• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Donderdag krijgt het Europese avontuur van PSV en Ajax een vervolg. Die dag wordt het toernooi namelijk hervat met heenwedstrijden in de 1/16e finales. De returns vinden een week later, op donderdag 25 februari, plaats. Voor PSV wacht in de Europa League een dubbele ontmoeting met Olympiakos Piraeus uit Griekenland, terwijl Ajax het opneemt tegen het Franse Lille. Plaats je voorspelling via Voetbalwedden en scoor de beste online odds! 

Statistieken

Voor zowel PSV als Ajax geldt dat zij het opnemen tegen een ploeg die in de nationale competitie aan de leiding gaat. Oylmpiakos staat in de Griekse Super League ruim aan kop, terwijl het Franse Lille de lijst aanvoert in Ligue 1. Beide Nederlandse ploegen kunnen dus hun borst natmaken.

PSV en Olympiakos speelden slechts één keer eerder tegen elkaar. Dat was een vriendschappelijke wedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2018-2019. PSV won toen met 4-0, mede door een doelpunt van Donyell Malen. Hij is daarmee één van de vier basisspelers van destijds die er nu ook nog steeds bijzijn. De andere drie zijn Pablo Rosario, Nick Viergever en Denzel Dumfries.

De Eindhovenaren wisten dit seizoen in de groepsfase al een andere club uit Griekenland, PAOK, uit te schakelen. Die club speelde vorige maand twee keer tegen Olympiakos. PAOK wist thuis de koploper op een gelijkspel te houden, maar uit won Olympiakos met 3-0. De ploeg van trainer Pedro Martins moet door PSV dan ook hoger worden aangeslagen dan PAOK.

Terwijl PSV een tegenstander treft waartegen het in een Europees toernooi nog niet eerder speelde, is voor Ajax de tegenstander wel bekend. Vorig seizoen ontmoetten beide clubs elkaar al eens in de groepsfase van de Champions League. Ajax was toen tweemaal te sterk voor de Franse ploeg, waar oud-Ajacied Sven Botman onder contract staat. In Frankrijk won Ajax met 0-2, terwijl er in de Johan Cruijff Arena met 3-0 werd gewonnen.

Zo makkelijk zal het dit seizoen wellicht niet gaan. De Franse ploeg doet het erg goed in de vaderlandse competitie, waar het momenteel de ranglijst aanvoert met één punt voorsprong op Paris Saint-Germain. In tegenstelling tot Ajax begon Lille dit seizoen in de Europa League. In een poule met AC Milan, Celtic en Sparta Praag werd de Franse club tweede, achter AC Milan.

Ajax begon daarentegen haar Europese avontuur in de Champions League. Maar de Amsterdammers wisten daarin niet door te dringen tot de volgende ronde. Liverpool en Atalanta Bergamo bleken iets te veel van het goede, waardoor de ploeg van Erik ten Hag als derde eindigde in de poule en daarmee wel verzekerd was van een vervolg in de Europa League.

Odds

De quoteringen bij beide wedstrijden nodigen uit tot het wagen van een gokje, want op basis van de quoteringen valt er geen duidelijke winnaar aan te wijzen in beide wedstrijden. Toch hebben de bookmakers bij Olympiakos – PSV meer vertrouwen in een zege voor de thuisploeg. Voor een Griekse zege wordt er x2,05 keer je inleg uitbetaald. Niet overtuigend, maar de odds voor PSV liggen wat hoger met x3,35. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de vorm waarin Olympiakos verkeert, hoewel de ploeg juist afgelopen weekend tegen haar eerste nederlaag in de competitie aanliep. Voor een gelijkspel staan de odds op x3,45.

Bij Lille – Ajax liggen de quoteringen nagenoeg gelijk. Een overwinning voor het thuisspelende Lille levert x2,58 keer je inzet op, terwijl de odds bij een zege voor Ajax op x2,56 staan. Beide ploegen verkeren in uitstekende vorm, waardoor het lastig is om een winnaar aan te wijzen.

Een gelijkspel bij deze wedstrijd levert x3,30 keer je inzet op en lijkt daarom iets minder voor de hand liggend volgens de bookmakers.

Speltypen

Behalve het voorspellen van de winnaar van beide duels, zijn er tal van andere speltypes die nog een extra dimensie toevoegen aan het wagen van een gokje. Het voorspellen van de juiste score bijvoorbeeld. Ben je overtuigd van een overwinning voor PSV? Wellicht kan je dan inzetten op een ‘correct score combinatie’. Zo levert een 1-2, 1-3 en een 1-4 overwinning voor PSV al x8,10 keer je inzet op.

Ook bij Lille – Ajax zijn er genoeg mogelijkheden om je winst te vergroten! Zo krijg je bij een 0-1 overwinning voor de Amsterdammers al x8,05 keer je inzet uitbetaald. Bij 0-2 is dat zelfs al x11,75 keer. Denk je dat beide ploegen niet tot scoren komen? Dan levert je inzet x9,75 op. Genoeg mogelijkheden met een hoge winst!

Voetbalwedden

Via Voetbalwedden kan je eenvoudig meespelen en een gokje wagen op diverse wedstrijden in de Europa League, onder wie PSV en Ajax. Tijd om eens te laten zien of je ook echt de kenner bent die je beweert te zijn! Kies de wedstrijd van je keuze en de daarbij aantrekkelijke odds en maak kans om je inzet te verveelvoudigen. Speel uiteraard wel bewust!

Datum en tijdstip

In de Europa League worden zowel Olympiakos Piraeus – PSV als Lille – Ajax donderdag 18 februari gespeeld. De wedstrijd van PSV begint in Griekenland om 18.55 uur, terwijl Ajax om 21.00 uur aftrapt. Een week later, op donderdag 25 februari, speelt PSV in Eindhoven om 21.00 uur. De wedstrijd Ajax – Lille begint dan om 18.55 uur.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.