• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

De landskampioenen uit de Europese voetbalcompetities zijn al lang gehuldigd. Sterker nog: veel voetballers genieten inmiddels van een welverdiende vakantie. Dit betekent natuurlijk niet dat het wedden op voetbal helemaal stilligt. Zo kun je bijvoorbeeld volop gaan wedden op de Major League Soccer (MLS). Deze hoogste competitie uit Canada en de Verenigde Staten is halverwege, dus voor de clubs valt er nog veel te winnen of te verliezen. Welk team haalt in oktober de titel binnen? En welke spelers weten er in de komende wedstrijden te scoren? Wij helpen je graag op weg zodat je in de zomermaanden succesvol kunt gaan wedden op de Major League Soccer.

De strijd om de Supporter’s Shield

De Major League Soccer werkt met een heel ander seizoen dan Europa. De competitie begint traditiegetrouw rond begint maart en eindigt in oktober. Alhoewel traditiegetrouw… de MLS is een erg jonge voetbalcompetitie, dus van traditie is nog weinig sprake.

We kunnen pas 1996 genieten van de wedstrijden in de Major League Soccer. De competitie is nu bezig aan het 24e seizoen, en het is nog een grote vraag wie aan het eind van het seizoen met die felbegeerde Supporter’s Shield naar huis gaat. In de Major League Soccer spelen 21 clubs uit de Verenigde Staten en 3 clubs uit Canada. Van deze 24 clubs wordt er tijdens het seizoen niet één grote ranglijst opgemaakt zoals we dat in Europa gewend zijn. De MLS bestaat uit een Eastern Conference en een Western Conference, ingedeeld op basis van de locatie van de clubs. Binnen de eigen Conference spelen de teams een uit- en thuiswedstrijd tegen alle andere elf clubs. Daarnaast is er één wedstrijd tegen de clubs uit de andere Conference. In totaal wordt in 34 matches beslist wie zich kampioen mag noemen. Want uiteindelijk worden de twee ranglijsten samengevoegd krijgt de club met de meeste punten de Supporter’s Shield uitgereikt.

Wedden op de Major League Soccer

Als je de Europese competities gewend bent, klinkt de constructie met een Western Conference en Eastern Conference misschien wat omslachtig. Toch wen je hier snel aan als je gaat wedden op de MLS. En er zijn genoeg interessante weddenschappen om uit te kiezen.

Het MLS seizoen is nu ongeveer halverwege. Zowel in de Western Conference als in de Eastern Conference is er al een duidelijke koploper. In de Eastern Conference is de koppositie in handen van de Philadelphia Union. Maar Montreal Impact, DC United en Atlanta United kunnen daar nog makkelijk verandering in brengen. Bij de bookies staat Philadelphia Union dan ook niet boven de lijst met titelkandidaten. De grootste kanshebber op de Supporter’s Shield komt uit in de Western Conference. De bookmakers zetten in op de redelijke nieuwkomer Los Angeles FC (LAFC) met quoteringen tussen de 3.00 en 3.50. Hiermee zouden ze het stokje overnemen van de New York Red Bulls, een club die nog lang niet het seizoen van vorig jaar haalt. Vooralsnog is het gat tussen Los Angeles FC en de rest behoorlijk groot. Tenminste, volgens de bookmakers. LA Galaxy en Atlanta United komen uit op quoteringen rond de 10.00. Voor jou als gokker valt daar dus veel geld te winnen. Geen zin om het hele seizoen af te wachten? Je kunt natuurlijk ook, gaan wedden op de verschillende competitiewedstrijden. De Major Soccer League gaat de hele zomer door, dus je hebt genoeg tijd om je in de statistieken en kanshebbers te verdiepen.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.