• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Zondag 7 maart wordt het voetbalweekend in de Eredivisie afgesloten met Vitesse – AZ. De ploegen, respectievelijk de nummers drie en vier van de ranglijst, nemen het dan om 16.45 uur in Arnhem tegen elkaar op. Weet Vitesse de aansluiting te houden bij de Alkmaarders voor de strijd om de derde plek of slaat AZ een gat met de naaste belager?

Statistieken

De derde plaats in de Eredivisie geeft aan het einde van dit seizoen recht op een plek in de derde voorronde van de nieuwe Conference League, dat vanaf volgend seizoen gespeeld gaat worden. Het is het derde Europese toernooi van de UEFA. Het verschil tussen de plekken drie en vier kan groot zijn, want de nummer vier moet na de competitie nog play-offs spelen met de nummer vijf t/m zeven van de competitie, en dat betekent dat men met een vierde plek nog niet is verzekerd van Europees voetbal. Ook stroomt de winnaar van die play-off  in de tweede voorronde van de Conference League in.

Bovendien is de derde plek nog om een andere reden belangrijk. Mocht Ajax de beker veroveren en in de top twee eindigen van de Eredivisie, dan schuift het Europese ticket voor de bekerwinnaar (dat recht geeft op de play-offs voor de Europa League) door naar de nummer drie van de competitie. Ook de overige plekken schuiven in dat geval dan door: De nummer vier start dan in de derde voorronde van de Conference League, terwijl de nummers vijf t/m acht strijden om het ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

Odds

Alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd zijn er dus, en dat zie je ook terug in de odds. Die liggen namelijk niet heel ver uit elkaar. Vitesse zal tegen AZ uit een ander vaatje moeten tappen dan de laatste weken. De Arnhemmers wisten in de competitie slechts éénmaal in de laatste vijf wedstrijden te winnen. Na drie verliespartijen en een gelijkspel wist de ploeg van trainer Thomas Letsch afgelopen weekend eindelijk weer eens te winnen en versloegen VVV-Venlo met 4-1. Ook in de halve finales van de beker werd die ploeg verslagen door Vitesse en dus is het een opsteker voor de Arnhemmers dat de bekerfinale wel is bereikt. Desondanks staat een overwinning voor Vitesse genoteerd op een quotering van x2,95.

AZ heeft meer kans om te winnen volgens de bookmakers. De ploeg heeft de laatste wedstrijden alles weer onder controle, zo lijkt het. Vooral de zege op concurrent Feyenoord vorige week doet de Alkmaarders goed. Het was voor de ploeg van trainer Pascal Jansen alweer de vierde overwinning op rij, nadat daarvoor nog wel van Ajax en FC Utrecht werd verloren. AZ houdt zo nog enigszins druk op de nummer twee PSV. AZ zal ongetwijfeld meer willen dan de nummer drie-positie en dus zal het tegen Vitesse moeten winnen om de aansluiting met PSV niet te verliezen. Een zege voor de Alkmaarders levert daarom x2,15 keer je inzet op. Een gelijkspel lijkt minder waarschijnlijk; daarbij liggen de pre-odds op x3,65.

Speltypen

Een wedstrijd als deze leent zich uitermate goed om ook eens een andere speltype uit te proberen vanwege de hoge winstmarges hierop. Bij een zege voor Vitesse kan je flink scoren door ook de juiste uitslag te voorspellen. Een ‘simpele’ 1-0 levert zo al x10,75 keer je inzet op, terwijl een 2-0 al x15,50 oplevert.

Andersom zijn zeges voor AZ ook interessant: Een 2-0 levert x10,75 op, een 3-1 al x14,25 keer je inzet en een 3-0 zege zelfs x19,50 keer je inleg. Genoeg hoge winstmarges om je eens in te lezen in alle andere mogelijke speltypen!

Voetbalwedden (populair, waarom, gokje wagen?)

Een gokje wagen bij Vitesse – AZ kan zeer lucratief zijn vanwege de hoge winstmarges op bijvoorbeeld kleine uitslagen. Het zijn wedstrijden als deze waar toch de nodige interessante kansen liggen als het gaat om het gokken op voetbalwedstrijden. Durf jij het aan?

Datum & Tijdstip

Vitesse – AZ wordt zondag 7 maart om 16.45 uur gespeeld in het Gelredome in Arnhem. Het is daarmee de afsluitende wedstrijd van speelronde 25 van de Eredivisie.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.