• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

De hele voetbalwereld keek deze week gespannen uit naar de online vergadering van de UEFA. Inmiddels hebben we antwoord op dat ene belangrijke punt op de agenda: hoe gaat de hervatting van het Europese voetbalseizoen eruitzien. De komende weken kun je je in ieder geval nog volop blijven focussen op de competitiewedstrijden en bekerduels in onder andere Spanje, Italië, Duitsland en Engeland. Maar als het eenmaal augustus is, gaat het Europese voetbal weer verder. En wel met twee heuse minitoernooien. Het EK voetbal is dit jaar helaas afgelast, maar je kunt deze zomer alsnog twee weken op rij wedden op Europees topvoetbal. 

Het is erop of eronder in de Champions League

De roep om duidelijkheid vanuit de UEFA werd de laatste tijd steeds luider. Iedereen wilde weten of het Europese voetbalseizoen überhaupt werd afgemaakt, en in welke vorm dat dan zou gebeuren. Afgelopen woensdag is de knoop definitief doorgehakt. Zowel de Champions League als de Europa League wordt in een periode van zo’n twee weken afgerond. Dat belooft wat!

De Champions League is inmiddels bijna aanbeland bij de laatste acht. Paris Saint-Germain, Atlético Madrid, RB Leipzig en Atalanta hebben zich al geplaatst voor die kwartfinales. De overige clubs moeten voortkomen uit de vier openstaande returns uit de achtste finales. Deze returns met clubs als Juventus, Bayern München, FC Barcelona en Manchester City staan gepland voor 7 en 8 augustus. Deze wedstrijden leveren meteen heel wat spanning én heel wat interessante weddenschappen op. Het officiële Champions League-minitoernooi gaat uiteindelijk op woensdag 12 augustus van start. De UEFA heeft wel een kleine aanpassing gedaan. Zo is er van heenwedstrijden en returns geen sprake meer. Elke ronde vanaf de kwartfinale wordt afgewerkt in één onderlinge confrontatie. Bij elke wedstrijd is het erop of eronder! Met al die topclubs die er nog over zijn, is het lastig voorspellen hoe het toernooi gaat verlopen. Dat vertaalt zich ongetwijfeld in hoge quoteringen, iets wat voor jou een groot voordeel. Het minitoernooi bouwt op naar een grote en hopelijk mooie apotheose: de finale. Op 23 augustus zijn alle ogen eventjes gericht op de Portugese hoofdstad Lissabon. Geen finale in Istanbul dus, maar dat zal voor je weddenschap weinig uitmaken.

Het wordt een mooie strijd in de Europa League

In augustus heb je je handen al behoorlijk vol aan de Champions League. Toch valt er in die maand nog veel meer te wedden. Want inderdaad, ook de Europa League krijgt in die periode een vervolg. Voor dit toernooi reizen de clubs af naar Duitsland, waar de Europa League 2019/2020 tussen 10 en 21 augustus tot een eind komt. Ook hier zijn de dubbele wedstrijden geschrapt. Geen heenwedstrijden en returns, maar slechts één kans om een ronde verder te komen. Voor de clubs in de Europa League zich op de kwartfinale, halve finale en misschien zelfs de finale kunnen richten, moeten er eerst een aantal returns uit de achtste finales worden afgewerkt. Of eigenlijk… alle returns uit de achtste finales moeten nog plaatsvinden. Dit gaat allemaal op woensdag 5 en donderdag 6 augustus gebeuren. Met clubs als Inter Milaan, Sevilla, AS Roma, Manchester United en Bayer Leverkusen zit ook dit toernooi bomvol met mooie duels. Eén ding is zeker: de agenda van elke gepassioneerde voetbalwedder is in augustus helemaal gevuld.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.