• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Na het verlies van Ajax van afgelopen weekend is het weer spannend in de Eredivisie. Lange tijd leek het erop alsof de Ajacieden eenvoudig op de landstitel afstevenden. PSV kan niet meekomen en ook Feyenoord beleeft vooralsnog een teleurstellend seizoen. Maar nu is het weer eens duidelijk dat het in het Nederlandse voetbal niet alleen draait om de Grote Drie. Waar PSV en Feyenoord steken laten vallen, doet AZ week na week goede zaken. En dat werpt inmiddels zijn vruchten af. De Alkmaarders zijn na die mooie 1-0 overwinning op Ajax op gelijke hoogte gekomen. Met de winterstop voor de deur staan de ploegen beide op 41 punten. De Eredivisie is weer spannend, en dat biedt kansen op mooie weddenschappen!

Gaan Ajax en AZ beide met 44 punten de winterstop in?

Komend weekend is de laatste speelronde voor de winterstop. Clubs willen die periode natuurlijk met een goed gevoel ingaan. Voor Ajax betekent dat vooral dat ze de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen ADO Den Haag moeten winnen. Na verlies van Willem II en AZ én de rampzalige uitschakeling in de Champions League, is het hoog tijd om het vertrouwen op te krikken. Winnen in de laatste wedstrijd voor de winterstop was zelden zo belangrijk voor de Amsterdammers. Gelukkig voor de spelers en fans zit de tegenstander mee. Ajax speelt in eigen huis tegen ADO Den Haag, de nummer 17 van de Eredivisie. De bookmakers zijn ervan overtuigd dat de Amsterdammers de wedstrijd makkelijk gaan winnen. Wedden op een overwinning voor Ajax levert dan ook weinig op. Bij de meeste bookies staat de quotering net onder de 1.10. Durf je het aan om een gelijkspel op je wedbriefje in te vullen? In dat geval kun je de inzet gemakkelijk vertienvoudigen. Maar zelfs met een reeks slechte wedstrijden achter de rug, is Ajax kwalitatief een stuk beter. Je neemt daarom wel risico als je inzet op een gelijkspel.

Ook AZ heeft een komend weekend een wedstrijd op het programma staan die drie punten moet kunnen opleveren. De club reist zaterdag af naar Rotterdam, waar Sparta (de nummer 11 van de Eredivisie) op hen staat te wachten. Met quoteringen van rond de 1.50 doet AZ het bij de bookmakers een stuk beter dan Sparta, waarbij een overwinning al snel goed is voor vijf of zes keer de inzet. Het is dus maar de vraag of er dit weekend een eerste verschil gaat ontstaan tussen Ajax en AZ.

Een mooi moment om te wedden op de landskampioen

Zo kort voor de winterstop is de Eredivisie precies op de helft gekomen. Denk je dat AZ vanaf half januari de goede vorm vast weet te houden en dat Ajax zich niet echt herstelt? Dan is dit het moment om geld in te zetten op AZ als mogelijke landskampioen. De bookmakers houden nog stevig vast aan Ajax als kampioen van de Eredivisie. Hierdoor is een titel voor AZ goed voor minimaal negen keer de inzet. Het geeft de Alkmaarders in ieder geval een boost dat ze weer in het eigen stadion kunnen spelen. Wie weet waar dat nog toe leidt. Eén ding is zeker: als AZ de goede vorm vasthoudt, belooft de tweede helft van de Eredivisie heel wat vuurwerk!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.