• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Zondag 9 mei wordt in de Rotterdamse Kuip de enige echte voetbalklassieker van Nederland gespeeld: de Klassieker Feyenoord – Ajax. In deze tweestrijd zal het niet meer om het kampioenschap gaan. Dat is inmiddels vergeven aan Ajax. Maar het gaat uiteraard wel om de eer, prestige en punten. Vooral voor Feyenoord zijn de punten nog van belang om voor volgend seizoen Europees voetbal veilig te stellen. Voorspel de uitslag en win bij Voetbalwedden

Statistieken de klassieker Feyenoord – Ajax

De laatste vijf ontmoetingen tussen Feyenoord en Ajax in de Rotterdamse Kuip kende telkens een andere uitkomst. Vorig seizoen werd het 0-3 voor Ajax, toen in het kader van de KNVB beker. In datzelfde seizoen wonnen de Rotterdammers in de competitie met 6-2.

Het seizoen 2017 – 2018 leverde een 1-4 overwinning voor Ajax op in Rotterdam-Zuid. De ploeg uit de havenstad speelde een jaar daarvoor gelijk tegen de Ajacieden: 1-1 en dat was ook de eindstand in de Klassieker in 2015.

Feyenoord gaat met een 3-2 nederlaag tegen ADO Den Haag op zak dit duel in, terwijl Ajax juist vertrouwen tankte door FC Emmen met 4-0 opzij te zetten en daarmee de landstitel definitief binnen te halen.

Odds

De online voetbalbookmakers hebben al die statistieken tegen elkaar afgewogen en kwamen tot het besluit dat Ajax de favoriet is. Dat betekent dat er voor winst van de Amsterdammers een beperkte winstbonus beschikbaar is gesteld. De beste bookmakers die Voetbalwedden kon vinden betalen je x1,65 keer je inleg uit. Bij winst van Feyenoord ligt het winstbedrag een stuk hoger. Gemiddeld win je daarmee x4,25 keer je inleg.

Een gelijkspel wordt net zo hoog ingeschaald als een overwinning van de Rotterdammers. Gemiddeld kom je net iets lager uit, bij een winnende weddenschap op een gelijkspel: x4,20 keer het ingelegde speelbedrag.

Speltypen

Bij Klassiekers als Feyenoord – Ajax zijn er altijd diverse match specials. Ook dit keer heeft TOTO.nl weer diverse extra weddenschap opties klaarstaan voor je voetbalfans die een gokje willen wagen.

Zal kan je spelen op de eerste doelpuntenmaker in deze klassieker of gewoon spelen op de doelpuntenmakers in totaal. Bij de eerste doelpuntenmaker is Dusan Tadic de meest gespeelde naam. Als hij de score opent, dan ontvangen spelers die dit voorspelden gemiddeld x4,80 keer hun inleg van de bookmakers.

Bij de doelpuntenmakers duikt Steven Berghuis op. De Feyenoorder is echter geschorst voor deze kraker. Lucas Pratto wordt door de TOTO naar voren geschoven als tweede man. Gemiddeld verdien je x7,60 keer je inleg terug als Pratto zondagmiddag tegen Ajax het doel weet te vinden.

Voetbalwedden

Bij Voetbalwedden kan je veilig en snel inzetten op alle wedstrijden in de Eredivisie. Bij de topper Feyenoord – Ajax vind je bij ons de beste odds en deals om op te spelen. Speel verantwoord en bewust door onze kennisartikelen te gebruiken in voorbereiding op je weddenschap!

Datum en tijdstip

De Klassieker Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 9 mei (Moederdag) en zal om 14:30 uur beginnen in een lege Rotterdamse Kuip. Wees op tijd met het plaatsen van je weddenschap, want de pre-odds vervallen zodra de wedstrijd begint. Bovendien zijn de odds enkele dagen voor de kraker vaak hoger, dan vlak voor de clash.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.