• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Komende donderdag staan de kwartfinales van de Europa League op het programma. Voor de voetbalfans uit Amsterdam staat een spannende avond te wachten, want Ajax neemt het die avond op tegen AS Roma. De Amsterdammers moeten in de wedstrijd een 2-1 nederlaag zien weg te werken. Speel mee via Voetbalwedden om zelf ook te winnen met deze wedstrijd!

Statistieken

Vorige week stonden beide ploegen al tegenover elkaar in de eerste van de twee onderlinge ontmoetingen. Hoewel Ajax kansen had om de wedstrijd naar zich toe te trekken, verzuimde de ploeg van trainer Erik ten Hag echter om dat te doen. Zo miste Dusan Tadic onder ander een penalty.

Tot overmaat van ramp ging doelman Kjell Scherpen ook nog eens de fout in bij een kans voor AS Roma, waardoor de Italiaanse ploeg wist te scoren. Roma wist uiteindelijk de wedstrijd met 2-1 te winnen in Amsterdam en dus zal Ajax donderdag flink aan de bak moeten.

Ajax zal in Rome tenminste één keer moeten scoren en het zal uiteraard moeten winnen. Maar dan zal het wel doeltreffender moeten zijn dan in de vorige wedstrijd. Bovendien moeten de Amsterdammers waken voor een tegengoal. Een 1-0 zege is bijvoorbeeld al genoeg, terwijl een 2-1 zege verlenging betekent.

Odds

De quoteringen bij de online bookmakers voor deze wedstrijd ontlopen elkaar niet zoveel. En dat is niet vreemd in deze fase van de Europa League, waarin veel ploegen toch gelijkwaardig zijn aan elkaar. Bovendien zijn er nog kansen voor beide teams om door te gaan naar de halve finales.

De pre-odds voor een zege van Ajax staan op x2,32, en dat is vrij hoog. Maar toch hebben de bookmakers daarin net even wat meer vertrouwen, dan een overwinning van Roma. De quotering daarvoor staat namelijk op x2,65. Een gelijkspel staat genoteerd op x3,65.

De kansen voor beide teams lijken dus enigszins gelijk, wat natuurlijk mooie odds oplevert. Doe er je voordeel mee!

Speltypen

Behalve het wedden op de winnaar van dit duel, zijn er uiteraard ook nog andere interessante speltypen waarop gegokt kan worden. Zo kan je ook voorspellen wie er bij rust voorstaat. Denk je dat Ajax bij rust voorstaat, maar dat beide clubs uiteindelijk gelijkspelen? Dan levert je elke euro al x13,75 euro op.

Of wat dacht je van het voorspellen van een doelpuntenmaker? Een doelpunt van Dusan Tadic namens Ajax staat genoteerd voor x6,00, en dat is uiteraard een hele interessante quotering. Dezelfde quotering heeft Edin Dzeko namens AS Roma.

Voetbalwedden

In deze fase van de Europa League zijn de wedstrijden een stuk spannender en dus ook onvoorspelbaarder geworden. Daar liggen dus mooie kansen voor de liefhebbers om een gokje te wagen, want ook de quoteringen zijn in deze fase van het Europese toernooi erg interessant!

Bij Voetbalwedden kun je terecht voor de mooiste deals bij verschillende aanbieders. Bovendien zijn er genoeg tips en is er genoeg informatie te vinden over alles wat je wilt weten over wedden op voetbalwedstrijden.

Datum & Tijdstip

AS Roma – Ajax wordt donderdag 15 april gespeeld in het Stadio Olympico in Rome. Deze terugwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League begint om 21.00 uur. Deze wedstrijd beslist wie er doorgaat naar de halve finales van dit Europese toernooi.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.