• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Het weer hoog tijd voor een update omtrent de nieuwe Wet op de kansspelen! Onlangs werd namelijk bekend dat het legaliseren van de online gokmarkt opnieuw vertraging oploopt. De streefdatum van januari 2021 wordt sowieso niet gehaald. Vooralsnog gaat minister Dekker uit van een vertraging van een half jaar, al kan dat zomaar verder oplopen. Die extra maanden wil de overheid gebruiken om nog meer onderzoek te doen. Bij bookmakers en gokkers leidt dit constante uitstel inmiddels tot de nodige frustratie. Je wilt legaal gokken, maar je hebt graag meer keuze dan alleen bookmaker Toto. De bekende online wedkantoren zijn er ook wel klaar voor om de Nederlandse gokmarkt te veroveren. Maar helaas: er is heel wat geduld nodig voordat we echt weten hoe die vernieuwde wet op de Kansspelen eruit gaat zien.

Problemen met privacy, leeftijdscontrole en kansspelreclame

De regulering van de online gokmarkt heeft heel wat voeten in aarde. Het traject duurt al bijna acht jaar en het einde is nog niet in zicht. In 2012 was daar het initiatief van de toenmalige staatssecretaris van Veiligheid en Justitie om het online wedden op sport legaal te maken. Dat zou betekenen dat meer bookmakers zich officieel op de Nederlandse gokmarkt mogen begeven, natuurlijk wel onder strenge voorwaarden. In 2016 ging de Eerste Kamer akkoord en leek het slechts een kwestie van tijd voordat de veranderingen werden doorgevoerd. Maar nu blijken bepaalde zaken toch ingewikkelder dan vooraf gedacht. Een heet hangijzer is de verificatie van de leeftijd van gokkers. Ondanks bepaalde voorzorgsmaatregelen kunnen jongeren onder de 18 jaar gemakkelijk online een gokje wagen. Zowel de kansspelcommissie als de overheid wil goede software waarmee het wedden voor minderjarigen haast onmogelijk is. Ook zijn er nog grote vraagtekens rondom kansspelreclames. Wordt het toestaan, beperken of toch verbieden? De overheid hoopt door allerlei onderzoeken duidelijkheid te krijgen. Datzelfde geldt voor zaken als privacy en gokverslaving. Er moet dus veel gebeuren voordat vernieuwde Wet op de kansspelen van kracht kan gaan.

Meer zicht op de gokmarkt door legalisering

Met het legaliseren van online wedden hoopt de regering meer controle te krijgen. Dat dat hard nodig is, weet oud-voetballer en coach Patrick Kluivert inmiddels ook. Juist in de periode waarin het uitstel van de wet bekend wordt, moet hij getuigen in de zaak rondom een illegaal goksyndicaat dat vele slachtoffers maakte. Voor Kluivert betekende het wedden bij dit illegale gokbolwerk dat hij een miljoenenschuld kon opbouwen, wat hem vervolgens chantabel maakte. Dit soort praktijken wil de regering zoveel mogelijk voorkomen door zicht te houden op de online gokmarkt. Voorlopig zit dat er nog niet in. Er is vooral heel veel gesteggel en gediscussieer over de exacte regels die de wet moeten bevatten. Het resultaat is dat er weer uitstel komt en we nog steeds niet legaal kunnen wedden bij bookmakers als Unibet of Bet365. Dan maar weer een Toto-formulier invullen en hopen dat deze enige legale bookmaker van Nederland je qua quoteringen goed gezind is.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.