• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Op dit moment heb je maar weinig keuze als je wilt wedden op voetbal. De grote vraag is dus: moeten we ons de komende maanden blijven focussen op de Wit-Russische competitie of gaan er langzamerhand weer wat meer landen aan het voetballen? Een aantal voetbalcompetities zijn al definitief tot een eind gekomen. Zo is 2019/2020 een verloren seizoen voor de Eredivisie, maar ook voor onder andere de Jupiler Pro League en de Ligue 1. Toch is er ook goed nieuws. In een aantal landen zijn de voorbereidingen voor een hervatting van de competitie namelijk begonnen. 

Deze competities gaan binnenkort weer van start

Voetbal is heilig in Engeland. Er wordt dan ook alles op alles gezet om de Premier League weer van start te laten gaan. Het lijkt erop dat de competitie op 8 juni wordt hervat, al zijn de precieze details over een vervolg van het seizoen nog niet bekend. Zeker is wel dat het publiek niet welkom is bij de wedstrijden. Voor jou als voetbalwedder heeft dat natuurlijk geen gevolgen. Want als alles goed gaat, kun je je vanaf begin juni gewoon gaan verdiepen in de wedstrijden van Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.

Wil je niet tot begin juni wachten? Kijk dan eens wat de Zuid-Koreaanse K-league je te bieden heeft. De competitie zou ongeveer twee maanden geleden beginnen aan een nieuw seizoen, maar zover is het nooit gekomen. Vanaf 8 mei moet het alsnog gaan gebeuren. Je hebt dus zo’n 10 dagen de tijd om je te verdiepen in het Zuid-Koreaanse voetbal. 

De plannen liggen er, nu de datums nog

Lange tijd leek het erop dat het Duitse Bundesliga-seizoen snel een vervolg zou krijgen. Er zoemde zelfs al een datum rond: 9 mei. Inmiddels is die datum helaas weer van tafel en is het afwachten wanneer de Bundesliga dan wel wordt voortgezet. Ondanks dat uitstel hopen de Duitsers nog steeds dat ze het seizoen gewoon af kunnen maken.

In Zwitserland zijn er ook al vergevorderde plannen om het voetbal te hervatten. Normaal gesproken staat de Super League misschien niet heel hoog op je lijstje met favorieten. Maar met clubs als Young Boys, FC St. Gallen en FC Basel staan er best wat mooie wedstrijden op het programma. Wanneer de competitie wordt hervat, is nog niet helemaal zeker. Toch is eind mei/begin juni volgens de Zwitserse media een heel realistisch scenario. 

Op 25 mei moet alles duidelijk zijn

Italië en Spanje zijn hard getroffen door de coronapandemie. In Italië lijkt de kans steeds kleiner te worden dat de Serie A dit seizoen wordt uitgespeeld. De competitie is nog niet definitief beëindigd, maar de Italiaanse minister van Sport is pessimistisch. Gelukkig hebben ze nog een paar weken de tijd om te beslissen wat ze gaan doen. De UEFA heeft 25 mei als deadline gesteld. Voor die datum moet dus duidelijk zijn wat de landen gaan doen. Dit geeft de Spanjaarden ook nog wat tijd. Nu de Spaanse lockdown wat versoepeld wordt, groeit de hoop op een hervatting van de Primera División. Dit moet dan in de eerste helft van juni gebeuren. Of het echt zover komt, is de vraag. Voorlopig moet je vooral hopen op een definitieve hervatting van de Premier League en de Bundesliga.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.