• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Donderdagavond gaan Feyenoord en AZ (in navolging van PSV) proberen zich te kwalificeren voor de knock-outfase van de Europa League. Beide clubs hebben hiervoor een overwinning nodig, al zou AZ eventueel bij een gelijkspel ook nog door kunnen stoten. De bookmakers verwachten dat de Nederlandse ploegen het gaan redden donderdag. Wat is jouw voorspelling voor deze slotronde van de Europa League groepsfase? 

Statistieken

Feyenoord heeft de moeilijkste opdracht. De Rotterdammers spelen uit bij Wolfsberger AC. De Oostenrijkse formatie maakt zelf ook nog kans op plaatsing voor de knock-outfase en heeft aan een gelijkspel genoeg om dat te realiseren.

Voor AZ zou het in principe een stuk makkelijker moeten zijn om overwintering in Europees verband te realiseren. De Alkmaarse club moet winnen van het reeds uitgeschakelde Rijeka. Mocht Napoli winnen van Real Sociedad, dan is een puntje tegen Rijeka zelfs voldoende. De onrust binnen de club – na het ontslag van trainer Arne Slot – roept bij voetbalkenners wel wat vragen op aangaande de focus en vorm van AZ.

De generale repetitie van Feyenoord was in elk geval een tegenvaller. Thuis tegen Heracles Almelo kwam de ploeg van trainer Dick Advocaat niet verder dan 0-0. Ook AZ beleefde een slechte generale. In het AFAS Stadion werd verloren van FC Groningen en misschien nog wel belangrijker: er werden drie rode kaarten aan AZ-spelers uitgedeeld. Kortom: er klinkt sprake van een (kleine) crisis bij de Alkmaarders.

Odds

De bookmakers trekken zich weinig aan van interne kwesties: Advocaat die stopt, Slot die met Feyenoord praat en door AZ wordt ontslagen. Zelfs de wedstrijduitslagen uit de Eredivisie lijken nauwelijks mee te wegen. Feyenoord en AZ zijn namelijk volgens de online bookies ‘gewoon’ favoriet.

Winst van Feyenoord op Wolfberger AC levert je ondanks die favorietenrol toch nog ruimschoots het dubbele van je inleg op: x2,25 is de gemiddelde pre-odd bij TOTO.nl. Een gelijkspel staat bij deze Nederlandse sportbookmaker op x3,60. Winst van Wolfsberger AC staat tenslotte op x2,85 je inleg.

Waag jij de gok om op AZ te spelen? Dan wordt je lef beloond met een mooie pre-wedstrijd quotering van x1,34 keer het ingelegde geldbedrag. Denk jij dat AZ genoegen moet nemen met een punt? Dan scoor je bij een remise een dikke bonus: x5,05 keer je inzet!

Maar de hoogste odd van allemaal zien we staan bij winst van Rijeka. Kan het reeds uitgeschakelde team uit Kroatië haar eerste driepunter scoren door AZ te verslaan? Dan levert dat spelers op die uitslag ruim zeven keer (!) hun inleg op: x7,45 is de hoogste odd die je via voetbalwedden kunt scoren.

Speltypen

Vooral bij slotrondes in de groepsfase kunnen tussenstanden snel veranderen. Doelpunten in de andere wedstrijd motiveren ploegen om er nog even tegenaan te gaan of juist om de score die dan op het bord staat vast te houden. Daarmee zijn de wedstrijden die Feyenoord en AZ donderdag gaan spelen bij uitstek geschikt voor live wedden!

Live wedden is heel gemakkelijk: je logt vlak voor de wedstrijd in bij Voetbalwedden. Je selecteert de wedstrijd van je keuze en je ziet direct de actuele odds voor elke weddenschap. Elke gebeurtenis op het veld is te volgen via livestreams en/of livetickers. Belangrijke gebeurtenissen zullen direct effect  hebben op de odds. Plaats op het juiste moment je weddenschap en scoor de beste deal tijdens het live wedden op Feyenoord en AZ.

Voetbalwedden

Voetbalwedden is dé plek om te spelen op voetbalwedstrijden. Speel ook mee op de Europa League duels die donderdag worden gespeeld en zet in via onze bookmakerspagina om de beste deal te scoren voor de wedstrijden van Feyenoord, AZ en PSV (dat al geplaatst is voor de knock-outfase, maar donderdag nog wel tegen Omonia aantreedt).

Datum en tijdstip

Feyenoord speelt donderdag 10 december om 21:00 uur tegen Wolsberger AC. AZ speelt op diezelfde dag haar laatste groepsduel uit bij Rijeka. De ploeg van trainer Patrick Jansen – die aan het roer staat sinds Slot ontslagen werd – komt al om 18:55 uur in actie. Wees dus op tijd met het doorgeven van je voorspelling, want alleen als je meespeelt maak je kans op mooie geldprijzen!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.