• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

De finale van de UEFA Nations League wordt aanstaande zondag gespeeld door Kroatië en Spanje. Zondagavond staan beide teams in De Kuip te Rotterdam tegenover elkaar. De Kroaten wonnen eerder deze week van Nederland en Spanje schakelde Italië uit op weg naar de eindstrijd. Welke ploeg wint zondagavond in Rotterdam-Zuid de ticket voor EURO2024 in Duitsland? Vind de hoge bookmakers odds via Voetbalwedden.nl!

Statistieken Kroatië – Spanje

De Nations League wordt sinds 2018 gespeeld en de eerste winnaar is Portugal. de huidige kampioen is Frankrijk dat het toernooi in 2020-2021 won. Kroatië en Spanje hebben het toernooi dus beide nog nooit gewonnen. Een bijkomend voordeel van de Nations League winnen, is dat de winnaar zich direct plaats voor deelname aan het eerst volgende EK. Volgend jaar wordt EURO2024 gehouden in Duitsland en de winnaar van zondag in De Kuip kan zich dus nu al veiligstellen van deelname aan dit toernooi.

De Kroaten en Spanjaarden speelden op 28 juni 2021 voor de laatste keer tegen elkaar. Toen was dat in het kader van de achtste finale van het EK2021. De Spaanse ploeg slaagde erin de Kroaten in de achtste finale te verslaan. In extra tijd werd het 3-5 voor La Selección.

In de Nations League seizoen 2018-2019 speelden de huidige finalisten tegen elkaar in de poule. Het Spaanse elftal waren in eigen land veel te sterk voor de Kroaten en wonnen met 6-0. In Kroatië waren de Kroaten iets sterker dan het Spaanse elftal. In Zagreb werd het 3-2 voor de ploeg van bondscoach Zlatko Dalić.

Odds Kroatië – Spanje

De finale van de Nations League 2022-2023 levert mooie quoteringen op bij de bookmakers. De hoogste odds staan ingedeeld bij een overwinning van Kroatië. Er kan tot 3.95 keer het wedbedrag gewonnen worden bij een correcte voorspelling op winst van de Kroaten.

Een overwinning van Spanje staat bij de bookmakers op maximaal 3.60 keer het wedbedrag ingedeeld. Dat is een vergelijkbare uitkering dan dat er bij een zege van de Kroaten wordt gehanteerd.

Een winnende weddenschap op winst van Spanje staat in het 1×2 spelsysteem op maximaal 2.04 keer het wedbedrag ingedeeld. Met deze odd keren de Nederlandse wedkantoren nog altijd het dubbele van de inleg uit bij een correcte voorspelling op winst van het Spaanse elftal.

Speltypen

Er kan op meerdere manieren gewed worden op voetbal. Vele voetbalgokkers vullen de correct scorecombinatie in bij bookmakerskantoren. De pre-odds bij een 1-0 zege van Kroatië levert al tot 9.00 keer de inleg op. Wordt Spanje de winnaar en verslaat het de Kroaten met 0-2 dan kan er tot 8.50 keer het wedbedrag verdiend worden bij de bookies.

Bij spelopties als het aantal doelpunten wat een landenteam of speler maakt stijgen de odds naar hoge waarden. Ontdek zelf de odds eens als de sterspelers van Kroatië en/of Spanje aan het scoren komen.

Wedden op voetbal hoeft niet altijd in de pre-fase. Je kunt ook live wedden op de Nations League finale. Voor meer informatie over speltypen en strategieën, raadpleeg de bookmakerspagina van Voetbalwedden.nl!

Voetbalwedden

Velen hoopten op Oranje in de finale van de Nations League, maar dat zit er dus niet in. Het Nederlands elftal speelt zondagmiddag om de derde plaats tegen Italië. Ook bij dat duel willen de bookmakers flink wat hoge odds uitkeren aan voetbalwedders die de juiste voorspelling weten te droppen. Maak de finale of troostfinale van de Nations League niet te spannend en speel bewust mee via Voetbalwedden.nl!

Datum en tijdstip Kroatië – Spanje

De finale Kroatië – Spanje staat gepland op zondag 18 juni in Rotterdam. De wedstrijd begint om 20:45 uur in De Kuip van Feyenoord. Op dat moment weten we al of Nederland de derde plaats heeft veroverd van Italië. Speel mee via Voetbalwedden en scoor hoge pre-odds door de finale Kroatië – Spanje juist te voorspellen bij de Nederlandse bookmakers!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.