• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Jouw voetbalkennis levert ongetwijfeld heel wat mooie overwinningen op. Misschien had je al maanden van tevoren voorspeld dat Ajax in seizoen 2018/2019 de landstitel zou binnenslepen. En wat te denken van de Premier League wedstrijd tussen Leicester City en Newcastle? De 5-0 van afgelopen zondag was wellicht geen verrassing voor jou. Al die overwinningen laten je winstbedrag lekker groeien. Natuurlijk ga je daarbij altijd op zoek naar bookmakers die de hoogste quoteringen bieden. Het gemiddelde uitbetalingspercentage speelt daarbij een grote rol. Heb je geen idee wat dat uitbetalingspercentage is of hoe je het berekent? Lees dan vooral verder!

88% of 98%: weet jij hoeveel jouw bookmaker uitkeert?

Het aanbod aan online bookmakers is enorm. Ze hanteren bovendien allemaal hun eigen quoteringen. Dat is ook de reden dat veel gokkers een spelersaccount aanmaken op meerdere gokplatforms. Zo kunnen ze voor elke weddenschap de beste bookmaker uitzoeken.

Het is natuurlijk niet reëel om een account te creëren bij alle grote bookmakers. Daarom moet je vooraf al een slimme selectie maken. Het uitbetalingspercentage kan je daarbij helpen. Aan dit percentage kun je namelijk precies zien hoeveel geld de bookmaker gemiddeld uitkeert. Het gaat dan niet om één enkele weddenschap, maar om meerdere wedstrijden of misschien zelfs een heel voetbalseizoen. Het is maar net hoeveel informatie je tot je beschikking hebt. Het uitbetalingspercentage ligt meestal ergens tussen de 88% en 98%. Een percentage van 98% geeft aan dat de bookmaker maar liefst 98 euro uitbetaalt van elke 100 euro die gokkers inzetten. De overige 2 euro is pure winst voor de bookie. Hoe hoger het uitbetalingspercentage is, hoe aantrekkelijker het platform is voor jou als voetbalwedder. Al moet dit zeker niet de enige reden zijn om voor een bepaalde bookmaker te kiezen. Want zo’n hoog uitbetalingspercentage weegt soms niet op tegen de mooie bonusacties of de gebruiksvriendelijkheid van een ander gokplatform. 

Het is tijd om te gaan rekenen

Het uitbetalingspercentage verschilt natuurlijk per wedstrijd en competitie. Toch kun je met de juiste gegevens heel goed een selectie maken van geschikte bookmakers. Stel je bent vooral geïnteresseerd in voetbal in eigen land. Je weet alles van de Eredivisie en je zit elk weekend trouw voor de tv om de competitie te volgen. Het is dan belangrijk dat je een paar bookmakers vindt die extra hoog inzetten bij deze competitie.

Voor het berekenen van het uitbetalingspercentage heb je een paar gegevens nodig. Liefhebbers van 1×2 weddenschappen hebben allereerst de gemiddelde quoteringen nodig voor een overwinning voor de thuisclub (quotering[1]). Dat is gewoon een kwestie van optellen en weer delen door het aantal wedstrijden. De gemiddelde quoteringen voor een gelijkspel (quotering[X]) en de voor een overwinning voor de bezoekende ploeg (quotering[2]) maken de informatie compleet. Met de formule ‘1 / ((1/quotering[1]) + (1/quotering[X]) + (1/quotering[2])) kom je vervolgens uit bij het uitbetalingspercentage.

Met gemiddelde quoteringen van 2.45, 3.30 en 3.00 kom je voor de Eredivisie uit op een percentage van ongeveer 96%. Hoe meer wedstrijden je meetelt, hoe betrouwbaarder het uitbetalingspercentage wordt. Investeer wat tijd in het verzamelen van quoteringen en je komt vanzelf uit bij een paar bookmakers die interessant zijn. Dit zijn de gokplatforms waar jij graag een account aanmaakt.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.