• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

De Eredivisie play-offs beginnen op woensdag 19 mei met twee spannende wedstrijden: Feyenoord – Sparta en FC Utrecht – FC Groningen. Welke ploegen plaatsen zich voor de finale van zaterdag 22 mei en spelen die dag om een ticket voor de laatste voorronde in de Conference League? Voorspel de uitkomst van het Eredivisie toetje en scoor de beste odds via Voetbalwedden!

Statistieken Eredivisie play-offs

Feyenoord eindigt dit seizoen als vijfde. Met Ajax als kampioen, PSV als runner up, AZ op plek drie en Vitesse als nummer vier is dit vijfde plaats voor de Rotterdammers teleurstellend. Trainer Dick Advocaat heeft het hele seizoen gezegd dat Europees voetbal hét doel is voor Feyenoord. Of ze dit gaan halen, wordt komende week duidelijk. Er is in ieder geval nog een zware route te bewandelen.

Tegenstander van Feyenoord in de halve finale is Sparta Rotterdam. De ploeg wordt geleid door ex-Feyenoorder Henk Fraser die Sparta verrassend goed en aantrekkelijk voetbal laat spelen. Een derby is altijd speciaal en zeker in een play-off knock-outsysteem.

Bij de tweede halve finale tussen FC Utrecht en FC Groningen spelen weer heel andere belangen. Utrecht eigenaar Frans van Seumeren eiste aan het begin van dit seizoen resultaten in de vorm van minimaal Europees voetbal. Er werd flink in de buidel getast, maar de ploeg gaf lange tijd niet thuis. Dat het nu toch in de play-offs staat, is te danken aan een goede eindsprint. Kan de ploeg van trainer René Hake die serie voortzetten tegen FC Groningen en zich zodoende plaatsen voor de finale?

Dat zal – waarschijnlijk – voor een groot deel afhankelijk zijn van Arjen Robben. De vedette van FC Groningen is weer helemaal wedstrijdfit en liet vorige week zien dan nog steeds van grote waarde te zijn. Als Robben het op zijn heupen krijgt, wordt winnen voor FC Utrecht een hels karwei.

Favorieten Eredivisie play-offs

Bij de bookmakers zijn Feyenoord en FC Utrecht de favorieten om door te stoten naar de eindstrijd. Dat kunnen we afleiden aan de pre-odds die gehanteerd worden bij de twee halve finales. Feyenoord en Utrecht scoren daarin lagere quoteringen dan Sparta en FC Groningen. Maar wellicht is het in dit geval juist wel verstandig om op de underdog te spelen?

Eén ding is zeker: play-off wedstrijden die over één duel gaan zijn onvoorspelbaar. Dat betekent niet dat je niet moet inzetten, maar dat betekent wel dat er (vaak) verrassende uitslagen te noteren vallen. En dat is juist een argument om wél mee te spelen. Gok jij namelijk op de juiste winnaar, uitslag of statistiek: dan pak je direct een hoge bonusuitkering!

Odds

Om je te tonen hoe hoog die bonussen kunnen oplopen zetten we de gemiddelde pre-odds voor de twee duels op een rij. Bij Feyenoord – Sparta pak je gemiddeld x1,50 keer je speelbedrag als je op Feyenoord speelt en de thuisploeg wint. Als jij je geld zet op winst Sparta, dan wordt je portemonnee flink gespekt: x5,90 keer je inleg! De bookmakers betalen bij een gelijkspel momenteel gemiddeld x4,15 keer het ingelegde speelbedrag uit.

En dan de odds bij FC Utrecht – FC Groningen. Daar wordt er x1,79 keer het gokbedrag uitgekeerd als FC Utrecht wint. Speel je liever op winst voor Groningen? Dan ontvang je maximaal x4,15 keer het ingelegde bedrag. De bonus voor een gelijkspel bedraagt gemiddeld x3,60 keer het ingelegde speelbedrag.

Speltypen Eredivisie play-offs

Omdat dergelijke duels onvoorspelbaar kunnen zijn is live gokken bij play-offs duels altijd een goede speloptie. Je mist dan wel de garantie van de quoteringen je wel in de pre-fase hebt, maar daartegenover staat dat jij zelf bepaalt wanneer het juiste moment is. Plaats jij de winnende weddenschap op het moment dat de odds op hun hoogtepunt staan? Dan ben jij straks dé winnaar van de Eredivisie play-offs!

Voetbalwedden

Bij Voetbalwedden.nl zijn we dagelijks bezig om de odds en deals te verzamelen die online beschikbaar zijn voor de mooiste voetbalwedstrijden van dat moment. Scoor ook bij deze play-offs de beste gokdeals op de wedstrijden in dit Eredivisie toetje!

Datum en tijdstip

De halve finales van deze play-offs worden woensdag 19 mei gespeeld. De eerste halve eindstrijd: FC Utrecht – FC Groningen begint al om 18:45 uur. De Rotterdamse stadsderby Feyenoord – Sparta begint om 21:00 uur. Zij weten dan dus al wie de eventuele tegenstander gaat worden. De finale om één Conference League ticket staat voor zaterdag 22 mei gepland. Dat duel begint om 20:00 uur.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.