• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Wedden op de Eredivisie, Eerste Divisie en bekerwedstrijden is razend populair. Ook jij wedt vast weleens op de vele duels die op de Nederlandse voetbalvelden worden uitgevochten. Als echte voetbalfan weet je immers alles van clubs als PSV, Feyenoord, Ajax, AZ en FC Twente, en deze kennis kun je goed gebruiken om je weddenschappen met succes af te sluiten. Maar weet je daarnaast zeker dat je goed op de hoogte bent van alle regels in het Nederlandse voetbal? Zo aan het begin van het seizoen zijn er namelijk weer de nodige veranderingen doorgevoerd. Deze nieuwe regels kunnen van invloed zijn op het spel en dus ook op je weddenschap. Kijk daarom goed wat er gaat veranderen zodat seizoen 2019/2020 geen verrassingen voor je heeft.

De bal gaat op de stip!

De strafschoppenserie is veruit het spannendste moment in een wedstrijd. Het zijn (minimaal) vijf kansen die bepalen of een club wint of verliest. Bij de wekelijkse Eredivisiewedstrijden kom je de strafschoppenserie niet tegen, maar de bekerfinale kan er zomaar door beslist worden. Vorig seizoen werd de serie gespeeld volgens het ABBA-systeem: team A start, gevolgd door twee keer team B en dan weer team A. Vanaf dit seizoen verschijnen de clubs weer om en om aan de bal, zoals dat jaren het geval was. De keeper moet bovendien minstens één voet op de lijn hebben op het moment dat de penalty genomen wordt.

Nog meer nieuws vanuit het doelgebied…

Het doelgebied heeft de KNVB flink beziggehouden. Er is dus nog veel meer nieuws te melden. Zo mag de keeper bij een doeltrap nu een teamgenoot aanspelen binnen het zestienmetergebied. Dat was vorige seizoenen wel anders, want toen moest de bal eerst buiten het strafschopgebied zijn voordat spelers de aanval konden opzetten. Wordt er een muurtje opgezet voor een vrije trap? De aanvallende partij moet dan minstens één meter afstand houden. Het muurtje ontregelen is er niet meer bij. Doen ze dit toch, dan mag de scheidsrechter dit bestraffen met een indirecte vrije trap voor de tegenstander.

Wat verandert er verder nog?

Het is natuurlijk aan de scheidsrechter om alle nieuwe regels goed in de gaten te houden. Zelfs bij de scheidsrechtersbal is het opletten. Zodra de bal valt, mag namelijk maar één speler in de buurt staan. De rest moet een afstand van minstens 4 meter respecteren. Zijn de coaches het niet eens met een beslissing van de scheids, dan kan het ze zomaar een gele of rode kaart opleveren. Hier is vorig seizoen al mee geëxperimenteerd, en deze regel wordt nu definitief doorgetrokken in het hele Nederlandse voetbal. Tot slot: je hebt vast meegekregen dat dit seizoen niet één maar twee Eredivisieclubs rechtstreeks degraderen. Dit leidt ongetwijfeld tot een extra spannende strijd in de onderste regionen van de competitie. Neem alle regels goed in je op zodat je klaar bent om te gaan wedden op voetbalseizoen 2019/2020!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.