• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

Voetbal is in de eerste plaats een teamsport. Toch zijn het de individuele spelers die het verschil kunnen maken. Er staan 22 voetballers op het veld en zij spelen allemaal een essentiële rol in de wedstrijd. Voor jou bij het voetbalwedden is het belangrijk om dit in je achterhoofd te houden. Want je moet niet alleen naar de statistieken van het team kijken, maar let daarnaast ook op de individuele prestaties. Zo kom je er misschien wel achter dat die ene linksbuiten altijd op de juiste plek staat als er een mooie aanval bezig is. Helaas begint hij de wedstrijden meestal op de bank. Maar komt hij eenmaal het veld op, dan heeft dat vaak positieve gevolgen voor de match. Dankzij jouw analyse weet je gewoon dat deze spelerswissel weleens een ommekeer van de wedstrijd kan betekenen. De winst kan je dan bijna niet ontgaan als je voor een live weddenschap gaat. 

Jouw analyse geeft perfect inzicht in de wedstrijd

Als je gaat wedden op voetbal duik je natuurlijk meteen in de statistieken. Het is dan verleidelijk om het elftal als geheel te bekijken. Je let op het percentage balbezit, kijkt naar het gemiddelde aantal doelpunten en je verdiept je in de onderlinge resultaten uit het verleden. Daarmee ben je al een heel eind in je voorbereiding op de weddenschap, toch? Deels is dit waar, maar je ziet hiermee ook een heleboel essentiële informatie over het hoofd.

Stel je vindt in de statistieken wat informatie over het gemiddelde aantal passes. Interessant natuurlijk, maar je moet je echt realiseren dat het ene schot het andere niet is. Een halfslachtige pass zorgt er al snel voor dat de aanval stopt, terwijl een perfect getimed schot de bal op een kansrijke positie brengt. Zelfs als de aanval uiteindelijk geen doelpunt oplevert, heeft die ene speler goed werk verricht. Als je de individuele statistieken bestudeert dan weet je welke voetballers regelmatig kansrijke passes leveren of wie er vaak voor zorgt knappe reddingen. Want ja, ook de verdediging moet je niet als één geheel zien. Door de individuele statistieken te vergelijken kun je bovendien gemakkelijk zien welke speler het best presteert in bepaalde situaties of bij bepaalde tegenstanders. Dat is informatie die je goed kunt gebruiken voor je voetbalweddenschappen. 

Begin maar vast met data verzamelen

Een aantal jaar geleden is er een ingenieus systeem geïntroduceerd in de voetbalwereld. Dit data-analyse systeem verzamelt alle acties van de individuele spelers. Erg handig voor coaches en scouts, maar voor je weddenschappen kun je deze informatie al net zo goed gebruiken. Als voetbalwedder heb je helaas geen beschikking over dit soort ingenieuze systemen. Ook de statistieken van de bookmaker bieden vaak niet alle informatie die je nodig hebt. Voor een goede analyse van de spelers moet je dus zelf zoveel mogelijk data gaan verzamelen. Hoewel dit wat tijd kost, betaalt het zich vanzelf weer uit. Spot je een speler die elke wedstrijd een hoog percentage balbezit heeft én die vaak nuttige passes geeft? Grote kans dat zijn ploeg het wat lastiger krijgt als hij met een blessure aan de kant zit. Jij weet dat, want jij hebt je dankzij al die analyses perfect voorbereid.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.