• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Grote competities zoals de Eredivisie, Premier League en Bundesliga leveren veel verschillende wedopties op. Ga bijvoorbeeld voor een handicapweddenschap, waarbij je aan de slag gaat met een virtuele voorsprong of achterstand. Of kies voor een over/under weddenschap, waarbij de enige vraag is of iets vaker of minder vaak gebeurt dan de gestelde norm. Daag je jezelf graag nog meer uit? In dat geval kun je deze populaire weddenschappen ook gewoon combineren.

Twee weddenschappen in één: durf jij het aan?

Bij de Eredivisie wedstrijd tussen bijvoorbeeld PSV en Heracles kun je zomaar de volgende weddenschap tegenkomen: ‘-2.5 handicap + over/under 3.5’. Als je nog geen jarenlange ervaring hebt in het wedden op voetbal, dan leveren dit soort constructies standaard veel vragen op. Want waar wed je nu precies op als je voor deze weddenschap gaat?

De over/under Asian handicap-weddenschap is er eentje voor gokkers met lef. Het zijn namelijk twee weddenschappen in één. Als eerste richt je je op het deel met de handicap-weddenschap. Met een handicap van -2.5 geef je PSV in de wedstrijd tegen Hercules een virtuele achterstand van 2.5 doelpunten. De Eindhovenaren moeten dus minimaal drie keer scoren om de wedstrijd virtueel gezien te winnen. Al is dat natuurlijk niet ondenkbaar tegen een club als Heracles. Ben je er eenmaal uit wie er gaat winnen als de virtuele handicap in de wedstrijd zit? Dan moet je je ook nog gaan buigen over het aantal doelpunten. De grote vraag is of er in de wedstrijd vaker of minder vaak wordt gescoord dan 3.5 keer. Losstaand is deze vraag misschien niet zo lastig te beantwoorden. Maar de combinatie van de over/under weddenschap met de handicap-weddenschap zorgt ervoor dat er heel wat denkwerk aan te pas moet komen.

Maak je keuze uit deze vier opties

Bij dit soort gecombineerde weddenschappen moet je rustig de tijd nemen om alle opties te bekijken. De over/under Asian handicap heeft namelijk vier mogelijke uitkomsten: ‘home + over’, ‘home + under’, ‘away + over’ en ‘away + under’. Stel je denkt dat PSV met een virtuele achterstand van 2.5 doelpunten nog steeds weet te winnen. Hoe logisch is het dan dat er ‘slechts’ drie keer gescoord wordt en je uitkomt op ‘home + under’? Je moet natuurlijk beide delen van de weddenschap goed hebben om te winnen. Deze extra uitdaging zorgt wel weer voor hogere quoteringen.

Laat jij je verleiden door de hoge quoteringen?

Met de over/under Asian handicap-weddenschap neem je veel meer risico dan wanneer voor één van beide opties gaat. Dat feit vertaalt zich wel in mooie quoteringen. Waar je bij de wedstrijd tussen PSV en Heracles (met handicap van 2.5) de inzet misschien net verdubbelt, kun je het geld met deze gecombineerde weddenschap gemakkelijk verdrievoudigen. Het is dus zeker interessant om de standaard Asian handicap of over/under weddenschap eens te verruilen voor een combinatie van die twee. Dit soort weddenschappen zijn niet geschikt voor beginnende gokkers. Je hebt namelijk echt wel wat ervaring nodig om deze gecombineerde weddenschap winnend af te sluiten.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.