• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

TOTO is anno 2020 nog steeds de enige legale aanbieder van voetbalweddenschappen in Nederland. Maar het lijkt erop dat de bookmaker zijn monopolie-positie in de loop van volgend jaar kwijtraakt. Naar verwachting gaat de kansspelautoriteit zich vanaf januari 2021 namelijk buigen over de binnengekomen vergunningsaanvragen, waarna de online gokmarkt in juli 2021 opent voor bookmakers als Unibet en Bwin. TOTO moet dus actie ondernemen om aantrekkelijk te blijven voor de Nederlandse voetbalgokker. Een vijfjarig contract met Eredivisie-clubs als Willem II en FC Twente is alvast een stap in de goede richting.

Een open gokmarkt zorgt voor lucratieve samenwerkingen

Het is voor iedereen afwachten wat er gaat gebeuren zodra de Nederlandse gokmarkt opengaat voor andere bookmakers dan TOTO. Verschillende voetbalclubs ruiken in ieder geval hun kansen. Zo blijkt uit een onderzoek dat PSV vorig jaar heeft laten uitvoeren dat de club elk jaar gemakkelijk één tot anderhalf miljoen euro kan verdienen als er een samenwerking komt met een legale aanbieder van voetbalweddenschappen. Dat is natuurlijk behoorlijk aantrekkelijk, zeker nu de Eredivisie-clubs flink wat geld hebben misgelopen tijdens de coronacrisis. Het is alleen de vraag of TOTO voor dit soort ploegen financieel gezien de beste optie is. Niet zo gek dus dat topclubs als PSV en Ajax op dit moment liever nog nergens aan vastzitten. Daar staat wel tegenover dat er geen absolute zekerheid is dat de Nederlandse gokmarkt in de zomer van 2021 definitief opengaat. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat de legalisering van de online gokmarkt vertraging oploopt. FC Utrecht, Willem II, FC Twente, ADO Den Haag en Sparta kiezen daarom voor zekerheid en tekenen deze week een lucratief contract met bookmaker TOTO. De komende vijf jaar zijn deze Eredivisie-clubs en de bookmaker aan elkaar verbonden.

Wat levert die samenwerking jou eigenlijk op?

Een samenwerking tussen een bookmaker en voetbalploeg is voor iedereen interessant. De vijf clubs houden bijvoorbeeld elk een bedrag van twee à drie ton per jaar over aan het contract met TOTO. Dat bedrag komt nog niet in de buurt van de één tot anderhalf miljoen waar PSV aan denkt, maar enkele tonnen per jaar is voor clubs als FC Utrecht, Willem II en ADO Den Haag zeker niet verkeerd. Ook voor de bookmaker levert de samenwerking met de vijf ploegen voordelen op. TOTO mag dankzij de getekende contracten namelijk gokactiviteiten opzetten rondom de verschillende competitiewedstrijden van de clubs. Dat levert vanzelf weer nieuwe leden op, want voor jou als voetbalwedder zijn dit soort extra gokactiviteiten natuurlijk enorm interessant. Kijk maar naar de deal die enkele jaren geleden werd gesloten tussen bookmaker TOTO en de KNVB Beker. Sindsdien kun je met je weddenschappen toegangskaarten winnen voor de vele bekerwedstrijden. Daarnaast profiteer je van extra bonusacties als de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker op het punt van beginnen staat. Dit soort extra bonusacties en prijzen kun je dus ook verwachten zodra de samenwerking met Willem II, FC Twente, FC Utrecht, Sparta en ADO Den Haag definitief rond is. Vooral voor fans van deze vijf clubs kan dit een goede reden zijn om in de toekomst voor TOTO te blijven kiezen.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.