• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Het is 10 maart 2020 als de voorlopig laatste wedstrijd in La Liga wordt gespeeld. In dat laatste competitieweekend wint FC Barcelona nipt met 1-0 van Real Sociedad. Het is een lastig duel, maar het brengt de ploeg wel aan de kop van het klassement. Real Madrid komt er in die laatste wedstrijd een stuk slechter vanaf. De uitwedstrijd bij Real Betis wordt met 2-1 verloren, waardoor Madrid naar de tweede plek in de competitie zakt. Het verschil tussen de twee topclubs is minimaal. Fans van het Spaanse voetbal kunnen dan ook niet wachten op een hervatting van het kampioenschap. En die hervatting zit er deze week aan te komen. Stoomt FC Barcelona in de komende weken door naar de titel of weet Real Madrid zich toch goed te herpakken? Die vraag levert alvast een mooie weddenschap op.

La Liga vervolgt met twee serieuze titelkandidaten

We hebben er even op moeten wachten, maar we kunnen ons weer gaan verheugen op een aantal mooie duels in La Liga. Europees voetbal, degradatie… het speelt allemaal een rol. Toch zijn de meeste ogen gericht op die twee bovenste plekken in het klassement. Oftewel, daar waar het kampioenschap wordt bepaald. Barcelona en Real staan inmiddels stevig aan kop. De Catalanen hebben 58 punten bij elkaar gesprokkeld; de Madrilenen staan op 56 punten. Het gat met de nummer drie van de competitie is inmiddels opgelopen tot bijna 10 punten. Er zijn maar weinig mensen die verwachten dat clubs als Sevilla, Real Sociedad, Getafe en Atlético Madrid nog een rol van betekenis gaan spelen. Maar ja, met twee serieuze kanshebbers op de titel is er altijd nog een club te veel. In de laatste elf speelrondes staat ons in ieder geval een spannende strijd te wachten. Wil je wedden op de kampioen van Spanje, dan is dit hét moment om in te zetten.   

Hoe liggen de kansen voor Barcelona en Real?

Een verschil van twee punten is echt te verwaarlozen. Het is dus zaak om vooruit te kijken als je geld wil inzetten op de kampioen van Spanje. In de elf resterende speelrondes is het programma van Barcelona zwaarder dan dat van Real. Dat biedt kansen, zou je zeggen. Toch zijn de bookmaker het erover eens dat FC Barcelona de grootste kans heeft om het kampioenschap te winnen. Al kan het zomaar gebeuren dat die balans binnen enkele speelrondes gaat verschuiven.

De wedstrijden van komend weekend lijken voor beide clubs een formaliteit te zijn. FC Barcelona moet het duel tegen degradatiekandidaat Real Mallorca met ruime cijfers kunnen winnen. Madrid speelt een thuiswedstrijd tegen Eibar, dat inmiddels op de zestiende plek staat. Als beide titelkandidaten doen wat ze moeten doen, pakken ze gewoon drie punten. Maar er komen genoeg wedstrijden aan waarin de clubs mogelijk punten gaan verliezen. FC Barcelona moet vooral oppassen tegen Sevilla (21 juni) en Celta de Vigo (28 juni). Beide zijn lastige tegenstanders voor de Catalanen. Het kan zomaar gebeuren dat Barcelona zonder punten naar huis gaat. Villareal (5 juli) en Osasona (15 juli) zijn typisch van die tegenstanders die er een gelijkspel uit kunnen slepen. FC Barcelona moet dus gefocust blijven wil het de titel kunnen pakken. Real Madrid krijgt het naar verwachting lastig tegen Valencia (18 juni) en Bilbao (5 juli). Deze wedstrijden kunnen zomaar een nederlaag opleveren. Ook de matches tegen Real Sociedad (21 juni) en Granada (12 juli) worden waarschijnlijk lastig. Een gelijkspel ligt hier op de loer.

Al met al vallen er voor zowel FC Barcelona als Real Madrid nog genoeg punten te winnen en verliezen. Zet je geld in op de kampioen van Spanje en je kunt af gaan tellen naar 19 juli. Op die datum hebben we sowieso antwoord op die ene belangrijke vraag: wie wordt kampioen van seizoen 2019/2020?

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.