• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Bij elk EK of WK staan de kranten weer vol met die ene zin: ‘Nederland heeft 17 miljoen bondscoaches’. En inderdaad, je weet waarschijnlijk veel van voetbal. Niet alleen van het Nederlands elftal, maar ook van de Eredivisie, Champions League, de Premier League en meer. Maar deze kennis is vaak niet genoeg als je echt wilt gaan wedden op voetbal. Wie het serieus aan wil pakken, moet ook de statistieken goed kunnen analyseren. Hoe? Wij helpen je op weg!

Veel verschillende statistieken om rekening mee te houden

Bij de grote voetbalcompetities krijg je heel wat statistieken voorgeschoteld. Er zijn basisstatistieken, maar ook wat meer gespecialiseerde gegevens. Laten we bij de basis beginnen. Bookmakers geven graag informatie over de plaats op de ranglijst, het totale aantal doelpunten in de laatste wedstrijden en het aantal overwinningen en gelijkspelen. Daarnaast kun je zien hoe de laatste onderlinge ontmoetingen zijn verlopen.

Deze basisstatistieken vertellen je alleen hoe de wedstrijden uiteindelijk zijn geëindigd. Maar het kan ook interessant zijn om je te verdiepen in het percentage balbezit, het aantal schoten op doel of het gemiddelde aantal doelpunten in de tweede helft van alle thuiswedstrijden.Met deze informatie kom je er misschien wel achter dat een club vaak domineert, terwijl dat toch niet tot een overwinning leidt. Je kunt er dan op gokken dat er betere tijden komen en dat het elftal die dominante speelstijl uiteindelijk wél kan omzetten in winst. Dit levert je ongetwijfeld hoge quoteringen op.Als je alleen naar de ranking en het aantal overwinning had gekeken, had je deze weddenschap nooit geplaatst. Statistieken kunnen dus zomaar tot verrassende inzichten leiden.

Welke informatie is écht relevant?

De statistieken bij een bookmaker kunnen soms behoorlijk uitgebreid zijn.Toch heb je niet alle informatie nodig om een goede analyse voor je weddenschap te maken.Het is de kunst om de juiste informatie eruit te filteren zodat je in korte tijd al een helder beeld van de wedstrijd krijgt.De beste strategie is om alleen de statistieken te pakken die precies overeenkomen met jouw weddenschap. Wed je op de Eredivisie-wedstrijd Feyenoord – Vitesse?Richt je dan puur op de laatste onderlinge duels die in Rotterdam werden gespeeld. Het is voor jou niet interessant hoe de wedstrijden in het GelreDome zijn verlopen. Kijk ook alleen naar de Eredivisie. Als beide clubs tegen elkaar hebben gespeeld voor de KNVB-beker, dan levert dat toch een andere dynamiek op.Als je deze informatie meeneemt, is de kans groot dat je een onbetrouwbaar beeld krijgt. Je hoeft je geld natuurlijk niet per se in te zetten op de winnaar. Wed je op het totale aantal goals in de wedstrijd, let dan op het gemiddelde aantal doelpunten van beide clubs. Vergeet daarbij niet om het aantal schoten op doel mee te nemen. Elke doelpoging kan de volgende keer zomaar raak zijn.Wil je live wedden op de volgende periode waarin er gescoord wordt? Dan is het interessant om te kijken in hoeveel procent van de wedstrijden de club in de eerste of tweede helft een doelpunt maakt. Zo kun je meteen zien of een elftal vaak fanatiek van start gaat of juist pas laat op stoom komt. Het analyseren van de statistieken biedt geen garantie op een winnende weddenschap, maar je vergroot je kansen wel.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.