• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Voor liefhebbers van het Duitse voetbal valt er weer van alles te beleven. Nu de Bundesliga na weken stilliggen is hervat, moeten er in korte tijd veel wedstrijden doorheen worden gejaagd. En dat heeft zo zijn voordelen! Komende week staat er namelijk zomaar een midweekse kraker op het programma. Op dinsdag 26 mei (aftrap 18.30 uur) speelt Borussia Dortmund in eigen huis tegen Bayern München. Lukt het Borussia om de koploper van de Bundesliga te naderen of breidt Bayern zijn voorsprong op de nummer twee van de competitie alleen maar verder uit? Deze midweekse kraker is misschien wel dé sleutelwedstrijd van het jaar. Als je van wedden op voetbal houdt, weet je dus wat je te doen staat.

De nummer één en twee uit de Bundesliga kruisen de degens

Normaal gesproken zijn de dinsdagen, woensdagen en donderdagen gereserveerd voor Europees voetbal. Voor een mooi competitieduel moet je wachten tot het weekend is. Dat is nu wel anders. Geen Champions League op dinsdag, maar wel een topper uit de Duitse competitie. Met zeven wedstrijden te gaan hebben Bayern München en Borussia Dortmund beide nog zicht op de titel. De Münchenaren hebben afgelopen weekend absoluut goede zaken gedaan door met 5-2 van Eintracht Frankfurt te winnen. Deze uitslag krikt het doelsaldo in ieder geval lekker op. Maar ook Borussia won zijn laatste wedstrijd. Wat dat betreft is de strijd om de titel in de Bundesliga weinig opgeschoten, maar verwachting gaat daar deze dinsdag verandering in komen. Het gat tussen de nummer één en nummer twee van de competitie is momenteel 4 punten. Winst voor Borussia Dortmund zou het staartje van de Bundesliga enorm spannend maken. De vraag is alleen: is een overwinning voor Borussia wel reëel? 

Zo liggen de verhoudingen tussen Borussia en Bayern

De neutrale kijker hoopt ongetwijfeld dat deze kraker uitmondt in een overwinning voor Borussia Dortmund. Als dat gebeurt, komt de club uit op 60 punten. Hierdoor ligt de titelstrijd weer helemaal open, want Bayern München staat sinds die wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt op 61 punten. Dortmund heeft alleen één probleem. De wedstrijd wordt gespeeld zonder publiek, en dat terwijl de 80.000 toeschouwers in het Signal Iduna Park vaak echt het verschil maken. Sterker nog, Borussia won twee van de drie laatste keren dat Bayern München op bezoek kwam. Maar ja, hoe liggen de verhoudingen als het thuispubliek zich niet in het duel kan mengen?

Eerlijk is eerlijk, Bayern heeft nu eenmaal de sterkere ploeg. Bovendien is de club na weken zonder wedstrijdritme prima aan de hervatting van de Bundesliga begonnen. Al zijn de spelers van Borussia Dortmund ook goed in vorm sinds de competitie weer van start is gegaan. Die 4-0 overwinning op Schalke 04 en 0-2 winst bij VfL Wolfsburg spreken voor zich. Toch is het ontbreken van het thuispubliek een grote aderlating voor Borussia Dortmund. Dit heeft meteen invloed op de quoteringen. Voor een overwinning van Borussia krijg je rond de 3.50 keer je inzet terug, terwijl de quotering voor Bayern op ongeveer 1.80 staat. Een flink verschil, waar jij misschien je voordeel uit kunt halen. In deze kraker valt er namelijk veel te winnen voor Borussia Dortmund. Bij winst blijft de titelrace spannend, terwijl het kampioenschap bij een verlies steeds verder uit zicht raakt. Aan de motivatie zal het niet liggen bij deze sleutelwedstrijd. Zorg dus dat je er dinsdag 26 mei om 18.30 uur klaar voor bent!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.