• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Zondag 13 juni is het dan eindelijk zover: Dan speelt het Nederlands elftal de eerste wedstrijd op het EK 2020. Oranje begint het EK met een wedstrijd in de Johan Cruijff Arena tegen Oekraïne. Weet Nederland de eerste wedstrijd te winnen of kan Oekraïne voor een stunt zorgen in deze openingswedstrijd van Oranje? Speel nu mee via Voetbalwedden en maak gebruik van alle interessante wedopties!

Statistieken

Het is een ietwat vreemde en onwennige statistiek, maar de wedstrijd tegen Oekraïne is pas de eerste wedstrijd op een EK sinds juni 2012. Destijds verloor Oranje alle drie de groepswedstrijden van Duitsland, Portugal en Denemarken. De laatste wedstrijd van Oranje op een EK die het wist te winnen dateert daardoor alweer van 17 juni 2008, toen Nederland de laatste groepswedstrijd van Roemenië won met 2-0. Op het EK van 2016 was Oranje zelfs helemaal afwezig en dus is het alweer dertien jaar geleden dat Nederland de laatste wedstrijd won op een EK. Tijd dus om daar verandering in te brengen!

Het team van bondscoach Frank de Boer is dus gebrand om dit EK goed voor de dag te komen. De eerste horde moet genomen worden tegen Oekraïne in de eerste wedstrijd, komende zondag in de Johan Cruijff Arena. Tegenstander Oekraïne bereikte het EK door in de kwalificatiegroep knap eerste te worden in de groep, nog voor onder meer Portugal (tweede) en Servië (derde). Nederland zal dus op moeten passen voor het land dat dus niet zomaar te verslaan is.

Nederland wist dit keer het toernooi wel relatief eenvoudig te bereiken. In een poule met Duitsland, Noord-Ierland, Wit-Rusland en Estland werd Oranje achter Duitsland tweede in de poule. De resultaten in de afgelopen oefenwedstrijden waren wisselend, maar komende zondag zal Nederland pas echt weten waar het staat.

Odds

Nederland is, ondanks dat het de vorige twee grote toernooien misliep, favoriet tegen Oekraïne bij de bookmakers. Dat valt wel op te maken uit de quoteringen. Die staat voor een zege van Oranje namelijk op x1,61. Dat is aanzienlijk hoger dan de pre-odds bij een zege voor Oekraïne. Die staan namelijk op x5,70, terwijl een gelijkspel staat genoteerd voor x3,55.

Nederland is dus favoriet bij de bookmakers, maar een verrassing op het EK blijft natuurlijk altijd mogelijk.

Speltypen (hoge winstkansen bij welke goktypes?)

Behalve het inzetten op de pre-odds voorafgaand aan de wedstrijd, zijn er nog tal van andere speltypen die de moeite waard zijn om je eens in te verdiepen. De ‘correct score combinatie’ bijvoorbeeld, waarin kan worden ingezet op een drietal scores. Zo levert een 1-0, 2-0 of 3-0 zege voor Nederland al x2,37 keer je inzet op.

Weet je verder al wie er gaat scoren tegen Oekraïne? Ook daar kun je op inzetten. Een doelpunt van Memphis Depay levert zo al x5,10 op, terwijl een goal van Wout Weghorst x5,85 oplevert. Scoort Roman Yaremchuk namens Oekraïne? Dan levert je dat zelfs x9,40 je inzet op.

Voetbalwedden

Het EK is uniek te noemen in de zin dat het toernooi slechts elke vier jaar wordt gehouden. Daarmee is het dus ook populair onder gokkers, omdat het niet zo vaak voorkomt. Laat deze kans dus niet liggen en speel via Voetbalwedden mee, waardoor het EK nog spannender wordt en je er zelfs nog een leuk bedrag aan kunt overhouden!

Datum & Tijdstip

Het EK-duel in Groep C tussen Nederland en Oekraïne wordt zondag om 21.00 uur gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Wil je meespelen met de pre-odds van deze wedstrijd? Zorg dan dat je voorspelling voor de aftrap van dit duel binnen is!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.