• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Veranderingen in de voetbalwereld hebben automatisch gevolgen voor jou als gokker. En als het aan de UEFA ligt, staat er over een paar jaar een ingrijpende verandering aan te komen. Er gaan al lange tijd geruchten over een hervorming van de Champions League. De UEFA heeft daarbij een soort Europese koningsklasse voor ogen, de Super League genaamd. Wedden op de Champions League kan over een paar jaar misschien dus niet meer. In plaats daarvan ga je in de toekomst wellicht geld inzetten op de Super League. De clubs zijn nog niet overtuigd, maar voor jou zit er toch een voordeel aan. Het nieuwe systeem zou namelijk garant staan voor meer Europese wedstrijden. Wie weet levert al dat Europees voetbal wel heel wat winnende weddenschappen op.

Dit zijn de eerste plannen voor de CL-hervorming

Er is nog veel onduidelijk over de hervormingsplannen voor het Europees voetbal. Maar toch is er al het een en ander bekend over de opzet die de UEFA in gedachten heeft. Zo gaat het nieuwe systeem naar verluidt bestaan uit drie divisies, waarbinnen promotie en degradatie mogelijk is. De echte topclubs komen terecht in de A-divisie, de zogenaamde Super League. Daaronder zitten de Europa League en de nieuw op te zetten Europa League 2.

Vooral voor de hoogste divisie, de huidige Champions League, zitten er de nodige veranderingen aan te komen. De A-divisie gaat bestaan uit 32 clubs, die in de groepsfase worden onderverdeeld in vier poules van acht. Hierdoor ontstaan er in dat eerste stadium van de Super League meteen al veel meer wedstrijden dan je in de Champions League gewend bent. Minstens veertien matches per club, en dan hebben we het alleen nog maar over de groepsfase. Want natuurlijk gaat er daarna gewoon een knock-outfase van start. Het gevolg is dat er veel meer te wedden valt. En wie wil er nu niet volop wedden als de Europese topclubs het tegen elkaar opnemen?

De UEFA en zijn nieuwe Super League

Met de Super League heeft de UEFA een voetbalseizoen vol met Europees topvoetbal in gedachten. En oké… voor de voetbalbond spelen ook de extra inkomsten een grote rol. Grote Europese clubs zoals Real Madrid, Bayern München en Manchester City zijn bijna verzekerd van een plekje in de competitie. En dat is precies wat de UEFA wil. Minder kans voor kleinere clubs om zich te plaatsen, waardoor de Europese topteams overblijven om hun krachten te meten. De UEFA wil dat doel bereiken door kwalificatie via de nationale competities aan banden te leggen. Het draait voornamelijk om het eigen promotie-/degradatiesysteem, waardoor de topclubs hun plekje in de Super League makkelijker vast kunnen houden. Hierdoor kunnen we seizoen na seizoen blijven genieten van mooie duels tussen Europa’s beste voetbalteams.

Vanaf 2024 wedden op de Super League… of toch niet?

Mochten de plannen voor een Europese Super League definitief vorm krijgen, dan heb je nog genoeg tijd om je wedstrategie aan te passen. Deze nieuwe koningsklasse van het Europese voetbal staat op zijn vroegst in 2024 op de kalender. Al is het vooralsnog een grote vraag of die Super League er überhaupt komt. Veel clubs zijn tegen, vooral omdat de nieuwe opzet funest zou zijn voor de nationale competities en bekertoernooien. Via deze routes is er amper kans meer op plaatsing voor Europees voetbal. Het is dus nog even afwachten of de UEFA zijn eigen koers blijft volgen óf dat de clubs toch hun zin krijgen en de nieuwe Super League slechts een idee blijft.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.