• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Binnenkort staat dé derby der derby’s weer op het programma. Op woensdag 23 oktober speelt Boca Juniors de halve finale van de Copa Libertadores tegen aartsrivaal River Plate. Deze Argentijnse stadsderby is zeker niet de enige interessante derby die er is. Sterker nog, voetbalfans zetten elk jaar massaal in op wedstrijden tussen AC Milaan en Internazionale, AS Roma en Lazio Roma of Manchester City en Manchester United. Stadsderby’s zijn altijd spannend, onvoorspelbaar en brengen vooral heel veel extra strijdlust naar boven.

Verwacht het onverwachte

Als je gaat wedden op een stadsderby, moet je je goed realiseren waar je aan begint. Want dit is niet zomaar een wedstrijd, het is een voetbalduel waarbij er veel op het spel staat. Het is bijna een erekwestie. Zowel spelers als de fans willen de eer van hun stad verdedigen en dat brengt extra rivaliteit met zich mee. De strijd is hevig waardoor er verrassende uitslagen kunnen ontstaan. Zo ging het grote Arsenal eerder dit jaar nog met 2-3 onderuit tegen Crystal Palace. De slag om Londen werd gewonnen door de kleinste Premier League-club van de stad. En dat feit was goed voor een groot feest bij de fans.

Bij een stadsderby moet je altijd rekening houden met het onvoorspelbare. Spelers kunnen vaak net iets extra’s en de fans schreeuwen net iets harder dan normaal. Vooral als de wedstrijd ook nog eens plaatsvindt in het thuisstadion, kan de club die op papier de underdog is, zomaar winnen. Deze onvoorspelbaarheid betekent wel dat je extra goed na moet denken over je inzet.

Deze stadsderby’s mag je niet missen

De voetbalwereld kent veel affiches met spectaculaire stadsderby’s. Ben je fan van het Italiaanse voetbal? De Serie A levert absoluut een paar van de mooiste derby’s op. Denk maar aan Juventus – Torino of AC Milaan – Internazionale. Toch is de strijd nergens zo duidelijk voelbaar als in Rome. AS Roma en Lazio Roma hebben gedurende het seizoen één duidelijk doel voor ogen: hoger eindigen dan hun aartsrivaal. Het winnen van de zogenaamde Derby della Capitale lijkt zelfs belangrijker dan het winnen van de Serie A.

Ook aan de overzijde van het Kanaal staan een paar mooie derby’s op de voetbalkalender. Het wat grauwe Manchester heeft twee echte wereldclubs in huis. Jarenlang was United dé topclub van de stad, maar inmiddels heeft Manchester City die dominante positie toch echt overgenomen. Al kan het tijdens de stadsderby nog steeds alle kanten op. Kun je geen genoeg krijgen van het wedden op derby’s? Kijk dan ook eens naar de wedstrijden tussen Galatasaray en Fenerbahçe, Real Madrid en Atlético Madrid of Rangers FC tegen Celtic FC. De Schotse derby die bekendstaat onder de naam The Old Firm staat keer op keer garant voor spektakel. De strijd is fel en sfeer in het stadion is bijna vijandig. Het draait hier niet om mooi voetbal, maar puur om de winst. Om dat doel te bereiken, lijkt haast alles geoorloofd. Het Schotse voetbal zou een stuk minder interessant zijn als deze Glasgowse stadsderby zou ontbreken. Dat werd wel duidelijk toen Rangers FC tussen 2012 en 2016 afwezig was in de Schotse Premiership.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.