• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

In de Eredivisie staat aanstaande zondag de Klassieker Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam op het programma. De wedstrijd tussen de eeuwige rivalen vindt plaats in de Johan Cruijff Arena. De bookmakers op Voetbalwedden.nl maken er een echte Super Sunday van door de quoteringen hoog in te schalen. Speel jij mee en scoor jij bij de bookmakers als de Klassieker voor de 199ste keer wordt gespeeld? 

Statistieken Ajax – Feyenoord

De Klassieker is tot nu toe 198 keer gespeeld daarvan werden er 164 duels in de competitie afgewerkt. In Amsterdam werden er 93 duels gespeeld. 49 werden daarvan werden door Ajax gewonnen., 21 keer werd het een gelijkspel en 23 keer ging de winst naar de Rotterdammers. De Ajacieden maakten 205 goals in Amsterdam. Feyenoord schoot 115 keer raak in onze hoofdstad van Nederland.

De laatste jaren wist Ajax de thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena te winnen van Feyenoord. De laatste zes duels gingen de Amsterdammers er met drie punten vandoor. Feyenoord won in 2005 voor de laatste keer in Amsterdam. Het werd toen 1-2 voor de Rotterdamse formatie. Een gelijkspel, dat kwam in 2015 voor de laatste keer voor. Begin dat jaar deelden de aartsrivalen de punten na een 0-0 gelijkspel te hebben gespeeld.

Ajax Amsterdam heeft de beste papieren voor dit duel in eigen huis. In de Eredivisie staan de Amsterdammers nog altijd op de eerste plaats. Wel laat de ploeg van trainer Erik ten Hag de laatste weken wat punten liggen. Zo werd er eind februari nog verloren bij Go Ahead Eagles (2-1). Afgelopen dinsdag kregen de Ajacieden pas echt klappen. In de return van de achtste finales van de Champions League wist Ajax in eigen Arena niet te winnen van Benfica. De Portugese ploeg knikkerde Ajax met een zege van 0-1 uit het Miljoenenbal.

Feyenoord staat derde in de Eredivisie en liet dit kalenderjaar tegen Vitesse (0-1) en AZ 2-1 al punten liggen. Begin maart versloeg de ploeg van trainer Arne Slot FC Groningen ook al niet. Het werd 1-1 in De Kuip. Al had de ploeg afgelopen donderdag wel wat te vieren. Feyenoord ging door naar de kwartfinales van de Europa Conference League door Partizan Belgrado ook in De Kuip te hebben verslagen.

Odds Ajax – Feyenoord

De online bookmakers kijken al dagen uit naar de Klassieker in Amsterdam. De bookmakers keren dan zeer hoge pre-odds uit aan voetbalwedders die de Klassieker juist wisten te voorspellen. De hoogste pre-odd is te vinden bij een zege van Feyenoord. De bookmakers keren maximaal x6.00 keer je speelbedrag uit als de ploeg van trainer Arne Slot wint.

Ook bij een gelijkspel noteren de bookmakers fraaie odds. In het 1×2 spelsysteem staat een maximale quotering van x5.00 keer de inleg voor je gereed als Ajax en Feyenoord de punten op Super Sunday gaan delen.

Wie het slim speelt kan ook met een zege van Ajax een flinke duit verdienen. Een overwinning van de Ajacieden staat momenteel ingedeeld op gemiddeld x1.40 keer je speelbedrag.

Speltypen

Voor de voetbalwedders die naast het 1×2 spelsysteem ook op een andere manier echt geld willen winnen bij de online bookmakers kunnen wedden op bijvoorbeeld de speler(s) die zondag zullen scoren. Wat is de stand bij rust of weet je de correcte score combinatie in te vullen. Bij bookmaker TOTO levert een correcte score combinatie bij 1-0, 2-0 of 3-0 gemiddeld x3.80 keer je inleg op. De quoteringen lopen op als Feyenoord met deze cijfers wint. Dan is de TOTO bereid gemiddeld x14.50 keer je speelbedrag uit te keren. Bij een 2-1, 3-1 of 4-1 wordt een maximale pre-odd van x3.60 keer je inleg uitbetaald.

Voetbalwedden

Met Voetbalwedden kun je elke week wel quoteringen vinden die passen bij jouw voorspellingen. Bij de Nederlandse bookmakers kun je vele hoge quoteringen scoren, maar bereid je wel goed voor voordat je een voorspelling doet. Hoe staan de ploegen ervoor en missen zij nog belangrijke spelers? Is er een topwedstrijd in het geschied waardoor waarop de focus wat meer kan liggen dan bij de eerst komende wedstrijd.

Heb jij kennis van voetbal, dan kun je het heel ver schoppen bij de online bookmakers. Speel verantwoord en slim. Zo blijft voetbalwedden ook leuk en uitdagend.

Datum en tijdstip Ajax – Feyenoord

De Klassieker Ajax – Feyenoord vindt plaats in de Johan Cruijff Arena en wordt zondag 20 maart om 14:30 uur gespeeld. Zorg dat voor dat tijdstip je voorspelling(en) zijn ingevuld bij de bookmakers zodat je meespeelt voor hoge odds in de pre-fase of schakel in tijdens de wedstrijd voor live wedden.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.