• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

De Nederlandse politiek is de laatste jaren druk bezig geweest met het legaliseren van online gokken. Vooralsnog merk je daar als gokker weinig van. Wie graag wil wedden bij een bookmaker met een Nederlandse vergunning, is aangewezen op de Toto. Toch gebeurt er achter de schermen van alles. Zo mogen gokbedrijven hun interesse voor die felbegeerde licentie inmiddels kenbaar maken. En dat doen ze massaal. Het is nog even wachten, maar over anderhalf jaar heb je waarschijnlijk volop keuze als je legaal wilt gaan wedden op voetbal.

Volop belangstelling voor een Nederlandse gokvergunning

Het nieuws rondom de legalisering van online gokken ligt al een tijdje stil. Want na jarenlang discussiëren is het nu aan de instanties (zoals bijvoorbeeld de Kansspelcommissie) om alles goed op orde te krijgen. Daar is nog even de tijd voor. Volgens de laatste berichten gaat de nieuwe gokwet namelijk pas op 1 januari 2021 in.

De Kansspelautoriteit heeft geïnteresseerde casino’s en bookmakers alvast opgeroepen om zich te melden. Met 125 aanmeldingen uit binnen- en buitenland ligt dit aantal beduidend hoger dan de toezichthouder had verwacht. Eerder sprak de Kansspelcommissie over ongeveer 70 nieuwe vergunningen. Maar als het aan de online gokbedrijven ligt, komt dat aantal dus een stuk hoger uit. 

Welke gokbedrijven zetten hun aanvraag door?

Niet alle gokbedrijven die geïnteresseerd zijn, zullen hun aanvraag voor een Nederlandse vergunning doorzetten. Vooral de hoge kansspelbelasting, licentiekosten en de bijdrage aan het verslavingsfonds (want ja, ook daar zijn bookmakers een deel van hun winst aan kwijt…) kunnen een behoorlijke drempel zijn. Gokbedrijven krijgen daarnaast te maken met strenge eisen vanuit de Nederlandse Kansspelcommissie. Welke eisen dat precies zijn, wordt in een later stadium pas duidelijk.

Al met al is het dus even afwachten welke bedrijven daadwerkelijk een vergunning voor de Nederlandse gokmarkt aanvragen én krijgen. Wat wel zeker is, is dat je als online gokker veel meer keuze gaat hebben. Je kunt natuurlijk bij Toto blijven, maar je kunt misschien ook gaan wedden bij een bookmaker als Bwin of Unibet. Want onder de bookies met een Nederlandse vergunning zitten vanaf 2021 ongetwijfeld een paar grote namen. Dat blijkt wel als je naar de situatie in Zweden kijkt. De Scandinaviërs hebben de gokwet recentelijk aangepast, en inmiddels zijn er al bijna 90 licenties vergeven. Nederlandse gokkers kunnen alleen maar hopen dat het in eigen land ook zover komt.

Voordelen van een Nederlandse boven een buitenlandse vergunning

Wedden bij een legale bookmaker heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Je weet zeker dat je privacy gewaarborgd wordt en dat je financiële gegevens veilig zijn. Bovendien is er altijd nog de Kansspelautoriteit die streng toezicht houdt op de bookmaker. Nederland is uiteraard niet het enige land met zo’n Kansspelcommissie. Ook bekende toezichthouders zoals de Malta Gaming Authority (MGA) en Britse Gambling Commission zorgen ervoor dat je bij de aangesloten bookmakers veilig kunt gokken. Maar wat dacht je van een Nederlandstalige website, Nederlandstalige klantenservice en de betaaloptie iDEAL? Dit soort zaken zijn alleen weggelegd voor bookies met de Nederlandse licentie. En niet onbelangrijk: je bent gewoon illegaal bezig als je wedt bij een online bookie zonder Nederlandse vergunning. Gelukkig kun je vanaf 2021 bij meer legale wedkantoren terecht dan bij Toto alleen.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.