• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Liefhebbers van Engels voetbal kijken ongetwijfeld al uit naar de twee bekerwedstrijden die komend weekend op het programma staan. De FA Cup is inmiddels aanbeland bij de halve finales, en die halve eindstrijd levert in ieder geval twee mooie affiches op. Zaterdag om 20.45 uur neemt Arsenal het in het Wembley stadion op tegen titelverdediger Manchester City. Datzelfde stadion is zondag vanaf 19.00 uur toneel voor de tweede halve finale in de FA Cup. Manchester United staat hier tegenover het goed presterende Chelsea. Het is dit weekend de grote vraag welke teams zich gaan plaatsen voor de finale van 1 augustus. Komt er een bekerfinale met twee clubs uit Manchester of weet Londen zich nog in die eindstrijd te mengen? De voetbalclubs hebben één wedstrijd de tijd om zich van dat plekje in de finale te verzekeren. Zorg dus dat je er klaar voor zit als komend weekend de strijd om de FA Cup verdergaat!

Zaterdag: de halve finale tussen Arsenal en Manchester City

Vorig seizoen ging Manchester City er vrij overtuigend met de Engelse bekertitel vandoor. In de finale van de FA Cup won de club met 6-0 van Watford, een overwinning die door de supporters enthousiast gevierd werd. Maar voor de neutrale kijker is zo’n overduidelijke uitslag natuurlijk minder goed nieuws. Je wilt een harde strijd zien tussen twee elftallen die vol voor de winst gaan. Wat dat betreft is dit bekerseizoen veelbelovend. Je hoeft ook echt niet te wachten tot de dag van de finale is aangebroken voordat je aan het wedden gaat. De twee halve finales bieden namelijk al genoeg kans om een mooi winstbedrag binnen te slepen.

Allereerst is daar zaterdag die wedstrijd tussen Arsenal en Manchester City. De club uit Manchester is de grote favoriet bij de bookmakers. Die favorietenrol is onder andere gebaseerd op de onderlinge ontmoetingen in de afgelopen jaren. Bijna al die wedstrijden werden door Manchester City met 3-0 of 3-1 gewonnen. Dat is ook terug te zien in de quoteringen. Een overwinning voor Manchester levert bij TOTO ongeveer 1.30 keer de inzet op, terwijl de quotering bij winst voor Arsenal op bijna 8.00 staat. Dit bekerduel vraagt dus gewoon om een ander soort weddenschap dan een 1×2 weddenschap. Gelukkig valt er bij deze halve finales in de FA Cup genoeg te kiezen. De correcte score, een over/under of een halftime/fulltime weddenschap: al dit soort wedopties kunnen je zomaar de overwinning brengen.

Zondag: het duel tussen Manchester United en Chelsea

Levert de halve finale van zaterdag jou niet de winst op die je had gehoopt? Op zondag kun je gewoon in de herkansing met de wedstrijd tussen Manchester United en Chelsea. De kansen in deze wedstrijd liggen een stuk dichter bij elkaar dan in de wedstrijd van zaterdag. United is volgens de bookmakers licht in het voordeel, maar een ruime overwinning gaat het hoogstwaarschijnlijk niet worden. Speel je graag zoveel mogelijk op zeker, dan is het verstandig om een Draw No Bet te overwegen. Neem je juist wat extra risico wanneer je gaat wedden op voetbal? In dat geval is een correcte score weddenschap absoluut een goed idee. Met een 2-1 op je wedbriefje zijn er absoluut kansen om deze halve finale van de FA Cup winnend af te sluiten. Al blijft daar altijd het risico op een doelpunt meer of minder. Als er na 90 minuten voetbal toch een gelijkspel op het scorebord staat, is het tijd om te verlengen. Voor de weddenschap maakt dat weinig uit, want het gaat jou om de 90 minuten reguliere speeltijd die voor het voetbal gereserveerd is. 

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.