• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Het is niet overdreven om te zeggen dat live wedden de gokwereld flink op zijn kop heeft gezet. Met de introductie van live sportwedden kwamen er opeens heel wat nieuwe mogelijkheden. Want waarom zou je je richten op de hele wedstrijd als je ook kunt inzetten op eventuele doelpunten die in de komende 10 minuten gaan vallen? Live wedden heeft er ook voor gezorgd dat je op een andere manier over je voetbalweddenschappen nadenkt. Je hebt dus een strategie nodig die daarbij aansluit. Het kan zeker geen kwaad om je live betting strategie af en toe kritisch onder de loep te nemen en aan te scherpen.

Het begint met rustig afwachten en notities maken

Elke keer sta je weer voor dezelfde vraag: ga je voor een pre-match weddenschap of toch voor een live weddenschap? Het antwoord op die vraag bepaalt meteen welke strategie je volgt. Wil je successen behalen met live wedden op voetbal, dan heb je gewoon een heel andere wedstrategie nodig dan wanneer je kiest voor pre-match wedden.

Het interessante van live wedden is natuurlijk dat je je laat leiden door de actie op het veld. Wat er vanaf de aftrap op het voetbalveld gebeurt, is belangrijker dan de statistieken die zich alleen maar op het verleden van de clubs richten. Kijk maar naar de wedstrijd die AZ en NAC deze week speelden in de kwartfinale van de KNVB Beker. AZ een topclub in de Eredivisie; NAC een subtopper in de Eerste Divisie. De bookmakers hadden hun oordeel dus al klaar. Het eerste half uur waren de Alkmaarders absoluut beter, maar het was NAC dat in de 35e minuut het openingsdoelpunt scoorde en uiteindelijk met 3-1 wist te winnen. Dit laat meteen zien dat je bij een live weddenschap nooit te vroeg je conclusies moet trekken. Kijk de wedstrijd een tijdje aan, maak aantekeningen en let ook vooral op de details. Groeiende frustratie bij spelers of passes die scherpte missen: het kan allemaal invloed hebben op het verloop van de wedstrijd. Soms kan het nuttig zijn om te wachten met inzetten tot de tweede helft goed op gang is. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden van wedstrijden die na rust kantelen. Laat het wedbriefje in de eerste 15-20 minuten sowieso onaangeroerd. Je hebt genoeg tijd om in te zetten.

Perfect timen is alles

Je moet niet alleen de voetbalwedstrijd in de gaten houden, maar ook de bookies. Een succesvolle wedder weet namelijk precies welke acties op het veld invloed hebben op de quoteringen. Het goede nieuws is dat iedereen dit kan leren. Hoe? Bekijk een paar voetbalwedstrijden, houd pen en papier bij de hand en noteer op welke momenten de quoteringen van je favoriete wedopties omhoog of omlaag gaan. Het is slim om hier tijd voor vrij te maken voordat je daadwerkelijk live gaat wedden op voetbal. Dit helpt je namelijk om je toekomstige weddenschappen perfect te timen.

Er is overigens één optie die je altijd achter de hand moet houden wanneer je live wedt op voetbal. En dat is de cash-out optie. De cash-out geeft je de mogelijkheid om een weddenschap vroegtijdig af te sluiten en zo eventuele verliezen te beperken. Zet deze optie niet té snel in, maar negeer hem ook niet. De cash-out optie is de perfecte ontsnappingsmethode wanneer de wedstrijd toch niet helemaal loopt zoals verwacht.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.