• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Bij de winterstop leken er in de Eredivisie nog twee serieuze titelkandidaten te zijn: Ajax en AZ. De Amsterdammers begonnen het nieuwe jaar met 44 punten, drie meer dan AZ. PSV en Feyenoord volgden op flinke afstand. Maar Dick Advocaat heeft de wind er inmiddels flink onder waardoor voor Feyenoord de weg naar boven is ingezet. PSV presteert wisselend, al leverden de laatste drie wedstrijden allemaal drie punten op. Trainer Ernst Faber is dan ook met een duidelijk doel voor de groep gezet: Europees voetbal halen. Europees voetbal of niet, feit is sowieso dat de top van de Eredivisie weer in elkaar begint te schuiven. En als kers op de taart spelen deze vier clubs dit weekend tegen elkaar. Dat vraagt natuurlijk om een paar mooie weddenschappen! 

Wedden op twee topwedstrijden op één dag

Zondag 1 maart gaat het allemaal gebeuren. Om 14.30 uur is de aftrap van de wedstrijd PSV-Feyenoord. Zodra de match is afgelopen kun je even in alle rust de nabeschouwing kijken en wat eten naar binnen werken. Zorg wel dat je op tijd weer klaar bent voor de volgende wedstrijd, want vanaf 20.00 uur staat Ajax-AZ op het programma. Wedden op twee topwedstrijden op één dag, dat is natuurlijk de perfecte manier om je zondag door te komen.

Het grote gat dat er aan het begin van het nieuwe jaar zat tussen de Ajax/AZ en PSV/Feyenoord is aan het slinken. Ajax heeft nog steeds de koppositie met drie punten voorsprong op AZ (53 punten en 50 punten). Feyenoord volgt op de derde plek met 46 punten. PSV staat op 45, met de kanttekening dat de ploeg één wedstrijd meer heeft gespeeld dan de andere drie. Het lijkt dus vooral Feyenoord te zijn dat zich zomaar in de top twee kan gaan nestelen. Sinds het nieuwe jaar van start is gegaan, verloren de Rotterdammers nog geen enkel competitieduel. Al is het de vraag of Feyenoord die winnende reeks dit weekend vast kan houden. 

PSV en Ajax als favoriet van de bookmakers

Om maar meteen met de wedstrijd PSV-Feyenoord te beginnen: de Eindhovenaren hebben volgens de bookmakers de beste papieren om te winnen. Het thuisvoordeel levert ze bij Toto quoteringen op die net iets boven de 1.80 liggen. Bij een overwinning voor Feyenoord krijg je bijna 2 euro meer terug voor elke euro die je inzet. De quoteringen staan hier namelijk op ongeveer 3.80. Dat verschil is opmerkelijk als je ziet hoeveel Feyenoord de laatste tijd wint. Toch is er van een echt goede vorm bij de Rotterdammers nog geen sprake, en PSV is in eigen huis gewoon een sterke ploeg. Misschien is dit wel een typische wedstrijd voor een gelijkspel. Bij Toto levert zo’n gelijkspel quoteringen op van rond de 3.80.

Dan die andere topwedstrijd. Ajax ontvangt AZ in de Johan Cruyff ArenA. En daarmee is eigenlijk alles al gezegd. Ajax won elk van de vijf laatste wedstrijden die in de Johan Cruyff ArenA werden gespeeld. Bovendien lukt het AZ zelden om te winnen als ze in Amsterdam op bezoek komen. Tijdens de laatste vier ontmoetingen is dat in ieder geval niet gelukt. De kans is ook klein dat AZ daar deze zondag verandering in gaat brengen. Bij Toto staan de quoteringen voor een 1×2 weddenschap op pakweg 1.50 (winst voor Ajax), 4.40 (gelijkspel) en 5.25 (winst voor AZ). Maar natuurlijk hoef je het niet bij een 1×2 weddenschap te houden. Wie scoort het openingsdoelpunt en elke club wint de eerste helft? Er blijven genoeg wedopties over om de wedstrijd spannend te maken!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.