat jouw bookmaker niet aan die verwachting voldoet. Het resultaat is dat je steeds minder weddenschappen plaatst. Uiteindelijk stop je zelfs helemaal met voetbalwedden. Zonde natuurlijk, want met jouw voetbalkennis kun je ver komen.

Het is een echte beginnersfout als je je bij de eerste de beste (bekende) bookmaker aanmeldt. Realiseer je dat zo’n bekende naam geen garantie is op een prettige gokervaring. Het platform moet prettig werken, de quoteringen moeten interessant genoeg zijn en misschien hoop je ook op extra uitgebreide statistieken. Kortom, je hebt een bookmaker nodig die bij jouw manier van gokken past. Doe dus wat research voordat je daadwerkelijk een spelersaccount aanmaakt.

Inzetten zonder goed bankrollmanagement

Je gaat er echt voor zitten als er een mooie voetbalwedstrijd op het programma staat. Je wilt immers met eigen ogen zien wie dit jaar de grote Champions League finale wint. Bij zo’n spannende wedstrijd pak je natuurlijk ook even een weddenschap mee. Je hebt nog een bedrag van 50 euro in je account staan, dus waarom zou je dat niet allemaal inzetten?

Het is verleidelijk om op deze manier te werkt te gaan. Toch is dit geen verstandige tactiek. Wanneer je een groot deel van je gokbudget inzet op één enkele weddenschap, zit je waarschijnlijk snel zonder geld. Je kunt misschien veel winst maken met de Champions League finale, maar bij de volgende weddenschap ben je dat geld net zo snel weer kwijt. Je hebt daarom een duidelijk plan nodig als het aankomt op de inzet. In de gokwereld is dit bekend onder de naam bankrollmanagement. Het idee hierachter is simpel. Je verdeelt je totale gokbudget in kleine porties zodat je het risico spreidt. Hoe je het budget precies verdeelt, is aan jou. Ga voor een vast percentage van je bankroll of kies voor een vast maximum bedrag. Zo neem je nooit onverantwoord veel risico.

Zonder een vaste strategie van start gaan

Je moet een strategie hebben voor het bepalen van de inzet, maar ook op andere momenten is het handig als je duidelijke richtlijnen volgt. Ga dus nooit wedden op voetbal zonder dat je een strategie hebt ontwikkeld. Moet je dan allerlei plannen uitwerken om op zoek te gaan naar de best mogelijke tactiek? Dat is absoluut niet nodig. Het is al genoeg als je gewoon een paar goede afspraken met jezelf maakt. Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken om nooit in te zetten op quoteringen van 3.50 of hoger. Op deze manier blijft het risico beperkt. Of kies altijd voor dezelfde voetbalcompetitie. Hoe beter je een competitie volgt, hoe groter de kans dat je een goede inschatting van de wedstrijd kunt maken. Dit helpt je dus om de winst te verhogen. Je kunt zelfs besluiten dat je pas inzet zodra de opstelling van de clubs bekend is. Je komt dan niet voor verrassingen te staan als blijkt dat er opeens gesleuteld is aan de basis-elf.

Het grootste voordeel van dit soort afspraken is dat je bij elke weddenschap gedwongen bent om een vaste lijn te volgen. Dat is ook hard nodig, anders heb je misschien de neiging om op je gevoel af te gaan. Gevoel en emoties zijn nu eenmaal een groot gevaar als het aankomt op voetbalwedden.

Wedden op een club waar je groot fan van bent

Over emoties gesproken… die lopen natuurlijk hoog op als die ene club waar je al van jongs af aan fan van bent, het veld opkomt. Op dat moment moet je je realiseren dat emoties en voetbalwedden geen al te beste combinatie zijn. Je schat de kansen van je favoriete club waarschijnlijk veel hoger in dan ze zijn. Je hebt onrealistische verwachtingen, of beter gezegd: je hoopt gewoon dat jouw club wint. Dat de bookmakers daar heel anders over denken, is even niet van belang. Je zet lekker hoog in op een overwinning voor jouw club. Want dat is toch wat een echte fan doet?

Als je dit zo leest, weet je vast wel dat dit geen slimme zet is. Bij het voetbalwedden moet je je emoties simpelweg nooit boven je verstand laten gaan. Maar denk je daar ook aan als je vol spanning zit te wachten op de aftrap? Lukt het niet om objectief naar de wedstrijd te kijken, sla de weddenschap dan gewoon over.

Vertrouwen op je voetbalkennis, niet op de statistieken

Je hebt verstand van voetbal. Met de voetbalkennis die je hebt, kun je heel wat mooie weddenschappen winnen. Toch moet je niet denken dat je alles wel weet. De grootste successen worden namelijk behaald door gokkers die altijd even in de statistieken duiken. Statistieken zeggen natuurlijk niet alles. Maar je hebt ze wel heel hard nodig als je op termijn geld wilt verdienen aan het wedden op voetbal. Je kunt er namelijk precies aan aflezen hoeveel goals een club gemiddeld maakt, wat het gemiddelde percentage balbezit is en in welke stand de laatste onderlinge duels zijn geëindigd. Deze informatie had je zonder statistieken vast niet paraat gehad.

Je hebt je voetbalkennis overigens wel hard nodig om de statistieken te analyseren. Misschien kom je dan tot een heel andere conclusie dan de bookmaker. Als dat gebeurt, kan de weddenschap heel wat winst opleveren.

Doorgaan met wedden om het verlies te compenseren

Wekelijks komen er honderden voetbalweddenschappen online te staan. Als de ene wedstrijd is afgelopen, kun je je meteen weer verdiepen in de volgende. Toch moet je alleen gaan wedden om de juiste redenen. Je zoekt extra spanning in een voetbalweekend of je wilt gewoon wat geld verdienen met je sportkennis. Er is één reden die je sowieso moet vermijden: wedden om voorgaande verliezen te compenseren.

Je ontkomt er niet aan dat je weddenschappen verliest. Er zijn zelfs dagen dat het allemaal tegenzit en dat je direct drie keer op rij je inzet moet inleveren. Zo’n reeks met verloren weddenschappen is natuurlijk frustrerend. Je kunt dan twee dingen doen. Stoppen met wedden (voor die dag tenminste) of doorgaan in de hoop dat je de verloren inzetten weer terugwint. Dat laatste is erg onverstandig en gaat je hoogstwaarschijnlijk ook niet lukken. Je bent immers gefrustreerd en neemt steeds meer ondoordachte beslissingen. En wat hebben we zojuist gezegd? Je mag emoties nooit boven je verstand laten gaan. Neem gewoon je verlies en laat het wedden even voor wat het is.

Volledig afgaan op de mening van de bookmaker

Veel bookmakers gaan al jaren mee. Zij zullen al die voetbalwedstrijden dus wel heel goed in kunnen schatten, toch? Ja en nee. Bookmakers hebben veel ervaren odds compilers in dienst die met behulp van allerlei statistieken en computermodellen precies berekenen hoe groot de kans is dat iets gebeurt. Het percentage dat voortkomt uit de berekening, zetten ze vervolgens om in quoteringen.

Beginnende gokkers zijn soms geneigd om de mening van de bookmakers blind te volgen. Ze zetten geld in op de uitkomsten die volgens de bookies het meest waarschijnlijk zijn. Maar die uitkomsten leveren wel de minste winst op. Bovendien moet je de bookmakers niet overschatten. Oké, ze hebben genoeg ervaring en weten waar ze op moeten letten. Toch betekent dat niet dat ze bij alle weddenschappen goed zitten. Verre van zelfs. Daarom moet je ook nooit volledig afgaan op de quoteringen (en dus de mening) van de bookmakers. Neem de tijd om zelf de statistieken te analyseren zodat je je eigen mening kunt vormen. Daar kom je uiteindelijk het verst mee.

Kiezen voor maar één bookmaker

Als je net begint met voetbalwedden, dan valt er nog genoeg te ontdekken bij die ene bookmaker van je voorkeur. Ben je dat eerste stadium eenmaal voorbij, kijk dan ook eens rond voor een tweede bookmaker. Zo heb je bij elke weddenschap de keuze, vooral als het gaat om de quoteringen. Wanneer je het bij maar één wedkantoor houdt, loop je heel wat geld mis. Zonde!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.