• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Zondag speelt Ajax in de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers zijn zwaar favoriet bij de bookmakers, maar RKC zal zijn zich echt niet zomaar gewonnen geven. Waar Ajax met 1-0 won (van Sparta Rotterdam) gingen de Brabanders met 1-0 (tegen Vitesse) onderuit in de eerste speelronde. Deze tweede wedstrijd van het seizoen 2020 – 2021 is dus voor beide ploegen belangrijk. Via Voetbalwedden kan jij voorspellen wie er zondagmiddag wint in de Johan Cruijff Arena! 

Statistieken

De laatste drie keer dat Ajax en RKC de degens kruisten ging Ajax er met de volle buit vandoor. Doordat de ploeg uit Waalwijk een tijdje op heeft gehouden in eerste divisie zijn die drie duels verspreid over vijf jaar. In 2013 eindigde Ajax – RKC zeer verrassend in 0-0. Dat was destijds een flinke domper voor de Amsterdammers.

Vaak gebeurt dat niet in de historie, want in de H2H statistieken komen we slechts één overwinning tegen van RKC. Dat was in 1999, nu al meer dan twintig jaar geleden.

Over de stand in de Eredivisie valt nog weinig te zeggen. Na de eerste speelronde vinden we Ajax terug op een zevende plek, RKC staat voorlopig op een elfde positie. Er zijn nog 33 competitiewedstrijden te spelen, dus er valt nog niks te zeggen over de daadwerkelijke positie van beide ploegen. Ajax speelt wel als laatste topclub en weet dus bij de aftrap tegen RKC Waalwijk al precies hoe de concurrentie het gedaan heeft in deze tweede speelronde van het Eredivisieseizoen 2020 – 2021.

Odds

Meespelen via het 1×2 spelsysteem zorgt voor een uitkering van x1,06 keer je inleg als Ajax Amsterdam wint. Gaat de topploeg uit onze hoofdstad punten verspelen? Dan schieten de quoteringen de lucht in. Een gelijkspel, zoals in 2013, levert al x10,75 keer het ingelegde speelbedrag op.

Een tweede overwinning ooit van RKC op AFC Ajax wordt door weinigen voorspeld. Maar mocht dit toch de uitkomst zijn, dan keren de bookmakers gemiddeld x22,50 het aantal ingezette euro’s op je wedstrookje aan je uit! Maar niet alleen via het reguliere spelsysteem valt een hoop geld te verdienen, ook andere speltypen leveren hoge quoteringen op. Zelfs als favoriet Ajax wint!

Speltypen

Een leuke handicap om op te spelen is het voorspellen van de correcte uitslag. Speel je op 1-0, dan staat daar een pre-match quoteringen klaar van x16,25 keer je inleg! De beloning bij een weddenschap op een 2-1 zege loopt ook nog heel hoog op. De online bookmakers keren gemiddeld x12,25 keer het speelbedrag uit.

Staat Ajax bij de rust nog voor en eindigt het duel uiteindelijk in een gelijkspel. Dan kunnen mensen die dit vooraf voorspelden ook rekenen op een heel mooi geldbedrag. Bij de TOTO staat deze handicap zelfs op x45,00! En bizar hoge quotering, al is op voorhand de kans dat dit gaat gebeuren natuurlijk niet heel groot.

Check onze bookmakerspagina voor alle wedopties bij Ajax – RKC! Lees ook onze handleiding om te bepalen welk speltype er het beste bij jouw strategie en voorspelling past.

Datum en tijdstip

De Eredivisiewedstrijd AFC Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk staat op de rol voor zondag 20 september en begint om 16:45 uur. Ruim 2 uur later zal de winnaar bekend zijn en dan worden ook de winnaars via de online bookmakers uitbetaald. Zorg dat jij daarbij zit! Plaats je weddenschap via Voetbalwedden.nl. Komt je voorspelling uit, dan kan je een mooi geldbedrag op je rekening verwachten!

Let op: als je weddenschap niet uitkomt win je niks. Neem dus niet teveel risico’s en hou het vooral leuk. Spelen op voetbalwedstrijden maakt het extra spannend om wedstrijden te kijken, maar zorg ervoor dat je jezelf ermee niet in financiële problemen brengt!

Wil je zondagmiddag de ontwikkelingen tijdens de wedstrijd volgen en op basis daarvan inzetten? Kies op onze bookmakerspagina dan voor live wedden. Log voor aanvang van de wedstrijd (16:45 uur) in en volg hoe de quoteringen veranderen gedurende het duel. Zet in op het juiste moment voor de hoogste odds die bij je voorspelling horen!

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.