• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

In Groep D staat een Britse kraker op het programma: Engeland – Schotland! Beide landen behoren tot het Verenigd-Koninkrijk, maar zijn op voetbaltoernooien twee aparte teams. Vanzelfsprekend heerst er daardoor een grote, gezonde rivaliteit die dit soort duels extra spannend maakt. Voorspel de EURO2020 ontmoeting tussen Engeland en Schotland via Voetbalwedden.nl en scoor met een winnende weddenschap!

Statistieken Engeland – Schotland

In dit overzicht van de statistieken blikken we eerst terug op de historie. De allereerste H2H statistieken zijn van 25 mei 1950. Toen was Schotland de gastheer en gingen de Engelsen met de overwinning aan de haal: 0-1. Vier jaar later, in 1954, was het van hetzelfde laken een pak: Schotland speelde thuis, maar Engeland won. Dit keer met de cijfers 2-4.

De twee duels in de jaren ’60 verliepen een stuk beter voor Schotland. Tijdens de EK kwalificatiewedstrijden tegen de Engelse buurman werd eenmaal gewonnen (2-3) en eenmaal gelijkgespeeld (1-1).

In de jaren ’90 ontmoeten beide landen elkaar voor het eerst op een eindtoernooi. Tijdens EURO1996 zegevierden de Engelsen met 0-2. Dat was overigens in de poule waarin ook Nederland en Zwitserland waren ingedeeld. Oranje verloor dat jaar met 1-4 van Engeland en speelde met 0-0 gelijk tegen de Schotten. Dankzij een overwinning op Zwitserland plaatste Nederland zich nog wél voor de volgende ronde.

De laatste keer dat deze Engelse burenruzie werd uitgevochten was in 2017. Het gevecht – dat in het kader van de WK kwalificatie werd gespeeld – eindigde toen onbeslist: 2-2.

Dan de huidige vorm. Engeland staat er wat dat betreft een stuk beter op dan de Schotten. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate is al zeven duels ongeslagen. De laatste nederlaag was de Nations League wedstrijd tegen de Belgen: 2-0. Schotland daarentegen is allang blij als ze een keer weten te winnen. Dat lukte in maart van dit jaar nog tegen de Faeröer Eilanden (4-0) en in voorbereiding op dit EK werd ook van Luxemburg gewonnen: 0-1. Tussendoor was er nog het gelijke spel tegen Nederland (2-2).

Odds

Alle statistieken bij elkaar genomen is het duidelijk dat de Engelse ploeg favoriet is bij de online bookmakers. De wedkantoren hanteren een maximale pre-wedstrijd quotering van x1,34 als je een correcte voorspelling achterlaat op winst voor Engeland.

De odds bij een gelijkspel liggen een stuk hoger. De maximale bookmaker bonus bedraagt bij deze wedopties x5,00 het ingelegde speelbedrag. Verwacht jij dat Schotland de drie punten pakt aanstaande vrijdag? Gok dan op winst voor de Schotten en ontvang maximaal x9,40 keer je inleg als de Schotse formatie de grote buurman verslaat op dit EK 2021!

Speltypen

Ben je ervan overtuigd dat Engeland wint, maar vind je de x1,34 uit het 1×2 spelsysteem te laag? Overweeg dan om een match special te spelen bij TOTO.nl! Daar kan je flink scoren op weddenschap waarbij je speelt op winst voor de Engelsen in combinatie met de doelpuntenmaker(s).

Bij de voorspelling dat Engeland wint en Harry Kane minstens één keer scoort pak je maximaal al bijna het dubbele van je inleg: x1,96! Verwacht jij dat de Engelse winnen mede dankzij een treffer van Phil Foden? Kies dan voor deze weddenschap en ontvang maximaal x2,90 keer het ingelegde speelbedrag als dit de winnende voorspelling wordt!

Check onze bookmakerspagina voor de complete lijst met topdeals bij de online bookmakers die EURO2020 weddenschappen aanbieden voor Nederlandse spelers.

Voetbalwedden EURO2020

Voetbalwedden is leuk: het maakt het volgen van dit EK extra spannend! Check voordat je inzet eerst welke risico’s er zijn door onze kennisartikelen en voorbeschouwingen te lezen. Speel bewust en verantwoord! Dan geniet je nog meer van EURO2020.

Datum en tijdstip Engeland – Schotland

Weddenschappen in de pre-fase moeten voor vrijdag 18 juni 21:00 uur binnen zijn bij de bookies. Daarna vervallen alle pre-odds! Je kan via Voetbalwedden dan nog wel inschakelen voor het live gokken op Engeland – Schotland!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.