• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Er zijn van die voetbalwedstrijden waarbij je van begin tot eind aan de buis gekluisterd zit. Je ziet mooie individuele acties, spectaculaire goals en goed verdedigend werk. Dit soort wedstrijden vragen gewoon om een (live) weddenschap. Toch is het voetbal lang niet altijd zo spannend. Halverwege de tweede helft scoort de thuisclub de 3-0 en daarmee lijkt de strijd echt over. Wat doe je dan in dat laatste kwartier als de wedstrijd een beetje voortkabbelt? Juist, je gaat voor de 79e minuut strategie! Met deze strategie kun je gemakkelijk wat extra geld verdienen zonder dat je grote risico’s neemt. Dit is de perfecte manier om je bankroll rustig op te bouwen.

Er kan veel gebeuren in 90 minuten voetbal

Voetballers hebben 90 minuten tijd om de tegenstander de verslaan. In de eerste helft is vaak even aftasten. Natuurlijk willen clubs snel de voorsprong pakken, maar het is minstens zo belangrijk dat ze geen achterstand oplopen. Vooral bij belangrijke wedstrijden (bijvoorbeeld tijdens een EK of de Champions League) wordt meestal pas na rust duidelijk wat ieders kansen zijn. Als je tijdens zo’n live wedstrijd vroeg inzet, moet je niet gek opkijken dat je weddenschap verliest. Er kan nog van alles gebeuren, zelfs als de thuisclub met 1-0 voor staat na een dominant begin van de wedstrijd.

Je winkansen stijgen als je wacht met wedden tot na de rust. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden van wedstrijden waarin de pauze voor een kanteling zorgt. Harde woorden van de trainer, een verandering in strategie of gewoon het oppeppen van de spelers: het kan er allemaal voor zorgen dat er na rust een heel ander elftal op het veld staat. Maar dat hoeft niet. De club die in de eerste helft zo’n mooi doelpunt maken, kan die voorsprong ook verder gaan uitbreiden. Dus waarom zou je niet even wachten tot je haast zeker weet hoe de wedstrijd gaat eindigen? Als je deze tactiek toepast, maak je gebruik van de 79e minuut strategie.

79e minuut strategie: inzetten als het einde van de wedstrijd nadert

De 79e minuut strategie is een slimme manier om winst te maken met een live weddenschap. Je wacht namelijk rustig af wat er in de eerste 70, 80 of zelfs 88 minuten van de wedstrijd gebeurt. De naam ‘79e minuut strategie’ is wat dat betreft een beetje misleidend. Het geeft gewoon aan dat je pas laat in de wedstrijd een voorspelling doorgeeft. Veel gokkers plaatsen hun weddenschap ergens tussen de 70e en 80e minuut, maar je hebt alle vrijheid om nog wat langer te wachten. Een voetbalwedstrijd duurt niet voor niets 90 minuten. Maak daar gebruik van!

Gokkers die kiezen voor de 79e minuut strategie, hebben allemaal één doel voor ogen. Ze willen winst maken, zelfs al gaat het om een relatief klein bedrag. Doordat ze wachten tot het laatste deel van de wedstrijd, kunnen ze redelijk precies voorspellen wat er in de overige speeltijd gebeurt. Een club die 2-0 voor staat en voortdurend balbezit heeft, gaat die overwinning in de laatste 10 minuten echt niet meer uit handen geven. Of wat te denken van een wedstrijd waarin de vermoeidheid is toegeslagen en bal alleen nog wat wordt rondgetikt? De kans is dan klein dat er na de 84e minuut nog een doelpunt valt. Met de 79e minuut strategie wacht je dus af tot je bijna zeker bent van de uitslag. Op dat moment sla je toe. Jij gaat namelijk puur voor de winst, ongeacht hoe hoog die is.

Maak een slimme keuze uit de vele voetbalwedstrijden

Hoe langer je wacht voordat je een weddenschap plaatst, hoe groter de kans dat je voorspelling uitkomt. Met de 79e minuut strategie stel je de winst veilig. Tenminste, zo goed als kan.

Laten we meteen duidelijk zijn: de 79e minuut strategie biedt geen absolute garantie dat je de weddenschap wint. Maar als je de juiste wedstrijden selecteert, dan is de kans wel erg groot dat je de winst binnensleept. Sommige wedstrijden hoef je niet eens te volgen om te kunnen winnen. Kijk gewoon eens in de lijst met voetbalmatches die op dat moment bezig zijn. Is de 84e minuut aangebroken en staat het 2-0? Je kunt redelijk veilig inzetten zonder de statistieken ook maar een blik waardig te keuren. Het gebeurt namelijk niet heel vaak dat de laatste 10 minuten nog twee of meer goals opleveren. Van die wetenschap maak jij natuurlijk graag gebruik.

De 79e minuut strategie is ideaal om toe te passen bij wedstrijden waarin nog weinig gebeurt. Volg je de wedstrijd al vanaf de eerste minuut, dan hoef je niet per se op het scorebord te letten. Als een duel tot de 79e minuut doelpuntloos is gebleven en er zijn maar weinig goede passes richting de spitsen, dan is het heel reëel dat de stand zo blijft. Dat geldt zeker als beide clubs tevreden mogen zijn met een gelijkspel. Heb je genoeg tijd om de statistieken door te spitten? Ga dan op zoek naar wedstrijden met clubs die graag verdedigend spelen of die vooral in de eerste helft richting het doel gaan. Spelers die in de eerste 45 minuten alles op alles zetten, zetten in de tweede helft vaak minder druk op de tegenstander. Vermoeidheid begint een rol te spelen en de kans op een goal neemt af. Dit soort informatie is een goede aanwijzing dat die laatste minuten geen doelpunt meer opleveren. Kijk je naar een onvoorspelbare wedstrijd met doelpunten over en weer? In dat geval kun je beter geen geld inzetten. Met de 79e minuut strategie kies je voor zekerheid, en dat biedt deze wedstrijd absoluut niet.  

1×2 weddenschappen, over/under en nog veel meer…

Bij het wedden op voetbal bepaal je zelf waar je de 79e minuut strategie voor gebruikt. Ga voor een 1×2 weddenschap en voorspel in de laatste minuten van de wedstrijd wie er gaat winnen. De correcte score weddenschap kan ook interessant zijn, vooral als er op aanvallend vlak weinig meer gebeurt. Kijk daarnaast eens bij de vele andere wedopties, bijvoorbeeld bij de over/under weddenschappen. Bij een 2-0 stand kun je in de 80e minuut redelijk veilig inzetten op under 2.5 doelpunten. Als de echte strijd tenminste uit de wedstrijd verdwenen is. Zetten beide ploegen nog steeds volop druk dan verdwijnen de voordelen van de 79e minuut strategie. Op dat moment is namelijk nog niets zeker.

Een laag risico, maar ook lage quoteringen

Live wedden op voetbal levert een belangrijk voordeel op. Je kunt namelijk in alle rust aankijken hoe de wedstrijd zich ontvouwt. Dat geldt zeker voor de 79e minuut strategie, waarbij je wacht met inzetten tot het einde van de match nadert. Toch is er een keerzijde. Want jij hebt het recht om in te zetten wanneer je wilt, maar de bookmaker heeft ook het recht om de quoteringen aan te passen. En dat gebeurt veelvuldig gedurende de 90 minuten die een voetbalwedstrijd bezig is.

Stel je gaat voor een 1×2 weddenschap bij het Premier League duel tussen Aston Villa en Bournemouth. De clubs zijn op dat moment redelijk aan elkaar gewaagd. Aan het begin van de wedstrijd is een overwinning voor Aston Villa goed voor quoteringen van 2.40. Bij het bezoekende Bournemouth staan de odds op 3.00. De thuisclub begint lekker aan de wedstrijd en in de 35e minuut valt het eerste doelpunt. De quoteringen gaan meteen omlaag. Ook na rust maakt Aston Villa indruk. Het elftal blijft druk zetten en Bournemouth komt er gewoon niet aan te pas. Het maakt niet eens uit of dat tweede doelpunt er komt of niet. Zodra de 80e minuut nadert, is het redelijk zeker dat de club uit Birmingham de voorsprong niet meer uit handen gaat geven. De bookmakers stellen de quoteringen dan flink naar beneden bij. Meestal komen ze niet veel hoger uit dan 1.10 tot 1.40. Met een inzet van 10 of 20 euro is het winstbedrag is dus bescheiden. Gelukkig zijn bij de 79e minuut strategie alle ingrediënten aanwezig om de inzet eens flink te verhogen.

Heb jij het lef om die inzet te verhogen?

In de laatste pakweg 10 minuten ben je redelijk zeker van het verloop van de wedstrijd. Tenminste, als je het juiste duel uitzoekt. Het risico van de weddenschap is laag en daarom kun je wat extra lef tonen als het gaat om de inzet. Opeens zijn die lage quoteringen geen groot probleem meer. Met een inzet van 100 euro en odds van 1.20 maak je meteen 20 euro winst. Ga maar na wat er gebeurt als je die 100 euro nog verder verhoogt, bijvoorbeeld naar 500 euro. Zo kun je in de laatste minuten van de wedstrijd nog heel wat geld binnenhalen. Houd je hoofd er wel bij als je de inzet gaat verhogen. Zelfs als de wedstrijd gespeeld lijkt, kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Bournemouth weet met veel geluk de bal te onderscheppen en tegen ieders verwachting in wordt er gescoord. Deze ene actie kan zomaar betekenen dat je de weddenschap verliest. Wed daarom nooit met geld dat je niet kunt missen, want zelfs de 79e minuut strategie is niet waterdicht.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.