• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

De oranje-shirts kunnen weer een paar weken de kast in, want het is weer tijd voor de Eredivisie. In de week voor de belangrijke Champions League wedstrijd tegen Liverpool speelt Ajax thuis tegen SC Heerenveen. De Friese formatie kende een bliksemstart en was zelfs even koploper in de Eredivisie. Na de 0-0 uit bij FC Utrecht zakte de ploeg een paar plaatsen, maar omdat Ajax bij FC Groningen verloor staat het nog altijd boven de ploeg uit Amsterdam. Wie gaat er zaterdagavond winnen Ajax of Heerenveen?

Statistieken

De huidige vorm van beide teams is niet bijster goed te noemen: beide wisten het laatste duel voor de interlandbreak niet te winnen. Maar de algehele competitiestart van zowel Ajax Amsterdam als SC Heerenveen was prima, zeker als we ons beperken tot het analyseren van het aantal behaalde punten.

In de H2H statistieken zien we vooral overwinningen voor Ajax. In de eigen Johan Cruijff Arena worden sowieso weinig punten verspeeld, maar SC Heerenveen heeft al elf jaar niet gewonnen in onze hoofdstad. De Amsterdammers zijn echter niet al die tijd heer en meester, want echte voetbalfans kunnen zich vast het memorabele duel uit 2018 nog wel herinneren. Ajax – Heerenveen eindigden in dat jaar in een spectaculair duel in een 4-4 gelijkspel! Acht goals, netjes verdeeld over de twee ploegen. Dat zijn uitslagen die bijblijven.

Gezien de stand op de ranglijst zou een dergelijk scenario ook ditmaal best mogelijk zijn: De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. SC Heerenveen is derde en Ajax is vijfde.

Odds

De odds voor dit competitieduel uit de negende speelronde zijn duidelijk in het voordeel van de Amsterdamse formatie. De online bookmakers schatten een overwinning van Ajax in op x1,20 keer je inleg. Speel je op een zege van SC Heerenveen? Dan waag je een dikke gok met daarin een dikke beloning gekoppeld. Bij winst van de Friezen krijgen spelers die een 2 invulden op hun wedstrookje maar liefst x10,25 keer het ingelegde geldbedrag uitgekeerd!

Gaat deze gok je iets te ver, maar wil je wel speculeren op een hoge uitbetaling? De bonussen bij een gelijkspel zijn ook niet mis. De online bookmakers betalen gemiddeld bijna zeven keer je inleg uit. Bij TOTO.nl is de maximale pre-wedstrijd quoteringen momenteel x6,80.

Speltypen

Bij diezelfde sportgokken aanbieder kan je ook op andere manieren meespelen. Voetbalwedden zet bij Ajax – Heerenveen de ‘Draw No Bet’ optie in de schijnwerpers. Een Draw No Bet weddenschap biedt jou als speler de mogelijkheid om een (onverwacht) gelijkspel in een voetbalwedstrijd uit te sluiten. Dat betekent dat je maar twee keuzes overhoudt: winst voor de thuisclub of winst voor de bezoekers.

Het toepassen van een Draw No Bet weddenschap kan erg interessant zijn. Als speler bouw je namelijk een extra zekerheid in op jouw voetbalweddenschap en is in die zin te vergelijken met de dubbele kans optie. Echter bij Draw No Bet liggen de odds een stuk hoger. De TOTO keert bij Ajax – Heereveen x1,06 keer je inleg uit als Ajax wint en x7,30 keer je inleg als Heerenveen wint. Bij een gelijkspel ontvang je dus niets.

Voetbalwedden

Zin om mee te spelen met deze topper in de Nederlandse Eredivisie? Zet dan in via voetbalwedden.nl en scoor met een juiste voorspelling! De bonussen zijn in het begin van de competitie nog hoog en omdat er niemand in het stadion mag komen is het aantal spelers groot. Hierdoor durven de bookies uit dieper in de buidel te tasten en maak jij kans op grotere geldbedragen!

Datum en tijdstip

De Eredivisiewedstrijd AFC Ajax Amsterdam – SC Heerenveen wordt gespeeld op zondag 18 oktober en begint om 14:30 uur. Let op: de wedstrijd stond aanvankelijk gepland voor zaterdag, maar de KNVB heeft afgelopen week het schema aangepast vanwege Europese verplichtingen van Ajax, AZ, Feyenoord en PSV.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.