• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Deze week wordt het Nederlandse bekertoernooi hervat met de halve finales. Dinsdag staat Vitesse – VVV-Venlo op het programma, terwijl woensdag Ajax en SC Heerenveen tegenover elkaar staan in het bekertoernooi. Wie van hen zullen op 18 april in de finale tegenover elkaar staan? Laat het ons weten en scoor de winnende deal bij Voetbalwedden

Statistieken

Om maar met de deur in huis te vallen: de statistieken liegen er niet om. Die zijn duidelijk in het voordeel van Ajax. De ploeg stond al 25 keer in de finale, waarvan er negentien winnend werden afgesloten. Daarmee zijn de Amsterdammers recordhouder in Nederland. SC Heerenveen wist de finale pas driemaal te halen in haar historie: in 1993, 1997 en voor de laatste keer in 2009. Daarvan wisten de Friezen alleen die laatste finale winnend af te sluiten.

Vorig seizoen werd het bekertoernooi na de halve finales stopgezet in verband met de opkomende coronacrisis. Die finale zou gespeeld worden tussen Feyenoord en FC Utrecht, maar zou uiteindelijk niet meer worden gespeeld. SC Heerenveen reikte vorige editie overigens tot de kwartfinale, waarin het werd uitgeschakeld door Feyenoord (1-0). Ajax vloog er in de halve finale toen uit, tegen FC Utrecht (2-0).

Beide ploegen kenden in de voorbereiding op dit duel geen goede generale. SC Heerenveen kreeg een pak slaag van PEC Zwolle met 4-1, terwijl Ajax goed wegkwam tegen PSV met een 1-1 gelijkspel; een resultaat dat pas door een benutte penalty in blessuretijd werd behaald. Daardoor weet de ploeg van Erik ten Hag het gat met PSV op zes punten te houden in de competitie.

Odds

De bookmakers zetten hun geld op Ajax, maar is dit verstandig? Het is natuurlijk de vraag hoe beide ploegen zich zullen herstellen na afgelopen week. Ajax heeft behalve de topper tegen PSV ook een Europa Leaguewedstrijd achter de rug. Dat betekent dat de Amsterdammers een zware week hebben gehad, iets wat al enigszins zichtbaar was in de wedstrijd tegen PSV. Toch zal de ploeg van Erik ten Hag als favoriet worden gezien tegen Heerenveen.

Heerenveen draait een anoniem seizoen in de competitie, waarin het tiende staat en het hele seizoen al in de middenmoot bivakkeert. Het bekertoernooi is daardoor de uitgelezen mogelijkheid om het seizoen nog wat glans te geven voor de ploeg van trainer Johnny Jansen.

De bookmakers geloven, niet verrassend, meer in een zege voor Ajax. De quotering voor een Amsterdamse zege staat namelijk op x1,51. Een zege voor het thuisspelende SC Heerenveen levert daarentegen x4,85 op. Een mooie quotering voor iedereen die een Friese zege verwacht van het wellicht op en top gemotiveerde Heerenveen. De odds voor een gelijke stand na negentig minuten staan op x4,35.

Speltypen

Niet alleen op een overwinning van SC Heerenveen of Ajax is natuurlijk te gokken; er zijn veel meer opties. Ook de manier van winnen is een populaire optie bij het bekervoetbal om in te zetten. Zo staan de odds op een overwinning voor Heerenveen na verlenging op maar liefst x25,50. En denk je dat Ajax pas na strafschoppen wint van de Friezen? Dan levert dat je x18,00 keer je inzet op.

Uiteraard kan er ook ingezet worden op de uitslag. Voor deze wedstrijd staan daar aantrekkelijke quoteringen genoteerd. Zo levert een 1-0 zege voor Heerenveen bijvoorbeeld al x18,75 keer je inzet op, terwijl een 3-1 overwinning zelfs staat genoteerd voor x35,00 keer je inzet.

Overtuigd van een Amsterdamse zege? Ook dan zijn er aantrekkelijk odds bij de TOTO. Een 2-0 zege voor Ajax levert x8,50 je inleg op, een 1-0 al x9,65 en een 3-0 overwinning zelfs x11,00.

Voetbalwedden

Wedden op voetbal is zeer populair en daarom zijn er tal van opties om op in te zetten via Voetbalwedden. Zo maak je deze bekerwedstrijd nog spannender! Zet in op deze bekerwedstrijd, maak een keuze uit de verschillende odds, bevestig je voorspellingen en maak zelfs kans op mooie bonussen!

Datum & Tijdstip

SC Heerenveen – Ajax in de halve finale van de KNVB Beker wordt woensdag 3 maart gespeeld in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De wedstrijd begint om 21.00 uur. De pre-odds vervallen zodra de wedstrijd begint. Tijdens deze halve finale kan je bij Voetbalwedden terecht voor live gokken op Heerenveen – Ajax. Dat kan via desktop en mobiel wedden! Word jij de grote winnaar woensdag?

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.