• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Aanstaande zondag staat de klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma van de Eredivisie. De eeuwige aartsrivalen strijden in de Kuip voor drie punten. Als Feyenoord wint, versterkt het de koppositie in de Nederlandse competitie. Op wie ga jij wedden in de Rotterdamse Kuip? Voor de beste bookmaker odds ga je naar de wedkantoren op Voetbalwedden.nl!

Statistieken Feyenoord – Ajax

Als de Klassieker zondag gespeeld wordt, is dit de 200ste keer dat de aartsrivalen elkaar treffen. Van al die keren werden er 97 in Rotterdam gespeeld. Ajax won daarvan 37 duels en Feyenoord wist 34 keer in eigen huis te winnen. In 26 gevallen werden de punten gedeeld. Op bezoek wist Ajax Amsterdam in totaal 187 keer te scoren. Feyenoord liet in totaal 178 keer het net van de tegenstanders bollen.

De laatste wedstrijd die de ploegen in de Kuip speelden, dateert op 19 december 2021. Ajax won dat duel toen met 0-2. Feyenoorder Marcos Senesi maakte in de 44ste minuut van de wedstrijd een doelpunt in het net van zijn ploeggenoot. Ajax-speler Dusan Tadic wist daar in de 81ste minuut nog een goal aan te te voegen wat het definitieve resultaat werd. De Rotterdammers wonnen in eigen stadion voor het laatst op 27 januari 2019. Het werd toen zelfs 6-2 in de Kuip. Dat was overigens niet de grootse overwinning ooit van Feyenoord op Ajax. Die boekten de Rotterdamse formatie in 1964. Het werd toen 9-4 in de havenstad. In 1983 zegevierden de Ajacieden met 8-2 en dat is de grootste overwinning van de Amsterdammers in Rotterdam.

Odds Feyenoord Rotterdam – Ajax Amsterdam

De Nederlandse bookmakers wijzen Ajax aan als licht favoriet bij dit duel, maar de hoogste pre-odds vind je bij een gelijkspel. Als de rivalen zondagmiddag aan elkaar gewaagd zijn, keren de bookmakers tot maximaal 3.75 keer de inleg uit. Dat is bijna een verviervoudiging van je speelbedrag!

Nog meer hoge odds staan er ingedeeld bij een overwinning van Feyenoord. Bij Unibet.nl kan jou als voetbalgokker tot 2.80 keer je speelbedrag scoren bij een correcte voorspelling op winst van de Rotterdammers.

Gaat Ajax drie punten pakken door te winnen? Dan kun je maximale odds scoren bij de wedkantoren die oplopen tot 2.50 keer de inleg. Check alle pre-odds in het 1×2 spelsysteem op de bookmakerspagina van Voetbalwedden!

Speltypen

Wie gaat er scoren in de Klassieker? Daar wordt aanstaande zondag veel op gewed door gokliefhebbers. De bookmakers hebben dan ook torenhoge odds klaarstaan in dit speltype. Raakt Feyenoorder Oussama Isrissi het net als eerste? Dan wordt er al tot maximaal 9.50 keer de inleg uitgekeerd aan voetbalgokkers die dit vooraf voorspelden. Gaat Davy Klaassen volgens jou scoren in deze 200ste Klassieker? Dan kun je daar bij TOTO.nl al tot 3.40 keer de inleg mee scoren.

Ook de correcte score combinatie is een populair speltype bij de kraker in de Kuip. Mocht één van de twee ploegen weer voor een record gaan dan kunnen de odds oplopen tot 60.00(!) keer de inleg. Ontdek welke uitslag je daar voor in moet vullen, maar wed wel bewust en verantwoord. Sta achter je voorspellingen, doe geen gekke dingen want een monsterzege komt uiteraard niet vaak voor!

Voetbalwedden

Het voetbalwedden is extra leuk als het bijzondere wedstrijden zijn zoals onze Nederlandse Klassieker. Heb je stalen zenuwen en wil je de spanning nog wat opvoeren? Doe dan een weddenschap bij de Nederlandse bookmakers! Bereid je goed voor om de kans te verhogen dat je wint bij de de enige echte Klassieker.

Datum en tijdstip Feyenoord – Ajax

De voorspellingen in de pre-fase dienen bij de bookmakers binnen te zijn zodra de wedstrijd in de Kuip begint. De Klassieker staat gepland op zondag 22 januari om 14:30 uur. Wil je hoge odds scoren bij de 200ste editie van de Klassieker? Bezoek de bookmakers op Voetbalwedden en scoor jouw bookmakersdeal!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.