• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Aanstaande zondag wordt er in de Eredivisie een echte streekderby gespeeld. In de Johan Cruijff Arena spelen Ajax en AZ tegen elkaar. De Amsterdammers verliezen zelden in eigen huis, terwijl AZ over een steeds betere vorm lijkt  te beschikken. Wint Ajax thuis van AZ in deze Noord-Hollandse derby? Bij Voetbalwedden.nl vind je de Nederlandse bookmakersdeal waarmee je kan scoren bij deze Nederlandse Eredivisie topper! 

Statistieken Ajax – AZ

De Noord-Hollandse derby werd voor de laatste keer gespeeld op 24 april dit jaar. Aan het einde van het Eredivisie-seizoen speelden de teams ook in de Johan Cruijff Arena tegen elkaar. Ajax won toen met 2-0 dankzij twee treffers van Davy Klaassen. Een jaar daarvoor wist AZ te winnen in Amsterdam. Toen wisten Myron Boadu en Oussama Idrissi het net tweemaal te raken (0-2). De grootste overwinning die de Ajacieden de laatste jaren boekten tegen AZ, was de wedstrijd op 7 oktober 2018. Ajax verslond haar provinciegenoot met 5-0!

Ajax staat eerste in de Eredivisie en heeft sinds 3 oktober niet meer verloren. Toen gingen er drie punten verloren in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Domstedelingen kwamen met 0-1 winnen in de Johan Cruijff Arena. De laatste competitiewedstrijd die Ajax speelde, was afgelopen weekend tegen Willem II. In Amsterdam werd het 5-0 tegen de Tilburgse formatie.

AZ staat op de achtste plek van de Eredivisie en heeft dertien punten minder dan de Ajacieden. De Alkmaarders verloren hun laatste duel op 7 november tegen Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip werd AZ met 1-0 verslagen. De laatste competitiewedstrijd was voor de Alkmaarse ploeg tegen Sparta. In eigen AFAS Stadion werd het 3-1 tegen de ploeg uit Rotterdam.

Odds

Het 1×2 spelsysteem van de bookmakers staat voor dit duel vol met hoge pre-odds. De bookmakers zijn vooral bereid een zege van AZ torenhoog te belonen. De quotering voor een Alkmaarse zege staat op x11.00 keer je inleg ingedeeld.

Nog meer fraaie quoteringen kun je vinden bij een gelijkspel. Als de Noord-Hollandse ploegen de punten delen, krijgt elke speler die dit vooraf had voorspeld x7.00 keer de inleg retour. Een overwinning van Ajax levert x1.24 keer je speelbedrag op. Check de odds in de overige speeltypen om meer uit een zege van de Ajacieden te kunnen halen.

Speltypen

Diverse speltypen van de bookmakers maken het voetbal wedden nog leuker. Hoge odds kun je vinden bij de bookmakers specials of maak een combi deal. Bijvoorbeeld: een overwinning van AZ zonder tegendoelpunten levert je x20.00 keer de inleg op. Winnen de Alkmaarders na achterstand, dan wordt jouw speelbedrag op deze voorspelling zelfs x31.00 waard.

Verwacht jij dat Ajax al binnen vijftien minuten scoort? Dan kan je dat bij bookmaker TOTO al x3.10 keer je speelbedrag opleveren. Een mooi extraatje zo rond de feestdagen. Voor live wedden keren de bookmakers ook hoge odds uit. De waarde van de odds worden bekend als de wedstrijd begint.

Voetbalwedden Ajax – AZ

Met voetbal wedden zijn er veel opties om een bonus van de bookmakers te scoren. Een beetje voetbalkennis is dan wel van belang. Voetbalwedden helpt je daarbij graag een eind op weg. Op de website vind je de betrouwbaarste bookmakers waar je veilig kunt wedden op voetbal.

Datum en tijdstip

Wil jij wedden op de Noord-Hollandse derby Ajax – AZ? Dan is het goed om te weten wanneer de teams aan hun opdracht beginnen. De wedstrijd wordt in de Johan Cruijff Arena gespeeld op zondag 12 december om 16:45 uur. Houd de pre-odds in aanloop naar dit duel goed in de gaten en vul je voorspelling(en) in op het moment dat de quotering(en) voor jou het meest gunstig zijn. Wedden op voetbal doe je via Voetbalwedden!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.