• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Heb jij genoeg voetbalkennis vergaard om vol vertrouwen aan het wedden te gaan? Dan ben je alvast een heel eind. Maar met alleen voldoende voetbalkennis kom je er niet. Als je écht succes wilt hebben met je voetbalweddenschappen, moet je ook over een aantal eigenschappen beschikken. Misschien heb jij het wel in je om het te maken in de wereld van het online voetbalwedden!

Het is een kwestie van geduld hebben en emoties controleren

Wedden op voetbal is meer dan alleen een geschikte wedstrijd uitzoeken en de perfecte inzet bepalen. Je moet daarnaast namelijk in staat zijn om je emoties te bedwingen, en wel onder alle omstandigheden. Soms is het verleidelijk om je gevoel te volgen en om je clubhart te laten spreken. Fans van ADO Den Haag hoopten afgelopen weekend ongetwijfeld op een stunt. Een gelijkspel bij koploper Ajax zou voor de ADO-fans aanvoelen als een overwinning. Alleen… hoe realistisch is het dat de Hagenaren dat ene punt binnenslepen? Je moet altijd je emoties uit kunnen schakelen en puur naar je verstand luisteren.

Geduld is een andere essentiële eigenschap voor een voetbalwedder. Er zijn momenten waarop het gewoon veel slimmer is om even rustig af te wachten in plaats van vol enthousiasme voor die ene weddenschap te gaan. Vooral bij live wedden kan geduld echt het verschil maken. Zet je te vroeg in, dan loop je het risico dat de wedstrijd gaat kantelen en je uiteindelijk verliest. Dit verlies was te voorkomen als je wat meer geduld had opgebracht. Ook bij pre-match weddenschappen moet je soms afwachten of het verstandig is om überhaupt geld in te zetten. De quoteringen zijn misschien aan de lage kant waardoor het potentiële winstbedrag niet opweegt tegen het risico van het voetbalwedden. Een geduldige gokker weet dat het soms slim is om een weddenschap aan zich voorbij te laten gaan.

Lef tonen en discipline hebben

Geduld hebben en je emoties onder controle kunnen houden lijken haaks te staan op die andere belangrijke eigenschap voor voetbalwedders: lef hebben. Bij het wedden op voetbal bepaal je altijd zelf hoeveel risico je neemt. Toch moet je lef tonen als je je bankroll op termijn wilt laten groeien. Een weddenschap waarbij de quoteringen op 1.10 staan, ga je hoogstwaarschijnlijk wel winnen. Maar neem je echt genoegen met zulke lage quoteringen? Zeker als je maar een tientje inzet, merk je amper dat je winst maakt. Dus óf de inzet moet flink omhoog óf je moet kiezen voor een weddenschap die risicovoller is en daardoor meer oplevert. Kortom, je moet lef tonen om daadwerkelijk winst te maken met je voetbalweddenschappen.

Tot slot is ook discipline een belangrijke eigenschap als je het ver wilt schoppen in de wereld van het online voetbalwedden. Het is namelijk verstandig om een strategie uit te denken en je daar vanaf dat moment aan vast te houden. Sommige strategieën zijn handig bij het bepalen van de inzet (bijvoorbeeld het Martingale systeem), terwijl andere strategieën houvast geven tijdens het wedden zelf (denk maar aan de 79e minuut strategie). Een strategie werkt alleen als je de discipline hebt om deze trouw te volgen.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.