• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

De Europese spitsen zijn dit seizoen weer flink op dreef. Spelers als Ciro Immobile, Robert Lewandowski en Cristiano Ronaldo hebben inmiddels al heel wat doelpunten achter hun naam staan. Nu het seizoen ruim over de helft is, begint zich een duidelijke ranglijst af te tekenen. Het aantal kanshebbers op de titel van Europees topschutter van het jaar slinkt en daardoor is dit hét moment om de statistieken erbij te pakken en een keuze te maken. De naam van welke topspits kruis jij dit keer aan op je wedbriefje?

Een nieuwe Europese topscorer is in zicht

Voor veel voetbalfans kan dit seizoen weleens aanvoelen als een verademing. Lionel Messi lijkt namelijk kansloos als het gaat om het winnen van de Gouden Schoen. In de afgelopen tien seizoenen won de Argentijn maar liefst zes keer. Maar Messi is al een tijdje niet fit en kampt met fysieke problemen. Daardoor staat hij in de ranglijst slechts op een 16e plaats met 14 goals en 28 punten. Het moet wel heel gek lopen mocht Messi dit jaar voor de vierde keer op rij de Gouden Schoen pakken. De blessure van Luis Suárez is een andere reden waarom we dit seizoen mogelijk een heel andere winnaar gaan zien dan de laatste tien jaar. Sinds 2009/2010 zijn er maar drie verschillende winnaars geweest: Lionel Messi (zes keer), Luis Suárez (twee keer) en Cristiano Ronaldo (drie keer). Suárez en Ronaldo moesten één van die keren de titel delen. Van dit trio is nu alleen Cristiano Ronaldo nog serieus in de race voor de Gouden Schoen. Dat maakt het natuurlijk extra interessant om te gaan wedden op de topscorer van de Europese voetbalcompetities. 

Houd de UEFA-puntentelling maar bij de hand!

Elke week wordt de ranglijst van de Europese topschutter keurig bijgewerkt. Inmiddels prijkt de naam van Lazio-speler Ciro Immobile helemaal bovenaan. In de 24 wedstrijden die SS Lazio in de Serie A heeft gespeeld, lukte het de spits om 26 keer te scoren. Gemiddeld maakt hij dus 1,08 doelpunten per wedstrijd. Dat is bepaald geen slechte score. Immobile wordt bovendien geholpen door de puntentelling van de UEFA. In de vijf grootste voetbalcompetities van Europa (Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje) wordt elke doelpunt voor de ranglijst vermenigvuldigd met twee. Voor de competities die daar net onder zitten, zoals de Eredivisie en de Belgische Eerste Klasse A, geldt een vermenigvuldiging van anderhalf. Die 26 goals van Immobile waren dan niet 52, maar 39 punten waard geweest. Voor spelers in de kleinste Europese competities is het helemaal onhaalbaar om in de bovenste regionen van de topscorerslijst terecht te komen. Want daar is een goal slechts goed voor één punt.

Met het puntensysteem van de UEFA in de ene hand en het doelsaldo van de spelers in de andere hand, kost het maar weinig moeite om de balans op te maken. Ciro Immobile is de misschien wel verrassende koploper met 52 punten, zes punten meer dan Bayern-speler Robert Lewandowski. Er staan nog genoeg wedstrijden op het programma om dat verschil van drie doelpunten in te lopen. Cristiano Ronaldo, Timo Werner en Erling Haaland moeten hopen op een goede eindsprint in het seizoen. Zij staan allemaal op 40 punten, wat toch al een behoorlijk groot gat is om te dichten. Kijk welke wedstrijden al deze kanshebbers op de Gouden Schoen nog moeten spelen en hoe goed ze momenteel in vorm zijn. Dit helpt je ongetwijfeld wanneer je vol vertrouwen in wilt zetten op de Europees topschutter van 2019/2020.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.