• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Zondag 18 april vindt de ontknoping plaats in het toernooi om de KNVB Beker. In de finale nemen Ajax en Vitesse het tegen elkaar op in de Rotterdamse Kuip, zoals elk jaar het decor van de bekerfinale. Speel mee via Voetbalwedden en maak gebruik van aantrekkelijke quoteringen!

Statistieken

Ajax draait dit seizoen een goed seizoen. De Amsterdammers zijn op weg naar het kampioenschap en staan dit seizoen voor de 26e keer in de bekerfinale. De club mocht de beker in haar historie al negentien keer mee terug naar Amsterdam nemen. Wordt dat dit weekend voor een twintigste keer gedaan?

Vitesse kan niet tippen aan de statistieken van Ajax als het gaat om het bekertoernooi. Voor de Arnhemmers wordt dit de vijfde bekerfinale. Van de vier voorgaande finales werd alleen die van 2017 gewonnen; dat betekende voor Vitesse de eerste hoofdprijs in haar bestaan. Het was tevens de laatste keer dat Vitesse in de finale van de beker stond.

Vitesse wist de finale te bereiken door Willem II (0-2), ADO Den Haag (2-1), Excelsior (0-1) en VVV-Venlo (2-0) te verslaan. Ajax versloeg op weg naar de finale achtereenvolgens FC Utrecht (5-4), AZ (0-1), PSV (2-1) en sc Heerenveen (0-3). Ajax stond in 2019 voor de laatste keer in de finale; de ploeg versloeg toen Willem II met 4-0.

Odds

Het is geen verrassing dat de quoteringen van Ajax een stuk lager zijn dan die van Vitesse. Toch is het nog maar even de vraag hoe Ajax zich herstelt van de nederlaag in de kwartfinales van de Europa League tegen  AS Roma. De teleurstelling bij de Amsterdammers was na afloop duidelijk merkbaar. De ploeg van trainer Erik ten Hag zal zich dus snel moeten herpakken en zich moeten richten op de wedstrijd tegen Vitesse.

De quotering is desondanks laag voor de Amsterdammers met x1,44. De bookmakers hebben dus het volste vertrouwen in een zege voor Ajax. Daartegenover staat een quotering van x7,00 voor Vitesse. Daarmee geven zij de Arnhemmers een stuk minder kans. Vitesse is de laatste wedstrijden nogal wisselvallig. Zo werd er wel gewonnen van concurrent AZ, maar werd er ook gelijkgespeeld tegen laagvliegers ADO Den Haag en Willem II.

Vitesse moet tegen Ajax dus wel weer het beste uit zich naar boven halen, want alleen in dat geval heeft de ploeg van trainer Thomas Letsch een goede kans om de bekerfinale te winnen. Een gelijkspel na negentig minuten staat tenslotte genoteerd op x4,75.

Speltypen

Kijk behalve de pre-odds ook eens naar de andere speltypen die mogelijk zijn, want er valt meer te winnen dan met alleen het aanwijzen van de winnaar! Weet je bijvoorbeeld al zeker wie er gaat scoren? Dat levert hoe dan ook mooie quoteringen op! Een doelpunt van Sebastien Haller levert al x6,50 je inzet op. Daarmee is de quotering van Haller de laagste als het gaat om de doelpuntenmakers.

Bij Vitesse zijn de ogen gericht op Armando Broja. Denk je dat de Vitesse-aanvaller zal scoren tegen Ajax? Dan zit je goed, want voor elke Euro krijg je maar liefst 17,00 uitbetaald.

Voetbalwedden

De wedstrijd tussen Ajax en Vitesse is het sluitstuk van het bekertoernooi van dit seizoen. Het toernooi staat garant voor verrassingen en wellicht dat dit ook weer zo zal zijn in deze finale. Daardoor is het toernooi ook erg populair onder mensen die een gokje willen wagen en dat zal met deze finale niet anders zijn.

Durf jij ook in te zetten op de pre-odds of een ander speltype bij deze wedstrijd? Kijk dan op Voetbalwedden voor meer informatie en de beste deals!

Datum & Tijdstip

De bekerfinale van seizoen 2020-2021 tussen Ajax en Vitesse wordt zondag 18 april gespeeld in de Rotterdamse Kuip. De finale begint om 18.00 uur. Scoor jij de winnende weddenschap?

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.