• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

De Eerste Divisie is weer van start! En dat betekent dat je kunt gaan wedden op clubs als Jong PSV, Ajax 2, Jong AZ of Jong Utrecht. Deze beloftenteams zijn inmiddels een vaste waarde in de Keuken Kampioen Divisie. Voor voetbalwedders zijn dit soort tweede elftallen echt een toevoeging aan de competitie. Jonge talenten, gewaagde acties en wisselende selecties: dit zijn de perfecte ingrediënten voor een onvoorspelbare wedstrijd. Ook voor de bookmakers is het soms lastig inschatten wat deze elftallen gaan doen. Het gevolg? Mooie quoteringen!

Wacht met inzetten tot de opstelling bekend is

Clubs als Jong PSV en Jong AZ zijn echte opleidingsteams. Jonge talenten krijgen de kans om zich te bewijzen én te ontwikkelen. Wie weet is er uiteindelijk zicht op een plekje in het eerste elftal. De coaches van deze beloftenteams hebben een ander doel dan de trainer van bijvoorbeeld GA Eagles of Roda JC. Natuurlijk, ze willen graag zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Maar toch is het veel belangrijker om te ontdekken welke spelers het écht in zich hebben om door te stomen naar het eerste. Het winnen van de competitie brengt een beloftenteam ook nergens. Promoveren zit er immers niet in.

Voor een coach van een beloftenteam is het belangrijk om regelmatig van opstelling te wisselen. Andere spelers, andere samenstellingen, misschien zelfs andere posities… er valt genoeg te testen voordat de beste voetballers boven komen drijven. Dankzij die wisselende elftallen is elke wedstrijd weer anders. En daar moet jij als gokker wel rekening mee houden. Zet dus nooit te vroeg in als je gaat wedden op een wedstrijd met dit soort team. Wacht eerst even af welke spelers er daadwerkelijk in de basis staan.

Lef tonen is geen garantie voor een winnende wedstrijd

De KNVB stelt strenge eisen aan de beloftenteams. Zo mogen de spelers niet ouder zijn dan 23 jaar. Ook is er limiet aan het aantal keer dat een voetballer voor het eerste elftal mag uitkomen. Is die limiet bereikt, dan mag hij niet meer meedoen aan wedstrijden van het beloftenteam. Kortom: het zijn de jonge, wat minder ervaren spelers die op het veld verschijnen. Stelt een trainer veel speler op van 18, 19 of 20 jaar? Hou er dan rekening mee dat ze fysiek gezien misschien wat minder sterk zijn dan de tegenstander. Dit kan zeker invloed hebben op de wedstrijd. Deze jonge spelers nemen ook makkelijk meer risico. Ze tonen lef, maar dat kan zomaar worden afgestraft door de scheidsrechter. Bovendien willen deze talenten graag laten zien wat ze kunnen. Die omhaal is mooi en natuurlijk kun je zo’n actie waarderen. Toch zijn dit soort technische hoogstandjes niet altijd even effectief. Een ervaren spits weet dat en kiest eerder voor een andere oplossing, een jonge voetballer wil vooral laten zien wat hij allemaal kan. Die instelling leidt lang niet altijd tot winst.

Goede research brengt je ver

Wie wil wedden op beloftenteams, moet goed research doen. Al kan dat lastig zijn. Vaak is er namelijk minder informatie beschikbaar dan bij wedstrijden van de eerste elftallen. Als het je wel lukt om behoorlijk wat data te verzamelen, heb je alvast een streepje voor. De kans dat je de bookmakers gaat verslaan en profiteert van hoge quoteringen, neemt bovendien toe. Want ook de bookmakers hebben het moeilijk met het voorspellen van deze wedstrijden. Alleen dat is al een goede reden om af en toe te gaan wedden op beloftenteams!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.