• Leer van de wedtips
  • Overzicht van legale bookmakers
  • Blijf op de hoogte van voetbalnieuws

De Eredivisie gaat na een paar weken winterstop eindelijk weer verder. Maar op toernooien zoals de Champions League en Europa League moeten we nog even wachten. Het begin van de knock-outfase staat pas in de tweede helft van februari gepland. Dat betekent dat je ruimte over hebt voor andere voetbalweddenschappen. Gelukkig zijn er genoeg interessante alternatieven. Zo kun je je in plaats van op het hoogste podium ook gaan richten op de lagere divisies. Nee, geen Eerste Divisie of Proximus League, maar nog een stapje lager. Welkom in de wereld van de derde Bundesliga, Eerste Klasse Amateurs en de League Two!

Er is een spannende strijd gaande

Engeland is de bakermat van het voetbalwedden. Niet zo gek dus dat de bookmakers de meest uiteenlopende competities volgen die aan de overkant van het Kanaal worden gespeeld. De Premier League, Championship, League One en League Two horen bij het standaard aanbod. Daarnaast kun je bij sommige bookmakers zelfs op allerlei regionale Engelse competities wedden. De strijd in bijvoorbeeld de League Two is verrassend boeiend om te volgen. Swindon leidt de competitie, met drie punten voor op Exeter. Alleen heeft Exeter een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijden van deze twee teams hoort dus absoluut op je lijstje te staan. Volg je liever het Duitse voetbal? In de derde Bundesliga is het minstens zo spannend als in de ‘grote’ Bundesliga, met Duisburg en Ingolstadt als hoofdrolspelers. In de Belgische Eerste Klasse Amateurs is er de strijd om promotie naar het profvoetbal. Deinze is vooralsnog een grote kanshebber, maar het is de complete top 4 die uiteindelijk uit mag komen in de play-offs om promotie. Er staat dus veel op het spel voor alle clubs die zich in de top van deze competitie begeven. Het niveau ligt bij deze divisies misschien wat lager dan in de Premier League of Eredivisie. Ook kom je hier geen spelers tegen als Messi, Cristiano Ronaldo of Virgil van Dijk. Voor het wedden maakt dat eigenlijk weinig uit. Het is een kwestie van de wedstrijd en clubs analyseren en dan kun je heel wat winst binnenhalen.

Wedden op lagere divisies levert hoge quoteringen op

De lagere voetbaldivisies trekken misschien niet meteen je aandacht. Toch is het de moeite waar om je hier eens wat meer in te verdiepen. De League Two en derde Bundesliga zijn namelijk competities waar je verrassend veel winst mee kunt maken. De reden hiervoor is simpel. De bookmaker stoppen minder tijd in het nauwkeurig analyseren van de wedstrijd en bovendien proberen ze wedders te stimuleren om eens een andere keuze te maken dan de geijkte voetbalcompetities. Dat vertaalt zich vanzelf in hogere quoteringen. Je hebt dus genoeg reden om te juichen als Vincent Vermeij voor MSV Duisburg weet te scoren. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het wedden op dit soort lagere divisies. De wedstrijden zijn meestal niet live te volgen via tv of internet, en dat maakt een live weddenschap een stukje lastiger. Daarnaast zijn er minder wedopties om uit te kiezen. Maar wie graag voor de hoogst mogelijke winst gaat, laat zich daar niet door afschrikken. Gebruik de komende weken dus slim en verdiep je in de winstgevende lagere voetbaldivisies voordat de Europa League en Champions League weer beginnen.

Nederlandse bookmakers

Op Voetbalwedden.nl vergelijk je de beste online bookmakers voor Nederland. Zo plaats je altijd vertrouwd een weddenschap en onder toezicht van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.