• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Nog slechts twee speelrondes duurt het huidige seizoen van de Eredivisie nog. En terwijl in menig competitie de beslissingen al zijn gevallen, is dat in de Eredivisie nog niet het geval. Dat Ajax kampioen is, is tot nu toe het enige dat vaststaat. Maar hoe staat het met de strijd om Europees voetbal en degradatie? Daarin zullen komende week de beslissingen vallen, want zowel donderdag als zondag wordt er gevoetbald. Een zeer spannende week staat dus op het programma in de Eredivisie! Speel mee via Voetbalwedden nu de Eredivisie nog loopt, want dit is de laatste week van dit seizoen!

Statistieken Europees voetbal en degradatie

Laten we bovenaan de ranglijst beginnen, waar de strijd om Europees voetbal nog niet is gestreden. Ajax is als kampioen inmiddels verzekerd van de Champions League, maar ook de nummer twee van de ranglijst maakt kans op een plek in de groepsfase. Daarvoor zal het wel drie play-off rondes moeten overleven, want de nummer twee van de Eredivisie begint in de tweede voorronde van de Champions League. De strijd om de tweede plek gaat tussen PSV en AZ, waarbij PSV op dit moment één punt meer heeft dan de Alkmaarders.

PSV treedt donderdag aan tegen PEC Zwolle, dat nergens meer voor voetbalt. AZ staat dan tegenover FC Groningen, dat vrijwel zeker is van de play-offs om Europees voetbal. Terwijl AZ het nog lastig krijgt tegen FC Groningen en Heracles, krijgt PSV het vooral in de laatste wedstrijd nog lastig. Dan komt FC Utrecht op bezoek, maar de Domstedelingen zijn al zeker van een plek in de play-offs.

Plek drie, momenteel in handen van AZ, geeft recht op de derde voorronde van de Conference League. Vitesse, de nummer vier, moet nog tweemaal verliezen om die plek uit handen te geven. Dan moet Feyenoord nog tweemaal zien te winnen, want de Rotterdammers staan vijf punten achter Vitesse. De kans dat zij plek vier verspelen, die geeft recht op de laatste voorronde van de Europa League, lijkt niet zo groot.

In de play-offs van de Eredivisie spelen de nummers vijf t/m acht om één ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. Momenteel staan Feyenoord, Utrecht, Groningen en Sparta op een play-off plek. Heracles strijdt met Sparta om die belangrijke plek acht. Dat zal nog heel lastig worden, want de ploeg speelt namelijk nog tegen Feyenoord en AZ.

Behalve de strijd om Europees voetbal is ook de strijd om degradatie nog niet beslist! FC Emmen pakte een boel punten in de laatste wedstrijden, terwijl ook ADO Den Haag haar laatste twee wedstrijden wist te winnen. ADO speelt donderdag de belangrijke wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Willem II. Bij verlies kan ADO degraderen, maar dan is het afhankelijk van FC Emmen en VVV-Venlo, die respectievelijk tegen SC Heerenveen en Ajax spelen. Ook het doek voor VVV-Venlo kan donderdag al vallen, als zij verliezen, ADO verliest en FC Emmen weet te winnen. Kortom: Deze week wordt een spannende en mooie week!

Odds Europees voetbal, degradatie

Ook de bookmakers zijn er voor komende speelronde al uit. In de degradatiekraker tegen ADO is Willem II favoriet. De pre-odds voor een Tilburgse zege staan op x1,96, terwijl ADO het moet doen met een quotering van x3,40.

Ook FC Emmen is, ondanks de stand op de ranglijst, favoriet tegen Heerenveen. De pre-odds voor Emmen staan op x1,98, veel meer dan de quotering bij een zege voor de Friezen, die op x3,30 staat. De pre-odds van VVV-Venlo staan hoog: op x20,50! Maar dat komt doordat de ploeg tegen Ajax moet, waarvan het in de thuiswedstrijd met maar liefst 0-13 verloor.

RKC heeft van de clubs onderin de beste papieren, maar heeft eigenlijk nog een zege nodig tegen FC Twente om ook nacompetitie te ontlopen. Hun pre-odds staan op x2,24, wat hoger is dan de quotering voor FC Twente: x2,85.

Bovenin is tenslotte ook Sparta – FC Utrecht een spannende pot donderdag, want Sparta en Heracles strijden om die belangrijke plek acht. Een Spartaanse winst levert je maximaal x3,00 keer het ingevulde speelbedrag op. Bij TOTO.nl pak je al snel x2,11 keer je inleg als FC Utrecht wint en een gelijkspel staat op x3,65. De hoogste odd bij dit duel.

Speltypen

Mochten de pre-odds van al deze wedstrijden nog niet genoeg zijn, zijn er nog tal van andere speltypen waar je op kan inzetten. Zo maak je zelfs onbelangrijke wedstrijden nog interessant en spannend! Doelpuntenmakers, de exacte uitslagen of tal van andere speltypen zijn mogelijk via Voetbalwedden! Wellicht een mooie uitdaging deze week om letterlijk elke wedstrijd spannend te maken door op in te zetten!

Voetbalwedden

Deze week staan er alleen al in de Eredivisie een heleboel aantrekkelijke en spannende wedstrijden op het programma! Het is de laatste kans om dit seizoen in te zetten op wedstrijden uit de Eredivisie. De quoteringen zijn goed, dus maak gebruik van deze laatste mogelijkheid en zet in via Voetbalwedden!

Datum & Tijdstip

De strijd om Europees voetbal en degradatie in de laatste twee speelrondes in de Eredivisie wordt donderdag 13 mei en zondag 16 mei beslist. De aanvangstijdstippen zijn voor alle wedstrijden op elke dag 14.30 uur. Tot dan heb je dus de kans om in te zetten op de pre-odds!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.